Jak sbírat maliník

852
3.6.11 12:55

jak sbírat maliník?

Ahoj maminky, poradíte, jak sbírat maliník? Na zahradě nám roste malina. Takže otázky: můžu použít listy takového maliníku? Kdy nejlépe trhat? Od kdy nejlépe pít? A jak čaj připravovat? No a jeden obligátní dotaz na závěr…pomohl Vám čaj z maliníku :lol: moc díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
469
3.6.11 13:05

Trhej ty svetle vrcholove listy, tak max 5tilistek. Lesni malinik bych tipla ze je ucinnejsi, ale srovnavaci studii jsem necetla :-)
K uzivani uz tu bylo diskusi mraky, kazdy doporuci neco jineho. Princip je, ze se postupne pridava denni mnozstvi az do porodu. Treba ti pomuze, ja si ho treba nemohla vynachvalit, ale buhvi jestli by to nebylo stejne i kdybych ho poctive nepila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
3.6.11 13:07

Pila jsem ho a nepomohl.Stejně jsem 11 dní přenášela.

• Citovat
  • Upravit
132
3.6.11 13:42

Ahoj, pila jsem při obou těhotenstvích. Měla jsem sušený i sbíraný v lese. Začínala jsem asi měsíc před termínem porodu. Vždy zalila do půl litru a popíjela 2×denně. Ke konci jsem si dělala čaj silnější. Myslím, že cílem není uspíšit termín porodu, ale usnadnit samotný porod. Jestli mi to pomohlo, těžko říct, protože nevím, jestli by to bez čaje bylo stejné. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
10.6.11 10:00
vegiska píše:
Ahoj maminky, poradíte, jak sbírat maliník? Na zahradě nám roste malina. Takže otázky: můžu použít listy takového maliníku? Kdy nejlépe trhat? Od kdy nejlépe pít? A jak čaj připravovat? No a jeden obligátní dotaz na závěr…pomohl Vám čaj z maliníku :lol: moc díky :kytka:

od kdy se maliník pije???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
11.6.11 23:18
DianaAndílek píše:
vegiska píše:
Ahoj maminky, poradíte, jak sbírat maliník? Na zahradě nám roste malina. Takže otázky: můžu použít listy takového maliníku? Kdy nejlépe trhat? Od kdy nejlépe pít? A jak čaj připravovat? No a jeden obligátní dotaz na závěr…pomohl Vám čaj z maliníku :lol: moc díky :kytka:
od kdy se maliník pije???

Maliník se doporučuje pít od 35tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí