Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím,
snažím se otěhotnět téměř rok a stále nic. Po 7 měsících snažení se jsem si začala měřit bazální teplotu. Podle cyklu vždy klesala a stoupala jak má.
Tento cyklus jsem měřila od začátku plodných dnů až teď po menstruaci (3. den menstruace) a má BT se stále pohybuje 36,8 - 37,2.
Menstruace přišla, test negativní, ale stálá vysoká BT a celý obličej se mi osypal s akné.
Mám se objednávat na gynekologii, jestli se povedlo, nebo jsem jen paranoidní?
Děkuji moc ![]()
@Marie669 píše: Více
Pokud je test negativni a prisla MS, tak bohuzel… kdysi jsem merila taky. Nektere cykly BT klesla uz 3 dny pred menstruaci, ale nekdy se mi stalo, ze byla vysoka a i tak jsem MS dostala. Merila jsem vzdy az po konci MS a kolikrat mi teplota klesla az treba 8dc. Nicmene tehotenstvi jsem poznala uz 9 DPO, protoze teplota kazdym dnem od 7 DPO stoupala. Neplas ![]()
@Marie669 pokud už se skoro rok snažíte, tak bude fajn se nechat vyšetřit zda je všechno jak má být, ale bohužel si myslím že těhotná nebudeš. Víš kdy byla ovulace?
Ahojky, chybi tady opet zakladni informace anonymko. Kolik je ti let? To byva podstatna informace.
Kdyz meris BT i v obdobi MS, tak meris rektalne? Musi se merit vzdy na jednom miste po celou dobu a pokud mas mesicky, nemela bys z hygienickych duvodu merit v pochve. Taky se musi merit kazdy den ve stejnou dobu nez zena vstane z postele.
Kazdopadne nemeris spravne - nemeri se az od plodnych dnu, takto nebudes mit platny vysledek. Vzdy se meri od zacatku cyklu, idealne od 1.dne MS = od 1.dne MS cyklu. Nebo ihned po skonceni Ms. Jenom tohle mereni je smerodatne a z nej pak vznika tzv. Graf BT. Je to graf BT behem jednoho Ms cyklu.
Musis zacit s merenim znovu od 1.dne Ms rektalne nebo po skonceni Ms vaginalne. Behem mereni by pak melo byt videt, ze v obdobi PL dnu teplota prudce vzroste = hledame pomyslny vrchol, prudky narust o nejmene 0,2-0,4 stupne. Toto obdobi pred, behem a po vrcholu se nazyva PL dny. Ovulace podobne. Nekdo uvadi, ze je to ten pokles a nekdo, ze je to ten vrchol.
Kdyz si udelas z namerenych teplot krivku, mela bys jasne videt, ze 1.Folikularni faze ma nizsi teploty a 2.LF ma teploty vyssi - pak se jedna o tzv. Bifazickou krivku a Ms cyklus funguje spravne.
Pokud nedochazi ke stridani teplot, je to spatne a ovulace neprobiha.
Pokud je TT negativni, tak se na gyndu opravdu neobjednava, az bude pozitivni ![]()