Neštovice u 1,5měsíčního miminka

1126
11.12.13 15:42

neštovice u 1,5 měsíčního miminka

Máte prosím někdo zkušenosti s neštovicemi u 1-2 měsíčního miminka? 3letá mi je včera přinesla ze školky. Mladší dvouletá když je chytne bude snad v pohodě, ale bojím se o nejmladší, včera 6ti nedělní. Doktor mi k tomu moc neřekl, že je prý nemusí chytit a můžou být i mírnější, ale prý je může mít i horší než normálně. Neměl jste to někdo u takhle malého mimča? Co mám čekat v nejhorším? Jo a prý by bylo fajn zamezit styku s miminkem, ale to dost dobře nejde, jak moc se tím zvyšuje šance že to chytne? Stejně byli spolu i těch pár dní než se nejstarší dcerka osypala a teď jsou většinou ve stejné místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19609
11.12.13 15:45

Někde jsem četla, že dítě je do šesti měsíců chráněno protilátkami od matky (pokud prodělala nešt.), takže je velmi nepravděpodobné, že je chytí a nebo budou mít velmi klidný průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.12.13 15:51

@fusa mimčo by mělo být chráněné od Tebe.. vím, že je děti měly např v půlroce a kromě pár pupínků jim nic jiného nebylo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
11.12.13 15:51

@Katchus To jsem všude možně taky četla, ale taky jsem četla, že to není pravidlem a i dr mi naznačoval, že to tak nemusí být. Zajímalo by mě, jestli to něčí miminko chytlo a jak to probíhalo. Jo a dr. mi říkal, že bývá od matky chráněno tak těch 6 neděl, 6 měsíců už je asi moc (ale bylo by to fajn).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
11.12.13 15:58

@fusa Mimčo by mělo být chráněné. To by muselo mít velikou poruchu imunity, což se nepředpokládá.
Izolovat od sourozence je nesmysl. Neštovice jsou nejvíc nakažlivé 2 dny před objevením prvního půpínku, po pár dnech už nejsou infekční vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
11.12.13 16:01

Aktuálně jsem to řešila, miminko je chytne jen v případě, že si je ty neprodělala a nemáš proti nim imunitu, pak ho nemaš čim chranit, fakt nekecam.(mluvime o protilátkách)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
11.12.13 16:05

@fusa Dcera přinesla neštovice domů ze školky v červnu. Já měla doma akorát 1,5 měsíční dvojčata. No jedna dcera je dostala, a druhá ne. Kamilka měla tak asi jenom 15 puchýřků a byla OK. Žádný teploty, nic. A to spolu dvojčátka ještě spinkala v jedné postýlce. Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
11.12.13 16:06

Jo a neštovice jsem prodělala ve 14 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
11.12.13 16:14

@Krat Díky moc, to ráda čtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2728
11.12.13 16:16

Tak bohuzel u nas to bylo jinak, donesla je trileta dcera za skolky a syn je dostal, byli mu dva mesice a byl tedy obsypany fest a zadny lehky prubeh :-( a to byl plne kojeny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
11.12.13 16:19

Kamarádky holčička to taky dotáhla ze školky a chytnul to i její brácha. Byla tedy starší než tvoje dítě, ale víc jak půl roku mu určitě nebylo, a mělo to mnohem lehčí průběh jak u ségry :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
11.12.13 16:22

Mně se starší osypal večer před tím, než se narodil malý, takže jsem šla z porodnice s novorozencem k totálně osypanému staršímu. Konzultovala jsem to s několika lékaři a shodli se, že pokud jsem je já prodělala, je minimální pravděpodobnost nákazy - měli pravdu, maličký to nedostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
11.12.13 16:23
@fusa píše:
Máte prosím někdo zkušenosti s neštovicemi u 1-2 měsíčního miminka? 3letá mi je včera přinesla ze školky. Mladší dvouletá když je chytne bude snad v pohodě, ale bojím se o nejmladší, včera 6ti nedělní. Doktor mi k tomu moc neřekl, že je prý nemusí chytit a můžou být i mírnější, ale prý je může mít i horší než normálně. Neměl jste to někdo u takhle malého mimča? Co mám čekat v nejhorším? Jo a prý by bylo fajn zamezit styku s miminkem, ale to dost dobře nejde, jak moc se tím zvyšuje šance že to chytne? Stejně byli spolu i těch pár dní než se nejstarší dcerka osypala a teď jsou většinou ve stejné místnosti.

Letos měla cca 3měsíční dcera neštovice, které donesl ze školky brácha. Ač jsem kojila, tak to dostala, ale průběh byl mírný, bez teplot, měla asi jen šest pupínků.
Držím pěsti, aby to nechytla :kytka: :kytka: nebo měla co nejlehčí průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
11.12.13 16:45

Jo, kamarádky dcerka je prodelala po šestém týdnu života, pricemz kamarádka je v dětství normálně měla. Průběh byl u devcatka mírný, teplota pouze lehce zvýšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
11.12.13 16:47

@Antynka A jak jste řešili třeba teploty? Mě říkali, že půlit čípek a nebo že můžu i Nurofen menší dávku, ale ještě uvidím co mi zítra řekne můj dr. osobně. Bojím se právě nejvíc těch horeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí