Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Přesně nevim, antispermie jsou proto, že mam nějaký ten zánět a tělo se brání všemu ostatnímu. Delali test přímo na to, zda to ivf bude vadit, že ted vím, že zánět nemam gynekologicky, ale prostě někde jinde v těle.. Plácnu, treba senna ryma a ta mi vadit určitě nebude.
@Sonička29 ahoj,muzu se zeptat, kde jsi byla? Na imunologii? Nebo jen porad v peci CARu? Taky tomu nejak nerozumim… ![]()
@Sonička29 Hele, ja nechápu tomu „antispermie“. Jestli nk bunky na spermie, s tim, ze na embryo nemáš vysoké hodnoty, tak bych si to adi dokázala představit, ale i tak. Byla si někde na reprodukcni imunologii? Ja nevim, ja bych do ivf nesla s vysokymi nk bunkami, žádného tipu.
Byla jsem v Gennetu Archa na detailním rozboru imunologie. Bylo mi řečeno ze co se týká ivf nemaj ty nk buňky, na to vliv. Prostě ten zánět je jinde v těle.
@Sonička29 Nejsem lékař, ale nevim, co maji nk bunky společne se zanetem. Pokud máš zánět v těle, byt tebou, tak najdu kde a vyléčím. Mam pocit, ze vůbec nerozumíš problematice nk bunek, ale jasné, pokud lékaři ti říkají, že můžeš jit do ivf, tak mají asi pravdu. Ja osobně bych do toho nešla. Pokud máš vysoké hodnoty na spermie, tak ti doporučí metodu isci a oplodněne vajicko zavedou a tělo se s tim asi nebude prat. Je ale dost možné, že pokud bys brala leky a prelecili by to, je dost možné, že bys otehotnela spontanne, pokud jsou nk bunky tvym jediným problémem a partner ma super spermio.
@Sonička29 a u koho jsi byla? Na Arse je repr. imunologie, tak jsi byla u Malickove? Jen se snazim pochopit situaci a postupy…zatim porad moc nechapu.Nk bunky by mel resit repr. imunolog!!
@Sonička29 píše:
Ahooj, po delší době se opět ozývámbyla jsem na podrobném vyšetření těch NK buněk, zda jsou nebo nejsou škodlivé pokud bych mela Ivf. A huraaa, výsledek vyšel dobře, a tak mohu začít během 14 dnů IVF
dokonce se mi NK buňky i neco málo snížily, ted mam 37%. Furt hodně, ale… Pokud by prý IVF nevyšlo, tak budu muset podstoupit nějaký zákrok aby se zjistilo zda v děloze je vse Ok, tak uvidíme, ale poprvé mám dobré zprávy, tak jsem se jen chtěla pochlubit
37% NK buněk a jdeš do IVF? To je tedy bláznovství. To ti doporučil reprodukční imunolog?
@Sonička29 Ještě mě napadlo, že pokud máš zánět v těle, tak nezapomeň, že budes muset k praktickymu, aby ti udělal rozbory a další, protože jdeš do celkové narkozy. Musíš mít potvrzení od lékaře, že na „operaci“, potazmo že jsi zdravotně schopna celkové narkozy. Pokud ale máš někde zánět, tak je dost možné, že to budeš muset prelecit, jinak ti neda doporučení. A není nic horšího, než když začneš stimulovat, protože leky stojí dost peněz a pak žádné opu, protože tě lékař nedoporuči na to uspani. Všechno je to takové divoké. Musíš si vyřešit jak tu imuno, tak i ten zánět.
Ten „zánět“ mě v ničem neomezuje. Podle té výše, uz ho mam asi dlouho, jen nevím, cotoje
minulý rok jsem byla na 3 operacích a pokaždé me na ni pustili, takže toho bych se nebála no. Ve čtvrtek jedu do CARU, tak se zeptám, zda si to léčení mam zařídit sama, nebo jak no.. Taky me to nebaví furt… ![]()
@Sonička29 pricinou zvysenych nk bunek je velmi casto zanet v tele, ve vetsine pripadu se nikdy nezjisti jaky, ani se po tom nepatra!!!Musi se proste ta hodnota snizit, bez toho bych do IVF resp. Vlozeni embrya nesla. U ktereho imunoga jsi byla???
@Sonička29 ahoj muzu prosim vedet jak jsi dopadla? Sla jsi do ivf? A co nk bunky?
@Moon88 ahoj, ano šla jsem do IVF a dnes už mám doma 11tydnu princeznu ![]()
@Sonička29 wau, to jsou krasne zpravy. Takze jsi nepotrebovala zadny lek?
@Moon88 nene, nebo spíš… měla jsem zánět dásně, na to jsem dobrala antibiotika, další testy už pak vyšly líp a tím pádem nám to IVF konečně povolili ![]()