Vysoká BT a menstruace

1
23.8.24 16:54

Vysoká BT a menstruace

Zdravím,
snažím se otěhotnět téměř rok a stále nic. Po 7 měsících snažení se jsem si začala měřit bazální teplotu. Podle cyklu vždy klesala a stoupala jak má.
Tento cyklus jsem měřila od začátku plodných dnů až teď po menstruaci (3. den menstruace) a má BT se stále pohybuje 36,8 - 37,2.
Menstruace přišla, test negativní, ale stálá vysoká BT a celý obličej se mi osypal s akné.
Mám se objednávat na gynekologii, jestli se povedlo, nebo jsem jen paranoidní?
Děkuji moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1046
23.8.24 17:47
@Marie669 píše: Více

Pokud je test negativni a prisla MS, tak bohuzel… kdysi jsem merila taky. Nektere cykly BT klesla uz 3 dny pred menstruaci, ale nekdy se mi stalo, ze byla vysoka a i tak jsem MS dostala. Merila jsem vzdy az po konci MS a kolikrat mi teplota klesla az treba 8dc. Nicmene tehotenstvi jsem poznala uz 9 DPO, protoze teplota kazdym dnem od 7 DPO stoupala. Neplas :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
23.8.24 18:41

@Marie669 pokud už se skoro rok snažíte, tak bude fajn se nechat vyšetřit zda je všechno jak má být, ale bohužel si myslím že těhotná nebudeš. Víš kdy byla ovulace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
24.8.24 16:03

Ahojky, chybi tady opet zakladni informace anonymko. Kolik je ti let? To byva podstatna informace.
Kdyz meris BT i v obdobi MS, tak meris rektalne? Musi se merit vzdy na jednom miste po celou dobu a pokud mas mesicky, nemela bys z hygienickych duvodu merit v pochve. Taky se musi merit kazdy den ve stejnou dobu nez zena vstane z postele.
Kazdopadne nemeris spravne - nemeri se az od plodnych dnu, takto nebudes mit platny vysledek. Vzdy se meri od zacatku cyklu, idealne od 1.dne MS = od 1.dne MS cyklu. Nebo ihned po skonceni Ms. Jenom tohle mereni je smerodatne a z nej pak vznika tzv. Graf BT. Je to graf BT behem jednoho Ms cyklu.
Musis zacit s merenim znovu od 1.dne Ms rektalne nebo po skonceni Ms vaginalne. Behem mereni by pak melo byt videt, ze v obdobi PL dnu teplota prudce vzroste = hledame pomyslny vrchol, prudky narust o nejmene 0,2-0,4 stupne. Toto obdobi pred, behem a po vrcholu se nazyva PL dny. Ovulace podobne. Nekdo uvadi, ze je to ten pokles a nekdo, ze je to ten vrchol.
Kdyz si udelas z namerenych teplot krivku, mela bys jasne videt, ze 1.Folikularni faze ma nizsi teploty a 2.LF ma teploty vyssi - pak se jedna o tzv. Bifazickou krivku a Ms cyklus funguje spravne.
Pokud nedochazi ke stridani teplot, je to spatne a ovulace neprobiha.
Pokud je TT negativni, tak se na gyndu opravdu neobjednava, az bude pozitivni ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex