Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj holky
20.6.2011 mám termín porodu otevřená jsem byla na páteční kontrole 3.6.2011 na 1 prs chci aby se mi miminko narodilo do termínu protože mám dost velké bolesti ale maličké se pořád nechce ven
a po terminu už bych ji asi nezvládla nosit takže mi dr. řekl ze půjdu na vyvolání 20.6. v den ale já bych chtěla aby porod začal do 20 sám nemůžete mi někdo nějak poradit aby malá vylezla sama co mám dělat dr. říkal hodně sexovat ale moc to nepomáhá a štípe mě spodek když skončíme a je to i bolestivé tak nevím co dělat dál??za jak dlouho to přijde a jestli vůbec do toho 20???děkuji za odpovědi
![]()
Můžu vědět, co znamená, že bys ji po TP nezvládla nosit? To by ti jako vypadla sama od sebe? ![]()
Pokud tam jsou nějaké problémy s placentou, průtoky či jiný relevantní důvod pro vyvolání, tak prosím, ale jen „velký břicho“… Víš, že vyvolání porodu přináší poměrně velké zdravotní riziko pro matku i dítě? Že je zvýšená pravděpodobnost akutního císařského řezu?
Vím, že ten závěr těhotenství je hodně namáhavý a vyčerpávající, nicméně vyvolání porodu bez relevantních důvodů zdravotních bych se vyhla obloukem.
Pokud chceš miminko trochu popohnat, tak hodně choď, vybírej si pořádné kopečky a nerovný terén, abys prcka utřepala dolů. Naléhající hlavička sama o sobě může porod rozjet.
Pokud se porod nerozjede a trváš na vyvolání, zkus se v porodnici domluvit nejdřív alespoň den dva předem na medikaci na dozrání děložního hrdla, aby bylo co nejměkčí, nejkratší a tys byla co nejvíc otevřená před samotným začátkem vyvolání. Taky bych trvala na oxytocinovém zátěžovém testu, abys věděla, že miminu budou kontrakce vůbec svědčit a nebudou mu padat ozvy.
Já Tě naprosto chápu. Jsem v 35tt a taky bych už ráda porodila. Ale já musím ještě vydržet.
Zkus ricinový koktejl. Mě v prvním těhu pomohl. A teď do něho půjdu klidně zase.
Někdo to odsuzuje, ale je to lepší než ty chemikálie co do Tebe cpou při vyvolání v nemocnici.
Ahojky
, já jsem přenášela, a porod mi vyvolávali, a stejně skončil po 37hodinách akutním císařem.. ![]()
Jinak jak vypudit mimčo? Uklízet, sexovat, horká vana, červené víno, ricinový koktejl.. ale mě nepomohlo nic… malýmu se ven moc nechtělo
![]()
Držím palce ať máš hladký porod ![]()
Dadulinek píše: …ale moc to nepomáhá ......za jak dlouho to přijde a jestli vůbec do toho 20???
Safra, ty už se teď stresuješ vyvoláním porodu a že se malé nechce ven?
Vždyť máš ještě do termínu daleko ne? ![]()
Já mám dle těhu průkazy TP pozítří. A dneska mi gyndr. při vyšetření říká: „Tak paní inženýrko, jak se tak říká - PRD!“
A pak dodal něco o dlouhém čípku, náklonu atd. a že to tedy fakt jako na porod nevypadá.
Tož já su ale v klidu. Já budu rodit příští týden.
A když ne, tak teprve pak to budu řešit.
Proč tak chvátáš?
Tak mě zřejmě čeká vyvolání v pátek. Ale kvůli velikosti mimča. Dítě má už přes 4kg, větší hlavu a já jsem prvorodička, jinak termín máme už v neděli, nechtějí mě nechat přenášet. Zatím jsem otevřená na špičku prstu, kontrakce jsou, ale chtělo by to lepší nález, s čímž doktor do pátku počítá, prý klidně můžu rodit zítra sama, prý se to mění ze dne na den a z hodiny na hodinu. Jen teda jak dítě vypudit, jsem zkoušela už všechno - maliník, skořici, akupresuru, vytírání schodů, souložímě denně … a nic. Pokud mimčo chtít ven nebude, nic s ním nehne, věř mi. A můžeš se věšet třeba za nos do průvanu. Do toho 20.6 máš opravdu čas, ty máš nějaké problémy? - tlak, cukrovka, velké dítě, úzká pánev … apod.?
Tak mě nepomohlo na vyvolání nic,žádnej pohyb,sex nic.Ale neboj,ne vždy je to vyvolání tak hrozný.mě dali v půl 12 první tabletu,bolesti začly hned,bylo to sice hrozný ale o půl 3 byla malá venku.Takže to byl fofr.Hlavně mi pomohla sprcha,pořád se sprchovat.Ale do 20.se to snad rozjede samo.Přeju ať vše dobře zvládnete ![]()
Já byla na vyvolání a malý byl za necelé 4 hodky,po píchnutí vody,venku,šlo to šup,šup, v uvozovkách ![]()
Ka2 píše:
Já byla na vyvolání a malý byl za necelé 4 hodky,po píchnutí vody,venku,šlo to šup,šup, v uvozovkách
Tak tohle bych brala taky. Já jen slyším hororové scénáře, jak je to příšerné.
Ka2 píše:
Já byla na vyvolání a malý byl za necelé 4 hodky,po píchnutí vody,venku,šlo to šup,šup, v uvozovkách
závidím.. mě vyvolávali.. a nakonec po 37hodinách akutní císař nu
![]()
Tak nám nepomohly žádné babské ani nebabské rady. Chození do schodů, mytí oken, gruntování, sex. prostě nic. stejně nás vyvolávali a bohužel po 14hodinách skončili císařským řezema,ale bylo to celkem v poho, bolesti samozřejmě šílený,ale konečný CS za dvacet minut hotovo.Když se mrňouskovi ven nechce tak prostě nechce!Teda alespoň v našem případě, mám ale kámošku a ta od první tablety na vyvolání měla malou za 5hod. venku ![]()
Gladys píše:
Můžu vědět, co znamená, že bys ji po TP nezvládla nosit? To by ti jako vypadla sama od sebe?
Pokud tam jsou nějaké problémy s placentou, průtoky či jiný relevantní důvod pro vyvolání, tak prosím, ale jen „velký břicho“… Víš, že vyvolání porodu přináší poměrně velké zdravotní riziko pro matku i dítě? Že je zvýšená pravděpodobnost akutního císařského řezu?Vím, že ten závěr těhotenství je hodně namáhavý a vyčerpávající, nicméně vyvolání porodu bez relevantních důvodů zdravotních bych se vyhla obloukem.
Pokud se porod nerozjede a trváš na vyvolání, zkus se v porodnici domluvit nejdřív alespoň den dva předem na medikaci na dozrání děložního hrdla, aby bylo co nejměkčí, nejkratší a tys byla co nejvíc otevřená před samotným začátkem vyvolání. Taky bych trvala na oxytocinovém zátěžovém testu, abys věděla, že miminu budou kontrakce vůbec svědčit a nebudou mu padat ozvy.
Pokud chceš miminko trochu popohnat, tak hodně choď, vybírej si pořádné kopečky a nerovný terén, abys prcka utřepala dolů. Naléhající hlavička sama o sobě může porod rozjet.
Je to ze zdrav. důvodů to vyvolání ja vim ze je to nebezpecne proto na nej nechci jit
tak nevim co mam delat?
děkuji za odpověď
holky jak rikam je to ze zdravotnich duvodu!
ja uz otevrena jsem ale mam strach aby mimisko vykouklo na svet alespon do terminu sexovani me hrozne boli a mam krizove bolesti jak hrom podle dr. mam kontrakce po 6min ale ze pry jsou zatim slabe ja bych si tam to miminko klidne i nechala ale nemuzu horka koupel nepomaha nebo alespon ja mam ten pocit ze ne verte mi ze dceru nechci vystvat ven klidne bych i prenasela ale nemuzu!!
![]()
ahoj Dadulínku,
jsem dneska přesně týden po termínu. Včera jsem byla na kontrole v poradně porodnice. Doktorka mi udělala Hamiltonův hmat s tím, že se to snad rozjede, hrdlo mám totiž už úplně zralé a taky zatím nic. Sice jsem celou noc měla kontrakce, ale po hodině a vždy po ní ze mě vytéká hlenová zátka, ale nijak se to nerozjíždí. A když nic, tak zítra ráno v sedm mám nástup do porodky na vyvolání, čemuž bych se taky ráda vyhla. Ale že by prý stačilo jen píchnout vodu a mělo by se to rozjet samo. Tak jsem zvědavá.
Jinak vyzkoušej to co tady psaly holky že dělaly, může to pomoci pokud bys už byla k porodu připravená, pokud ne, tak ti to stejnak nepomůže. Na nás zabral asi nejvíc sex, že se mi změkčilo hrdlo a zkrátilo se, ale k výsledku to zatím nevedlo. Jinak mimi má být větší, proto mě déle už přenášet nenechají.
a jak dlouho muzu byt takhle otevrena a kdy se to muze zvetsovat? ![]()