Vysoké NK buňky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
213
19.3.21 11:51

Vysoké NK buňky

Ahoj, navštěvuji už několik měsíců GENNET v Praze a od první návštěvy mam zvýšené NK buňky a s kazdym dalsim měsícem jsou vyšší. 😔 Normál je do 18% a ja mam ted uz 41%. Byla jsem i na podrobnějším vyšetření, ale jeste nemam výsledky, ale bojim se toho. Neberu jeste žádné prášky a pořád se čeká a čeká na další měsíc, ale tyhle vysoké hodnoty se přece nevyleci sami 😔 nevim co mam delat. Pořád jen čekám a čekám a ani nevim na co. Uz jsem jednou po mimodeloznim a nemam vejcovod. Sama se haldim co mi vlastně je. Neměl to někdo podobné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.3.21 12:51

Chodíš k nějakému imunologovi? Jak ti to čekání zdůvodnil? Mě snížili hodnoty asi za rok a to jsem měla míň, než ty, hlavně se nepouštěj do těhotenství, můžeš potratit, stalo se mi to několikrát

• Citovat
  • Upravit
3702
19.3.21 13:16

@Sonička29 A jsi v pražském gennetu? Tam přece pracuje dr. Malickova, největší profik na imunitu. Jak je možné, že ti zjistili vyšší nk bunky a ještě nenabidli léčbu? 41% je opravdu hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
19.3.21 13:47

Ano jsem v pražském, ja chodím k DR. Langerové a ta je špičková, ale toto nevím 😔 mela jsem problém se zubem a oni se toho strašně chytly ze to je vse prej od toho zubu, ale rikala jsme ze uz je vse ok a skoro 3 měsíce zub v pořádku, ale oni asi neví co semnou a tak mam prý od zubaře donest potvzeni, že tam nemám zánět 😔achjo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
19.3.21 13:55

K imunologovi nechodím, ale vcera jsem byla na podrobném vyšetření v druhem gennetu na Arše, tam na to je přímo oddělení, ale taky mi nic nerekli, jen ze to je vysoke číslo a jen odebrali další krev a jinak nic a zas cekat na vysledky a kontrola az 23.4. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.21 16:02
@Sonička29 píše:
K imunologovi nechodím, ale vcera jsem byla na podrobném vyšetření v druhem gennetu na Arše, tam na to je přímo oddělení, ale taky mi nic nerekli, jen ze to je vysoke číslo a jen odebrali další krev a jinak nic a zas cekat na vysledky a kontrola az 23.4. :nevim:

Potřebuješ podrobně vyšetřit imunitu, to je základ. A není problém odhalit NK buňky, které reagují na embryo, nebo trofoblast, to nemá nic společného se zubem. Nenech se odbýt. A Malíčková je opravdu nejlepší, pokus tam je, chop se šance, kterou jinde nedostaneš, dobrých imunologu je v tehle zemi jen pár.

• Citovat
  • Upravit
3702
19.3.21 17:07

@Sonička29 Jestli chodis do genetu, tak zkus, aby te vzala dr. Malickova. Nevím, na co se ceka, máš opravdu velmi vysoké hodnoty. Ja mela poprvé asi 33% a to pani doktorka zvedala oči v sloup, že už je to hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
19.3.21 17:51

My jsme vůbec rádi ze jsme se do gennetu dostali, jezdíme tam z dálky. Ja nevim co jineho dělat :( a jak ti ty NK buňky snížili? Ja hledala uz nějaké uminologicke centrum, ale žádné z naseho kraje jsem nenašla, nevím kam s tim jit, nebo kdo by mi mohl pomoct. Bojim se, protože jsem se dočetla, ze neléčené ty NK buňky můžou vyvolat mnohem větší paseku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
19.3.21 17:57

@Maja25 ja vubec nevim na co všechno mi odebrali krev, jestli i na CRP jak píšeš. Co to vubec je? Brali mi snad 8 ampuli krve. Ale vysledek jen ze vysoke NK a antispermie. Furt se me ptají zda me neboli ty zuby :( ale ja se bojim, furt se mi motá hlava, a nevim zda si to jen nehaldim nebo jestli mi vážně něco je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
19.3.21 22:22

Ju to rikala dr ze ty antispermie nevadi na ivf, ale i to je od těch NK jak se tělo brání prý něčemu cizímu, jako tomu zánětu :( jinak chlap odevzdaval spermie a ma to vse naprosto v poho. My tam jezdime uz skoro půl roku a nepohnuli jsme se nikam, jen kontroly vajicek, kdy bude ovu, protože mam jen jeden vejcovod a většinou ovu na strane kde ho nemam :? Ja nevim co teda dal, v pondělí mam telefonickou konzultaci s dr langerovou, tak uvidim co mi řekne, ja uz chci aby se to zaclo řešit. Vzdy jeden 2 hodiny do Prahy, koukne na me a za 10 minut jedem zpátky :mrgreen: :nevim:. Brali mi tu imunologii uz nekolikrat a pokazdy to bylo horsi a horší a ted právě dr Sedláčková u ktere jsem byla v druhem gennetu na vetsi imuno se zdesila tech hodnot :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3702
20.3.21 07:11

@Sonička29 Jestli chceš, aby se to nekam hnulo, tak řekni doktorce, že chceš přejít k dr. Malickove, jinak z centra odejdes. To oni si pak rychle rozmysli. Hodnoty máš opravdu vysoké a musí se to začít už řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
20.3.21 15:17

A ty kortikoidy jakoby ten zánět vyléčí, nebo to jen nejak potlačí? Protože ji prostě uz reknu, aby mi neco předepsali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.21 14:02

Pri lecbe vysokych NK bunek se na nic neceka! Proste Ti predepisou lecbu( vetsinou kortikoidy) a za par tydnu jdes na kontrolu. Kortikoidu se neboj, davaji ty nejmensi mozne davky, nebo postupne snizuji…mam to za sebou, fakt se nedes.
Res ro v Gennetu Archa, tedy v reprodukcni imunologii, Malickova je dobra, je tam i Ambrusova( skola Malickove)..
Chtej tyto 2,ze Ti je jmenovite doporucil treba gynekolog, at furt neztracis cas!!!neboj a uz se do toho opri :mavam:

• Citovat
  • Upravit
213
24.4.21 22:31

Ahooj, po delší době se opět ozývám :) byla jsem na podrobném vyšetření těch NK buněk, zda jsou nebo nejsou škodlivé pokud bych mela Ivf. A huraaa, výsledek vyšel dobře, a tak mohu začít během 14 dnů IVF :andel: dokonce se mi NK buňky i neco málo snížily, ted mam 37%. Furt hodně, ale… Pokud by prý IVF nevyšlo, tak budu muset podstoupit nějaký zákrok aby se zjistilo zda v děloze je vse Ok, tak uvidíme, ale poprvé mám dobré zprávy, tak jsem se jen chtěla pochlubit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3702
25.4.21 07:31

@Sonička29 Určitě musí vědět, co dělají, ale bez léčby s 37% nk bunkami jdeš do ivf? Co jsou ty antispermie? Mas tedy aktivní nk bunky na spermie, nebo embryo, trofoblast?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí