Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, navštěvuji už několik měsíců GENNET v Praze a od první návštěvy mam zvýšené NK buňky a s kazdym dalsim měsícem jsou vyšší. 😔 Normál je do 18% a ja mam ted uz 41%. Byla jsem i na podrobnějším vyšetření, ale jeste nemam výsledky, ale bojim se toho. Neberu jeste žádné prášky a pořád se čeká a čeká na další měsíc, ale tyhle vysoké hodnoty se přece nevyleci sami 😔 nevim co mam delat. Pořád jen čekám a čekám a ani nevim na co. Uz jsem jednou po mimodeloznim a nemam vejcovod. Sama se haldim co mi vlastně je. Neměl to někdo podobné?
Chodíš k nějakému imunologovi? Jak ti to čekání zdůvodnil? Mě snížili hodnoty asi za rok a to jsem měla míň, než ty, hlavně se nepouštěj do těhotenství, můžeš potratit, stalo se mi to několikrát
@Sonička29 A jsi v pražském gennetu? Tam přece pracuje dr. Malickova, největší profik na imunitu. Jak je možné, že ti zjistili vyšší nk bunky a ještě nenabidli léčbu? 41% je opravdu hodně.
Ano jsem v pražském, ja chodím k DR. Langerové a ta je špičková, ale toto nevím 😔 mela jsem problém se zubem a oni se toho strašně chytly ze to je vse prej od toho zubu, ale rikala jsme ze uz je vse ok a skoro 3 měsíce zub v pořádku, ale oni asi neví co semnou a tak mam prý od zubaře donest potvzeni, že tam nemám zánět 😔achjo…
K imunologovi nechodím, ale vcera jsem byla na podrobném vyšetření v druhem gennetu na Arše, tam na to je přímo oddělení, ale taky mi nic nerekli, jen ze to je vysoke číslo a jen odebrali další krev a jinak nic a zas cekat na vysledky a kontrola az 23.4. ![]()
@Sonička29 píše:
K imunologovi nechodím, ale vcera jsem byla na podrobném vyšetření v druhem gennetu na Arše, tam na to je přímo oddělení, ale taky mi nic nerekli, jen ze to je vysoke číslo a jen odebrali další krev a jinak nic a zas cekat na vysledky a kontrola az 23.4.
Potřebuješ podrobně vyšetřit imunitu, to je základ. A není problém odhalit NK buňky, které reagují na embryo, nebo trofoblast, to nemá nic společného se zubem. Nenech se odbýt. A Malíčková je opravdu nejlepší, pokus tam je, chop se šance, kterou jinde nedostaneš, dobrých imunologu je v tehle zemi jen pár.
@Sonička29 Jestli chodis do genetu, tak zkus, aby te vzala dr. Malickova. Nevím, na co se ceka, máš opravdu velmi vysoké hodnoty. Ja mela poprvé asi 33% a to pani doktorka zvedala oči v sloup, že už je to hodně.
My jsme vůbec rádi ze jsme se do gennetu dostali, jezdíme tam z dálky. Ja nevim co jineho dělat
a jak ti ty NK buňky snížili? Ja hledala uz nějaké uminologicke centrum, ale žádné z naseho kraje jsem nenašla, nevím kam s tim jit, nebo kdo by mi mohl pomoct. Bojim se, protože jsem se dočetla, ze neléčené ty NK buňky můžou vyvolat mnohem větší paseku.
@Maja25 ja vubec nevim na co všechno mi odebrali krev, jestli i na CRP jak píšeš. Co to vubec je? Brali mi snad 8 ampuli krve. Ale vysledek jen ze vysoke NK a antispermie. Furt se me ptají zda me neboli ty zuby
ale ja se bojim, furt se mi motá hlava, a nevim zda si to jen nehaldim nebo jestli mi vážně něco je
Ju to rikala dr ze ty antispermie nevadi na ivf, ale i to je od těch NK jak se tělo brání prý něčemu cizímu, jako tomu zánětu
jinak chlap odevzdaval spermie a ma to vse naprosto v poho. My tam jezdime uz skoro půl roku a nepohnuli jsme se nikam, jen kontroly vajicek, kdy bude ovu, protože mam jen jeden vejcovod a většinou ovu na strane kde ho nemam
Ja nevim co teda dal, v pondělí mam telefonickou konzultaci s dr langerovou, tak uvidim co mi řekne, ja uz chci aby se to zaclo řešit. Vzdy jeden 2 hodiny do Prahy, koukne na me a za 10 minut jedem zpátky
. Brali mi tu imunologii uz nekolikrat a pokazdy to bylo horsi a horší a ted právě dr Sedláčková u ktere jsem byla v druhem gennetu na vetsi imuno se zdesila tech hodnot ![]()
@Sonička29 Jestli chceš, aby se to nekam hnulo, tak řekni doktorce, že chceš přejít k dr. Malickove, jinak z centra odejdes. To oni si pak rychle rozmysli. Hodnoty máš opravdu vysoké a musí se to začít už řešit.
A ty kortikoidy jakoby ten zánět vyléčí, nebo to jen nejak potlačí? Protože ji prostě uz reknu, aby mi neco předepsali.
Pri lecbe vysokych NK bunek se na nic neceka! Proste Ti predepisou lecbu( vetsinou kortikoidy) a za par tydnu jdes na kontrolu. Kortikoidu se neboj, davaji ty nejmensi mozne davky, nebo postupne snizuji…mam to za sebou, fakt se nedes.
Res ro v Gennetu Archa, tedy v reprodukcni imunologii, Malickova je dobra, je tam i Ambrusova( skola Malickove)..
Chtej tyto 2,ze Ti je jmenovite doporucil treba gynekolog, at furt neztracis cas!!!neboj a uz se do toho opri ![]()
Ahooj, po delší době se opět ozývám
byla jsem na podrobném vyšetření těch NK buněk, zda jsou nebo nejsou škodlivé pokud bych mela Ivf. A huraaa, výsledek vyšel dobře, a tak mohu začít během 14 dnů IVF
dokonce se mi NK buňky i neco málo snížily, ted mam 37%. Furt hodně, ale… Pokud by prý IVF nevyšlo, tak budu muset podstoupit nějaký zákrok aby se zjistilo zda v děloze je vse Ok, tak uvidíme, ale poprvé mám dobré zprávy, tak jsem se jen chtěla pochlubit ![]()
@Sonička29 Určitě musí vědět, co dělají, ale bez léčby s 37% nk bunkami jdeš do ivf? Co jsou ty antispermie? Mas tedy aktivní nk bunky na spermie, nebo embryo, trofoblast?