Vysoká horečka u devítiměsíčního dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
464
11.12.13 16:35

Vysoká horečka u devítiměsíčního dítěte

Ahoj holky, mám problém, od včerejška podvečera má malej teploty. Nejdřív to bylo 38,5 po odečtu, tak jsem mu dala paralen čípek a šel spinkat, ani jsem ho radši nekoupala. Včera okolo desátý měl teplotu pod 38 takže jsem nedávala čípek, ale v půl čtvrtý ráno se vzbudil s pláčem a měl po odečtu 39,5 takže jsme jeli na pohotovost.Tam nám řekli, že mu nic není, prostě má jen teploty, poslali nás i na ORL jestli to nemůže být zánět ucha, taky nic nenašli. Přišli jsme domů a většinu dne spí, má teplotu 38-39 takže dávám čípky a hodně pít. Ale bojím se, že v noci to bude horší a tak se ptám, jestli ho můžu nějak ochlazovat? Zábaly nebo obklady? Jo a čípky střídáme paralen-nurofen tak jak nám to poradila dr.Asi je to moc informací ale je to moje první dítě a poprvé teploty tak jsem s toho hotová. Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
11.12.13 16:39

@Růženkaa já dávala ještě obklad na ruku. Ono se to zase nemá srážet moc, kvůli teplotnímu šoku.. nerostou mu zuby? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
11.12.13 16:41

@Růženkaa : takhle se u nás projevuje angina, nic 3 dny není vidět:-( střídala bych paralen a nurofen, na ochlazování pozor, ma svá pravidla, nesmí mít ledové ruce a nohy. Jinak třebas našemu po pokusu o zabal, nebo po vlažné sprše reaguje horecka ještě vyšším vystřelením, takže můžeme max otcové ponožky. U nurofenu si přepočítejte dávku na Kg, těch 2,5ml je často málo. Náš bere na 15kg 7ml po 6h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5761
11.12.13 16:45

Když bylo nejhůř, dávala jsem vlažnou vanu, ale opatrně - žádný extrém, aby to nebyl šok, stačí jen pár stupňů nižší, než má teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65281
11.12.13 16:49

Možná i 6.nemoc. Kdyby se po pár dnech osypal tak je to ono

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
11.12.13 16:49

Děkuju moc za reakce, možná mu rostou ty zuby, ještě nemá žádný, navíc se k tomu dneska přidal průjem takže fakt nevim no jsem s toho na větvi, chudáček můj malej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
11.12.13 16:50

@Petra Z možná jsem divná ale co je 6.nemoc???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65281
11.12.13 16:52

@Růženkaa pár dní vysoké horečky cca 3-4 dny a pak odezní ale dítě se osype.
Zkus najít na netu o tom víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
11.12.13 16:55

@Petra Z děkuju, slyšela jsem o těch různě číslovaných nemocích ale nevěděla jsem o tom nic, vygooglim si to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
11.12.13 17:15

A dělali mu CRP? Od zubů mi to připadá jako hodně vysoká teplota. Může to být nějaká viróza nebo ta 6. nemoc. Pokud nepůjde teplota srazit těmi léky, taky jsem pro vlažnou sprchu, ale opravdu vlažnou (méně teplou), ne studenou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
11.12.13 17:27

Ahojky, my jsme sráželi tím že jsme napustili normálně teplou vanu a postupně přidávali studenou vodu. Určitě nám lépe zabíral nurofen na horečky než čípky. I když říkají, že na vysoké tepl.by se měli dávat spíš čípky.
Horeček jsme si užili dost a dost, měli jsme syndrom periodických horeček PFaPA. Začly nám po neštovicích se objevovat měsíc co měsíc. Vždy k 40 z ničeho nic, bez nějakého průvodního nachlazení, či kašle. Po odstranění n. mandlí máme už skoro rok klid ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
11.12.13 17:32

Malá na horečky trpěla, třeba horečky tři dny a pak rýma nebo zub. Pokud ale má průjem, tak ať hrozně moc pije a určitě bych s ním jela ke své dr. ráno. Pokud by tedy trvaly vysoké horečky a průjem k tomu. Ale horečku srážíš dobře, paralen - a po čtyřech hodinách nurofen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
11.12.13 17:33

Tohle měl malý před 14 dny, vyklubala se z toho 6. nemoc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
11.12.13 17:33

Čau Růženko, snad není důvod k obavám. Moje nyní tříletá dcera reaguje od miminka na jakoukoliv (!) nemoc tím, že má 3-5 dní horečky 38,5-39,5 a až pak přijdou první příznaky. Jak už řekly holky, (osobně chladím když teplota vyleze nad 39) chladím ve vaničce nebo ve sprše vodou jen o malinko studenější, max o ty 2 stupně, takže když má 39,5-40, voda má cca 38 stupňů. Nic studenějšího!!! Někdo tu zmiňoval octové ponožky, u nás se dává octový obklad i na zápěstí. Hlavně ať chlapeček hodně PIJE, účel světí prostředky, takže kldině mu nařeď i něco sladšího, nějakou ovocnou šťávičku, jen ať mu to chutná. Ten průjem může mít z čípků, dcera ho mívá, musím dávat sirupy (a některé ještě zvrací), ale nemusí, co myslíš pod pojmem průjem? tak to nějak zvládněte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
11.12.13 17:35

Horečky a průjem mohou souviset se zubama. Jestli nekadí vodu x krát denně, tak vydrž. Ono se to někde projeví. Zatím srážej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí