Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, prosím o radu, včera mi volal pán z T-Mobilu a nabízel mi vysokorychlostní připojení k internetu, rychlost 8 MB/s, cena 399,–Kč/měsíc, zřízení modem 1,– Kč, údajně neomezené stahování dat, připojení by bylo asi přes pevnou linku… My máme v současnosti připojení k internetu přes Wifi, cena 357,– Kč/měsíc, rychlost cca 2 MB/s. Pevnou linku nemáme …takže nevím, co by obnášelo zřídit ji
. Co byste mi radili? Zůstat nebo přejít k T-mobilu? Nemáte s internetovým připojením přes T-mobile zkušenost? Co všechno by zřízení připojení přes pevnou linku přes T-Mobile obnášelo? Děkuji za všechny odpovědi ![]()
Pokud by to bylo tak, ze musis mit pevnou, tak se ti to moc nevyplati, my mame o2 a gts noveru a platime telefon 400 a internet taky tak nejak
Zkratka u o2 musime platit ten jejich tarif jen proto, ze ten telefon mame
Pritom ho prakticky nepouzivame, ale vysokorychlostni internet se da napojit jen od tohoto tarifu vys ![]()
My máme 6 Mb (mělo by to být 8, ale jsme v malé vesnici a nejde to tu
) od O2 přes pevnou linku a platíme cca 900 (300Kč je tarif pevné linky a vůbec to nevyužijeme
)
, pevnou linku jsme si kvůli tomu zřídili, takže se asi na ten T-mobile podívám ![]()
To jsem se právě zapomněla zeptat, jestli se něco za tu pevnou linku platí navíc, pokud bych platila 400 Kč za internet a ještě něco navíc za pevnou linku, tak to by nepřipadalo v úvahu, se současným internetem jsme vcelku spokojení, brala jsem to tak, že bychom to měli o malinko dražší, ale o hodně rychlejší …, ale moc se mi nechce do toho rušení starého a zřizování nového, určitě to nebude jen tak ![]()
ahoj, jseš si jistá, že skutečně využiješ 8 Mb/S?
stránky se ti rychleji načítat nebudou, protože to je omezené serverem a pokud to máš na stahování filmů, tak je to to samé…i kdyby si měla 100 mb/s tak takovouhle rychlostí nikdy stahovat nebudeš, neboť především záleží na konkrétním serveru ze kterého stahuješ. a mohu tě ubezpečit, že ty servery omezené jsou a hlavně také záleží na počtu lidí, kolik se jich momentálně na ten server snaží připojit. takže mohu říct, že 2 mb/s pro běžného uživatele bohatě stačí ![]()
nehledě na to, pokud si vzpomínáš na období, kdy začínal internet (pevné připojení, ne přes telefon) tak 1 mb/s bylo maximum, které se na našem trhu nabízelo. dnes se to všechny firmy (upc, karneval, o2, t-mobile apod) snaží řešit tím, že raději navýší rychlost než aby snížili cenu. tudíž platit za internet víc než 300,– kč měsíčně je nesmysl… věř mi, že nepoznáš rozdíl v rychlosti internetu mezi dvěma PC…bohužel tyhle firmy tak trochu hrají na city..ono to zní dobře mít 10mb/s internet, ale proč, když 2mb/s odvede stejně dobrou práci??
ještě jsem zapoměla dodat, že nejvýhodněji na našem trhu vychází upc, neboť tam si můžeš vybrat jen internet bez nutnosti mít telefon…k čemu je vlastně potřeba mít vysokorychlostní internet, když to povětšinou máte jen na brouzdání po netu? nevyplatí se spíš zaplatit za nižší rychlost (která bude i tak vysoká - i s rychlostí 1mb/s se dají stahovat filmy) než zbytečně každý měsíc vyhazovat 400 kč za telefon, který stejně nevyužijete?
Kubik_kubikula píše:
ahoj, jseš si jistá, že skutečně využiješ 8 Mb/S?
stránky se ti rychleji načítat nebudou, protože to je omezené serverem a pokud to máš na stahování filmů, tak je to to samé…i kdyby si měla 100 mb/s tak takovouhle rychlostí nikdy stahovat nebudeš, neboť především záleží na konkrétním serveru ze kterého stahuješ. a mohu tě ubezpečit, že ty servery omezené jsou a hlavně také záleží na počtu lidí, kolik se jich momentálně na ten server snaží připojit. takže mohu říct, že 2 mb/s pro běžného uživatele bohatě stačí
nehledě na to, pokud si vzpomínáš na období, kdy začínal internet (pevné připojení, ne přes telefon) tak 1 mb/s bylo maximum, které se na našem trhu nabízelo. dnes se to všechny firmy (upc, karneval, o2, t-mobile apod) snaží řešit tím, že raději navýší rychlost než aby snížili cenu. tudíž platit za internet víc než 300,– kč měsíčně je nesmysl… věř mi, že nepoznáš rozdíl v rychlosti internetu mezi dvěma PC…bohužel tyhle firmy tak trochu hrají na city..ono to zní dobře mít 10mb/s internet, ale proč, když 2mb/s odvede stejně dobrou práci??
Já tomu právě vůbec nerozumím, myslela jsem, že to občas pomalé načítání stránek je právě způsobeno tou nízkou rychlostí internetu.
Teď jsem ale na stránkách T-mobilu našla toto:
Co potřebuji ke zřízení služby ADSL
Stačí, když máte aktivní pevnou linku od Telefónica O2. Pokud pevnou linku nemáte, máte ji odpojenu, případně ji máte od jiného poskytovatele, je zapotřebí si pevnou linku zřídit. Také musíte znát platné 10-místné referenční číslo své pevné linky, které najdete na své faktuře od Telefónica O2.
a tím se vše řeší, takže do toho nejdu a pánovi to odřeknu
Já tomu právě vůbec nerozumím, myslela jsem, že to občas pomalé načítání stránek je právě způsobeno tou nízkou rychlostí internetu
nene, vůbec to tak není…pomalé načítání stránek je způsobeno chybu serveru, ne rychlostí internetu…
přesvědčit se o tom můžeš jednoduše…až ti nepůjde načíst nějaká stránka (nebo se bude načítat pomalu), tak si v novém okně otevři jinou stránku…pokud ta druhá stránka se načte rychle tak to znamená, že ta první stránka je buď přeplněná a nebo se tam vyskytuje nějaký problém.
snad jsem to dobře vysvětlila… nás se také snažili nachytat, abychom stále platili tolik kolik jsme platili (kdysi jsme platili 1200,– kč), ale nedali jsme se…máme známého, který je odborník přes Pc a ten nám vysvětlil, že to je tak jak teď píšu…momentálně platíme cca 300,– a rychlost je špičková
pro všechny tyhle firmy je totiž mnohem přijatelnější zrychlit net, než aby snížili částku, přišli by tak o zisky… tudíž internet, který má rychlost víc než 2 mb/s je na nic… opravdu jen zbytečně platíš za něco, co ani nevyužiješ ![]()
pokud opravdu pevnou linku nepotřebuješ, tak pak nemá vůbec smysl přecházet k někomu jinému.. kor když jsi se současným „dodavatelem“ spokojena ![]()
Přes telefonickou společnost bych internet nechtěla. Naslibují všechno možný a neznám nikoho, komu by to opravdu tak běželo. Navíc ceny mě nikdy neuchvátily… Mám internet přímo od internetového operátora (Smartbox, v Českých Bud.), přes Wifi, běží mi v průměru 24MB a platím měsíčně 330,– …
I když je to připojení přes pevnou linku-nemusíš mít kvuli tomu pevný telefon.My to tak měli od O2.Telefon a internet a ted jsem se naštvala a telefon odpojila a linku zrušila a nechala si jen internet,kvuli jeho rychlosti.A žádný problém
T-mobil to bude mít podobně
Ovšem i když nám zůstal jen intrenet-pořád je O2 dost drahá společnost-platíme 700kč
Ale s telefonem to dělalo okolo1000kč za měsíc-tak alespon ušetřímě 300kč ,než najdu nějakou lepší společnost na internet ![]()