Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nemyslim si,ze by se mela hned odstranovat deloha.Co je to za blbost.Kdyz uz operativni zasah tak tu delohu nejak zavesi,proste delohu ti daji a pripevni zpatky do vnitr,takze ti nic vylizat nebude.Laicky receno ![]()
Ja po prvnim porodu mela cipek uplne u vchodu
Proste jsem ho citila kdyz sem se umyvala atak.Nedelalo my to zadne problemy ani v sexu a chtela sem mit druhy a dr mi rekl ze v tehotenstvi se deloha vytahne nahoru a taky ze jo. ![]()
Uz ho necitim,tak je to asi dobry.A jak moc ti vyliza?A co na to tvuj gynekolog?Me rikal ppred tim ze se to v tehot vytahne nahoru,ale ze by pak nebyla od veci ta operace kdy to vrati na sve misto.Ale ted my nic uz nevyliza.
No když si tam sáhnu, tak ho nahmátnu, je prostě vystouplý, vylézá mi z pochvy ven asi 1cm (odhadem). Gynekoložka mi řekla, že mi pomůže to cvičení, které mi ale nepomáhá
na kontrolu jdu v srpnu, tak uvidím co mi řekne. Obávám se právě, že s tím nejde nic dělat. Ptala jsem se jak je možný, že se to stalo, prý jsem hodně tlačila (to je pravda, protože jsem to chtěla mít rychle za sebou, 5× jsem zatlačila a byla venku). A prostě se mi ty svaly co drží čípek povolily. Tak mi asi nezbyde nic jiného než dál cvičit a doufat, že se to zlepší a po druhém porodu to nějak začít řešit operativně- pokud se mi to nezlepší. Ach jo.
Ahoj, ráda bych oivila diskusi…
chci se zeptat, jsem 9 týdnů po porodu a už dřív jsem cítila, že mi něco „dole“ přek, ale myslela jsem, že je to po porou normální. dr na prohlídce po 6nedělí nic neříkal, ale dnes při koupání jsem cítila, že mi z pochvy něco vylejzá
tak jediné co mě napadlo je, že by to mohl být čípek, ale když dr nic neříkal, tak to ono asi nebude co? ![]()
A nejsou to jen svaly..? Po porodu je větší ďůrka
já už jí taky nemám jako před dětmi.. čípek je tvrdší na dotyk.. a je uprostřed dírka nebo čárka..záleží jak jsi rodila..
Ahoj holky, mám 3 měsíční holčičku. Porod probíhal normálně, akorát jsem hodně tlačila a hodně mě šili. Můj problém spočívá v tom, že mi vylezl čípek - mám ho viditelný, vylézá mi z pochvy. Gynekoložka mi doporučila cvičit Kegelovy cviky na posilování pánevního dna. Cvičím 5 x týdně asi tak 20 minut už skoro 2 měsíce a vůbec se to nezlepšilo
Nemáte některá stejný problém? Pokud ano, co vám pomohlo? Hledala jsem informace na netu, ale jediné co jsem našla bylo, že je to velmi vzácné a že pomáhá odstranění dělohy - což je dost brutální řešení a vzhledem k tomu, že chceme ještě jedno dítě i nesmyslné.
Je to hodně nepříjemná věc, cítím čípek při chůzi a vyhýbám se kvůli tomu sexu - párkrát jsme ho měli, ale bolelo mě to - částečně asi i kvůli psychickému bloku, který z toho mám. Můžete mi některá poradit?
Díky moc