Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, snazim se zhubnout a dnes jsem dostala menstruaci a vaha mi stoupla asi o kilo…bojim se, ze to je tuk
![]()
@Nikca0000 píše:
Ahoj, snazim se zhubnout a dnes jsem dostala menstruaci a vaha mi stoupla asi o kilo…bojim se, ze to je tuk![]()
Vždy je kolem MS váha vyšší ![]()
Uff uklidnili jste me, prave ja se jenom napila po obede a uplne tak velke cislo na me vybaflo..
![]()
Radsi se vazit tyden nebudu, stejne jedu zitra pryc a vahu tam mit nebudu takze super ![]()
@Nikca0000 píše:
Radsi se vazit tyden nebudu, stejne jedu zitra pryc a vahu tam mit nebudu takze super
Řeknu ti jedno, neřeš váhu, ale řeš centimetry. Váha ti stejně nic neřekne. Můžeš mít váhu stejnou, nebo třeba i vyšší, ale přesto budeš hubenější ![]()
@Nikca0000 píše:
@Dahlia0409 myslis ze mereni pri ms muze taky ovlivnit?
Při MS bych určitě nedělala nic, to fakt umí dělat v tomhle neplechu ![]()
Řeším zrovna ten samý problém. Mám po porodu druhou MS a držím kaloricky deficit a docela dost na sobě makám, ale asi 8 dnů (ms7 dnu) se mi váha držím na stejném místě, občas o půl kila víc, občas min. Bohužel stále krvácím, už jsem z toho také nervózní ![]()
@Nikca0000 píše:
Uff uklidnili jste me, prave ja se jenom napila po obede a uplne tak velke cislo na me vybaflo..![]()
![]()
![]()
Pokud ti tolik záleží na své hmotnosti, nejlépe ji budeš mít pod kontrolou, když se budeš vážit ve stejnou dobu… nejlépe hned ráno. ![]()
Ale, kvůli hormonálním změnám, se stačí vážit tak 1-2 krát týdně.
Zase… nic se nemá přehánět a nebudeš se tím pak zbytečně stresovat. ![]()
@Dahlia0409 píše:
Při MS bych určitě nedělala nic, to fakt umí dělat v tomhle neplechu
Dobre, zmerim se a zvazim az po menstruaci, toho mereni se take bojim
@xxprincesscz píše: Řeším zrovna ten samý problém. Mám po porodu druhou MS a držím kaloricky deficit a docela dost na sobě makám, ale asi 8 dnů (ms7 dnu) se mi váha držím na stejném místě, občas o půl kila víc, občas min. Bohužel stále krvácím, už jsem z toho také nervózní
Neboj, to se časem zase všechno vrátí do normálu.
Hlavně, aby bylo zdravíčko a to ostatní se srovná. ![]()
@Nikca0000 píše:
Dobre, zmerim se a zvazim az po menstruaci, toho mereni se take bojim
Proč se bojíš? ![]()
Zřejmě Nikca0000, bude ještě mladá slečna… ![]()
Protože, jinak by už dávno na sobě vypozorovala, že vlivem hormonů MS cyklu se hmotnost mění.
Ale je pravda, že nevíme žádné konkrétní podrobnosti nebo údaje, proč by se měla obávat.
![]()