Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ewee417 píše: Více
Tak litovat bude případě on
Kdyby dítě chtěl, tak bys do toho kvůli němu šla? Když už po dalším netoužíš?
Aneb jak vyrobit problem tam, kde neni. Ani jeden z vás dite nechce, ale premyslis, jestli si ho pořídit pro případ, kdyby on náhodou za x let litoval, ze ted nechtěl? Uvědomuješ si, jak absurdní to je? Dite nechcete, tak ho nemějte. Za me to teda uz ani vekem neni v pohode, ale to jsem tu jedina evidentně.
My jsme otěhotněli až také později, a jsem za to ráda, ted čekám holčičku, je mi 38 a cítím se skvěle. Ale jaky to bude do budoucna, to těžko říct no 🙏 držím palce
@Midaku píše: Více
On může za několik let změnit názor a pak může mít tendenci změnit i partnerku, když ta jeho už bude v té době ve věku, kdy další dítě nebude schopná zplodit. Tohle je nejspíš motivace k založení této diskuze. Dává to smysl. Chce si toho stávajícího partnera udržet.
@kalamitaa jasne, názory se změnit muzou. Ale mně teda prijde fakt nesmysl pořídit si dite jen kvuli tomu, ze by se hypoteticky mohlo stát, ze nekdo změní názor. Co kdyz zmeni nazor naopak? Daji dite do babyboxu? A jeste vetsi blbost je mit dite s motivem pojistit si partnera…
@Midaku Tak jasně, že nemá moc smysl pořizovat si nechtěné dítě. To byla jen úvaha nad možnou motivací zakladatelky, proč sem o tom píše.
Tak ja mela prvni ve 33 a druhe ve 36 a minimalne v mem okoli nejsem nijaka divoka vyjimka, do tech 40 rodi zenske docela bezne, nektere i pres. Ale kdyby byly jine okolnosti, byla bych je radeji mela driv, prece jen, ja pujdu do menopauzy a deti do puberty, mozna to bude divoke ![]()
Nicmene ve vasem pripade mi to prijde jako nesmysl, muz nechce, ty vlastne taky ne…mit dite „pro jistotu“ je na hlavu ![]()
Tady ty,,pojišťovací,, děti jsem nikdy nechápala. Mám děti z předchozího vztahu, už,,velké,, a potřebuju si za každou cenu udělat nové s novým partnerem. Nedej bože, abych tech dalších partnerů měla víc, viz. Hanychová a každý mělo svého tatínka. Stejně to dítě nic nezaručí, někdy právě tu,,miminkovskou fázi,, ten vztah ani nezvládne.
Já v okolí nemám jediný pár, co by to svoje společné dítě, které si prostě museli pořídit, ikdyz už děti měli, přežil.
Přijde mi, že lidi nemají rádi klid. Když už jsou děti samostatné a je možné budovat vztah, tak do toho prdnu dítě, ať to má grády.
Dost často to dopadne i tak, že když chlap to dítě nechce a žena si ho prosadi, tak muž se sbalí a odchází, protože opravdu dítě nechtěl. Ona pak zůstává se třemi dětmi, bez zázemí, na rodičaku a to je hodně blbá situace. Kdy pojišťovací dítě nic nepojistilo, naopak urychlil se tím rozchod.
@Ewee417 píše: Více
To je tak, když se hledají problémy, kde nejsou.
Chlap obyčejně není ženská a že něco nechce, znamená, že to opravdu nechce a není to možná.
@kalamitaa píše: Více
No a nebo si dítě upečou, maminka se bude věnovat jen převážně dětem a partner půjde bokem a tak uteče za jinou, která nemá na krku dítě
![]()