Vysoká horečka u devítiměsíčního dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3678
11.12.13 18:18

@Růženkaa takove teploty mel i nas maly v dobe kdy se mu klubaly zoubky, ja jsem srazela az kdyz mel tu teplotu kolem 39 po odectu a jen na noc dostal cipek, jinak nic. Navic mel studene ruce a nohy, takze zabaly jsem nedelala. Teplotu mel tusim tri dny, prvni den kolem 38, dalsi den kolem te 39, treti den to kleslo a pak bylo po vsem, to cele zvladl s jednim cipkem. Chce to sledovat a vydrzet. Lepsi varianta jsou vzdy zoubky ;) horsi je pak ta sesta nemoc, jak uz je tu vyse zminovano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
11.12.13 18:20

Moje lékařka tvrdí, že mimina obecně mají teplotu vždy vyšší, než dospěláci. Je to prý normální jev. Běžně teplota trvá ty tři dny. Pak buď odezní, a je vše ok, nebo se opravdu většinou osype drobnou vyrážkou. Dítě to vždycky zvládne, ale je to pro matku hodně stresující. My jsme niky žádné zábaly nedávali, pít, spát, a sirupy na teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
11.12.13 19:00

@Růženkaa tak hlídat teploty…neměla by jít přes 39,aby nedostal fibrilní křeče. Já nevím, jak se podávají léky u tak malého dítěte, už si to přesně nepamatuji. Já u 4 -letých střídám po 4 hodkách dle váhy..padadol s nurofenem. Vám to musí říct, Vaše pediatrička a nebo si zavolej na pohotovost, když to nepůjde dolů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
11.12.13 19:06

Přesně, nejlepší je ty sirupy střídat, aby jednou byl paracetamol a pak brufen, a sirup se musí dávat přesně podle váhy dítěte, špatně dávkovaný sirup prý teplotu zhoršuje, říkala moje dětská lékařka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
11.12.13 19:12

No když měl kluk tak vysoký horečky a občas je tak mívá i teď a ne tak často, tak jsme za pár dní mívali angínu. Byli jsme v nemocnici a tam nám doporučili střídat po 4 hodinách Paralen a Nurofen a srážet teplotu. Navíc jsme dostali po čvrtkách Diazepam, jako prevenci febrilních křečí…Ale to bych bez doporučení doktora jen tak nedávala. Teplotu jsme sráželi ve vaně, postupně jsem vodu ochlazovala a položila ho do ní, důležitý je schladit hlavní žíly. Aby to pro malýho nebylo tak drastický, dej mu studený věci do třísel a na paže, a vyměňuj to. Srážíme tak i horečky v práci u dospělých pacientů. Pravidelný příjem tekutin je jasný. Dej mu cokoliv, co mu chutná, vypije toho daleko víc. Myslím na bobinka…ať mu je líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
11.12.13 19:35

@marcela74 ano,střídat z toho důvodu, aby nebyla stejná látka léku, protože kdyby byla stejná tak často, došlo by k předávkování a to může být nebezpečné. Jeden z našich kluků trpí na vysoké teploty klidně i týden v kuse, já už to srážím u větších dětí ve sprše…ne úplně ledovou vodou, ale takovou studěnější..ale vždy dám do sprchy trošinku teplé..protože na to horké tělo, mě to přijde hrozný šok..takže vlažnější, ale více směřovat k té studené..A to jim opravdu pomáhá, když už neví kudy kam..Ale vůbec nevím, zda se to může dělat u miminek, takže mou radu v tohle ohledu vůbec neberte, vždy dejte přesně na Vaši pediatričku..Když už sem vážně na dně volám do dětské..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
11.12.13 21:50

@dlouha moc děkuji, došlo mi, že jste asi zdravotní sestra, nebo doktorka???Dávám mu pít hodně, vypije 500-700 ml denně, ale chtěla jsem se zeptat, jestli se má potit a nebo mu mám dát na noc něco lehčího? třeba jen kraťásky a tričko s krátkým rukávem? Jinak má dupačky na noc.Ten Diazepam mám doma od doktorky ještě po očkování. Nevyužily jsme ho ale radši mu ho nedám. Zítra ráno zajedem k doktorce.Jsem s toho hotová, kdyby mě radši zlobil tak jak to umí než takhle. A je normální že je tak moc spavej? Spal dnes většinu dne a kolikrát jen leží a kouká :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
11.12.13 21:53

Jinak vám moc děkuju všem, zítra hned zaběhnu do lékárny a koupím ty sirupy.Jen se chci zeptat, myslíte že mi v lékárně poradí s dávkováním? Malej má 12 kg tak nevím. Koupím teda ten panadol a nurofen.Snad to bude lepší zítra. Myslím že to budou zoubky, všimla jsem si že odmítá dudlík a slintá ještě víc než před tím ale že by to bylo tak vysoké?? :nevim: Každopádně děkuju a dobrou noc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
11.12.13 21:57

@Růženkaa Na sirupech je napsáno kolik ml na daný počet kg, je to přehledné, neboj se. A kdyby teploty neklesaly, je možné miminko vykoupat v „odražené“ vodě, ani studená ani teplá. My to to takto praktikovali u prostřední dcery, když měla v 9 měsících 6 nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
11.12.13 22:00

@MisaHanuska díky,a jak jsem se ptala paní výš, mám ho nechat normálně v dupačkách na noc a nechat ho at se poti a nebo mu dát něco lehčího??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
11.12.13 22:04

@Růženkaa klidně bych mu nechala overal, když mu bude horko, tak se odkope

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
13.12.13 12:49

Já se omlouvám, že jsem už pak neodpověděla. Děti se dožadovali maminky. Jsem zdravotní sestra. Já je na noc nechala vždy jen v tom nejlehčím a zakryla lehkou dekou, aby se tělo zase neohřívalo. A jak to s malým dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
13.12.13 23:47

@dlouha tak jsme byli u doktorky, pry ma zanet nosohltanu, horecky ustupuji, ale zacina se mi osypavat takze to mozna bude opravdu ta sesta nemoc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
21.11.15 17:01

Potrebuju poradit
Mala skoro 5,5m, ve stredu zacla mit teplotu rano, vecer pak mela 38,6,tak sem srazela i v noci, druhy den od rana taky teploty, vecer pak uz 38,9,dala sem jak sirup tak i vlaznou koupel, trochu to spadlo ale teplota byla, do rana pak mela jeste cipek.
Merim v podpazi, do zadecku kdyz dam teplomer tak place a u prebalovani taky.
Vcera teplotarano uz jen37,7 a to sem rekla ze k detskemu nepojedu kdyz teplota klesla, pres den dobry, jen teda nevrla, spatne spala a vlastne i usinala od stredy, vcera odpoledne spala 2hodky, vcera vecer zasteplota38,8,rano zase klesla a pres den bez teploty, jen teda uz spi 4hodiny, doufam ze dospava.
Jinak sem zvedava co to bude, dneska 4.den,osypani zatim neni.
Podezrivam zuby ale nic na to nevypada.
Mala ji normalne, mozna i vic.
Je teda fakt ze druhy den vic kadi, vic jak normalne, vetsinou ma dve pokadeny plinky ale ted druhej den uz je toho vic.
Mala je kojena a v poledne dostane par lzicek prikrmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí