Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky maminky
. Mou „noční můrou“ posledních pár dní je nastřižení hráze. Vůbec si to nedokážu představit, teda jako - umrtvují to nějak? Jde u toho cítit bolest? Každý v mém okolí koho jsem se ptala rodil císařem, takže mi nikdo nic blíž neřekl. Prosím prosím holky ![]()
Ahoj, tedy u nás neumrtvují a nebolí to, je to tak pod tlakem, že nic necítíš…hodně štěstí ![]()
musím říct, že jsem nastřižení vůbec necítila, měla jsem dost jiné starosti:)Pak teda drobátko šití, ale to mi opíchali a hlavně jsem měla malou v náručí, takže spíš krásné pocity ![]()
Nevím, jak je to u ostatních mamin, ale já nástřih necítila vůbec a šití skoro také ne… Jen si nejsem jistá, jestli to bylo vyčerpáním, nebo to fakt nebolí
. Rodila jsem přes 40 hodin. A druhý porod byl bez nástřihu.
Přeji hodně štěstí a ničeho se neboj
![]()
Tak mě teda hráz nastřihli ( a asi dost, protože pak mi Dr. říkala, že jsem měla docela velký šití
), cítila jsem jenom takový štípnutí. Při tom tlačení a po těch bolestech jsem to vůbec nevnímala a bylo mi to úplně jedno!
Pak při šití umrtvovali, ale to jsem zase byla v takový extázi z mimča, že mi to bylo taky jedno..a ani mě to moc nebolelo! ![]()
Ahoj,
nastřihávali mě jednou a proti celému porodu to je brnkačka
Je to jen takové štípnutí.
Neboj, to zvládneš ![]()
mám za sebou dva nástřihy a ani jeden nebolel až teda pak to šití,to bolelo krutě.....
Ahojky ![]()
Tak u Matyho jsem nástřih cítila opravdu hodně - ale to bylo tím, že mi ho dělala žákyňka a té to nešlo…podařil se jí až 3. pokus
. O šití jsem pak pomalu nevěděla…naprosto super ![]()
U druhého porodu to bylo naopak - nástřih jsem vůbec necítila, zato šití mazec (dle lékaře jsem se natrhla někde u žíly, hodně to krvácelo, tak to musel rychle zašít - předpokládal, že to mám aspoň postříkaný mezokainem…ale ono prd. Takže „za živa“).
Závěr - při radosti z miminek se přežit dalo oboje v poho ![]()
Příspěvek upraven 01.06.11 v 19:49
Moc vám děkuju
. Já jsem „mladá“ maminka, ještě neostřílená životem
zatím nevím, jak moc může život bolet
. A maminku mám na Moravě, takže si s ní o tom moc promluvit nemůžu ![]()
Ahoj
třeba tě ani nastřihávat nebudou.mám dvě děti a ani jeden nástřih
.Doufám,že ani u třetího to nebude jinak.Neplaš předem,zvládlo to miliony ženských,zvládneš to taky
.I když já mám spíš pekelnej strach ze samotnýho porodu ![]()
Ahojky, nikdy jsem nástřihy necítila (nastřihávali mě při kontrakci a ta bolela pořádně, takže nástřihy neměly šanci se projevit…), ale šití mě bolelo moc. S dalším a dalším porodem jsem křupala i na minulých jizvách, takže pak už jsem byla jeden velkej steh. ![]()
Ale nástřih mě fakt nikdy nebolel.
Tak já u prvního porodu nástřih necítila, jen šití trochu ano, byla jsem hodně potrhaná, tak mě šil dlouho, ale nic hrozného to nebylo. U druhého porodu jsem necítila ani jedno. Přeji hladký průběh. ![]()
Taky jsem to vůbec necítila.
První myšlenka po porodu - Hurááá, bez nástřihu ![]()
Sestřička - musela jsem maličko střihnout, nezlobte se…
Tak nic, no ![]()
Ahojky, taky jsem se toho strašně bála
a čekala jej…tím pádem asi i víc cítila, ale bylo to jen takový tupý škubnutí / bez opichu / a oproti všemu ostatnímu mi to bylo jedno…Při šitími už ale zadek nadskakoval na koze ![]()
Vůbec jsem o nástřihu nevěděla…to mi došlo, až když mě šili ![]()
Za to přítel to trpěl za mě, protože ty nůžky viděl, i to slyšel (no já měla úplně jiný starosti
) a myslel si, že mě to muselo pekelně bolet.
Stříhají to při kontrakci a když už je na tu tkáň vyvíjen velký tlak, takže je v podstatě odkrvená a bolest pak fakt cítit není.