Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím maminky, mám dva syny (7a13let)z prvního manželství. Po rozvodu jsem si našla nového přítele, žijeme spolu jako rodina, ale přítel už dítě nechce, přijde mu, že už jsme na to staří (mě je 37 a jemu 42). Má někdo osobní zkušenosti s dítětem v tomto věku? Upřímně na dítěti netrvám, jsem ráda, že se v noci vyspím a že už jsou kluci samostatní
Ale bojím se, aby přítel časem nelitoval, že nemá vlastní děti, na druhou stranu celkem chápu, že ho děsí představa školáka v 50 letech. Předem děkuji za slušné názory.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ten věk mi přijde v pohodě.
Ale otěhotnět s PŘÍTELEM, který NECHCE, protože je starý (když navíc ty taky vlastně nechceš), KDYBY NÁHODOU jednou chtěl, ale ty už bys byla (taky) stará, to je podle mě blbost.
Nechápu co řešíš, ty máš splněno, přítel dítě nechce. Žádný problém není.
Příspěvek upraven 27.05.26 v 10:38
Zkušenost mám, ale ne z pohledu rodiče - mamce bylo 37, když se narodil nejmladší sourozenec (nám starším bylo 14 a 12). Zvládla to naprosto v pohodě, náročnější pro rodiče pak byla až jeho puberta, kde prostě po 50 už ty síly trochu ubývají (i přesto, že naši jsou jinak celkem akční).
Pokud tvůj partner dítě ale nechce, nešla bych do toho ![]()
Tohle je individuální, někdo se na dítě cítí po 40 a má hodně energie a elánu a někdo proste ne. Pokud tvůj chlap deti nechce, tak to přijmi a neřeš coby kdyby. A jestli se to muze zmenit? Jo muze. Lidi mění svoje postoje a názory. Určitě ale nedělej nic za jeho zády.
Pridavam se k ostatnim, vekove v pohode, ale asi ani jeden z vas doopravdy nechce tak neni co resit. Chlapu po 40 s malymi detmi je spoustu.
Věkově jsme s přítelem oba o rok starší než vy, ale já mám dítě jen jedno. I proto bych druhý klidně brala, ale on nechce. A jsem si poměrně jistá, že mu to vydrží. Ale kdyby chtěl, šla bych do toho… kolem 40 mi to ještě přijde ok. Vy máte na to aspoň oba stejnej názor v podstatě… že ne… a nějaký změní, nezmění, stát se může dycky všechno, žejo… ale to stejně úplně neovlivníš a budeš to řešit, až nebo pokud vůbec to nastane… ![]()
Vek mi prijde v pohode, v dnesni dobe se množí i lidi o deset let straší. Důvod pořízení dítěte pro udržení partnera, je ale blbost. Jste spolu krátce, ty už děti máš, on je dost starý na to aby věděl co chce. Deti nechce, neni co řešit.
Znám několik žen které měly děti "později) prvně tchýně která ve 36 nečekaně povila dvojčata (předtím měla už 3 děti kterým bylo 15 14 a 13 let v době narození bratříčku…pak kamarádka, spolužačka ta má teď roční mimčo a chystá se na druhé..je ji 39…dřív prostě nebyl ten správný partner…a i některé kolegyně kdy to třeba dřív nešlo…ale…tam Ob(teda krom tchýně tam to byla fakt spíš náhoda) vždy oba dítě chtěli…u vás nechce ani jeden…tak proč se o to pokoušet a třeba se tím trápit že to nejde… Mam velmi blízkou kamarádku která má 3 děti z prvního manželství..našla si pak jiného muže a ten děti nemá a nechce a to mu bylo kolem 35 když se brali…po dětech netouží…kamarádky děti má rád, pomáhal je vychovat (zvlášť toho nejmladšího kterému bylo 8 když se brali) ale miminko nechtel. Jsou spokojeni a šťastní…vlastní dítě mu nechybí…
Ten věk mi přijde zcela ok. Ale dítě bych si nepořídila, protože ho nechcete oba.
Sami jsme si v ještě pozdějším věku pořídili dítě (některé uživatelky by kleplo) a manžel se stará naprosto úžasně - a je to naprosto jiné než před 20 lety - Ale to dítě jsme chtěli OBA.
Mame třetí dítě po dlouhé době (starším v době narozeni bylo 22 a 14). Ale oba jsme ještě jedno dítě chtěli. Zvládáme to, ale samozrejme něco je jine, nez kdyz mi bylo o dvacet let míň.
Ale vlastně nechápu, co řešíš. Kdyz ani jeden nechcete…
Jeste pro ujasnění - mame vsechny deti spolu; nejde o noveho partnera… takze tam nevim.
@TRG píše: Více
Asi tak. Do 40 to prostě ještě sem tam jde. Ale musí opravdu oba chtít a mít aktivní život. Jinak je to vražda vztahují zbytku života
Vek je za me uplne v pohode, je celkem normalni mit v tome veku dneska deti. Memu manzelovi bylo 55, kdyz se narodilo nase nejmladsi dite, po 50 uz je pak potreba zvazit samozrejme vic rizik, ale u nas taky v pohode.
Ovsem pokud partner nechce, tak je uplne zbytecne uvazovat o veku. Pokud jeden z vas nechce, dite si neporizujte.
@alynch No ono to nebyla zase taková výjimka ani kdysi. Žena měla děti kolikrát i později.
Věk v pohodě. Mamce bylo 36 a tátovi 42 když jsem se narodila jako první. Ale když on nechce, tak nechápu proč to tlačit. Ono se taky občas stane, že nechce, že je starý a pak si upeče mimino o pár let později s nějakou mladší. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat