Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jelikož jsem neměla ovulaci, tak jsem měla nasazené léky a hlídali výšku sliznice a pak podle reakce se domluvily, kdy nasadit další léky. Dělali mi asi jednou nebo 2× kontrolní ultrazvuk. To si už přesně nepamatuji.
Záleží, jestli ti to budou dělat v nativu, pak se to dělá určitý den podle ovulace. Pokud budeš mít řízený cyklus, tak se čeká až naroste dostatečně sliznice a pak do cca pěti dnů je transfer.
Ahoj já jdu zítra na KET takže to má teď za čerstva ![]()
Prvni den menstruace jsem začala brát prášky podle rozpisu co mi daly následně asi 10 den kontrolní ultrazvuk, a teď to vychází na 16 den samotný KET. Ale samozřejmě tě to může mít každý trochu jinak ![]()
KET (kryoembryotransfer) se obvykle provádí v přirozeném nebo hormonálně řízeném cyklu. V případě přirozeného cyklu se čeká na ovulaci a KET se provádí několik dní poté. V hormonálně řízeném cyklu se může KET provést téměř kdykoliv, jakmile je děložní sliznice připravena, což je obvykle během následujícího cyklu po odběru vajíček. Váš lékař vám přesně řekne, kdy bude ideální čas na KET.
Holky a jak je to u řízeného ketu s aplikací Dipherelin 3mg? 1.dc dostanu jednorázově injekci Dipherelin 3mg, pak ultrazvuk, pak Estrofem, pak progesteron, pak ket. Nevíte, jak to jde přesně den po dni? Máte s tímto některá zkušenost?
Ahoj,
Podstupujeme s manželem první IVF, jak je to hodně informaci, tak se v tom trochu plácame.
Příští týden jdu na odběr vajíček, poté nebude probíhat transfer čerstvého embrya, půjdou všechny zamrazit. Nas první pokus tedy bude KET - a tady sme informace s manželem každý pochopil jinak. Kdy k němu prosím dochazi? Musí se čekat na nějaká určitý den v příštím cyklu, nebo k transferu muže dojit úplně kdykoliv?
Moc děkuji!