Mimopražské maminky, které se chystají rodit v Podolí

Qwentin
4.6.11 19:41

Mimopražské maminky, které se chystají rodit v Podolí

Ahoj maminky, chystám se rodit v Podolí, termín mám příští měsíc. Nejsem z Prahy, cesta do Podolí mi trvá cca hodinu a třičtvrtě, pokud není zácpa na dálnici. Nevím, zdali to stihnu, než mi začne porod, a tak přemýšlím nad nejrychlejší metodou, jak se tam dostat. Vím, že do Podolí jezdí rodit z celé Čr, a proto jsem se chtěla zeptat, jak to řešily s dopravou, když rodily. Nebo si v Praze sehnaly nějaké ubytování a zavolaly si sanitku :-o ? Nedá se to v Podolí domluvit (když je maminka zdaleka), že ji tam třeba 2 ,3 dny před termínem nechají na porodním? Moc děkuji za odpovědi :-) a krásné těhulkování přeji :-))

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21732
4.6.11 19:55

no, musím říct, že tě obdivuju, že chceš jet takovou dálku do porodnice… teda pokud nechceš rodit v porodlí kvůli nějakým speciálním komplikacím…
za sebe můžu říct, že jsem do proodnice volala, když jsem měla kontrakce pravidelné po 5 minutách. a hlavně jsem zjišťovala, jestli mě přijmou. s klárkou to klaplo, viktora jsem nakonec rodila na bulovce, protože v podolí bylo narváno. na tvém místě bych vyjela, když by byly kontrakce tak po 7 minutách. to by mělo být všechno OK. ale určitě bych si i vyhledala dostupné porodnice po cestě, kdyby byl problém… a s tím bydlením v praze, to bys tu měla být tak od 38tt a počítat tak 4 týdny. rodit se může klidně 2 týdny před i po (mě se děti rozhodly 38+3 a 37+4). a počítej s tím, že budeš od toho 36-37tt každý týden jezdit na kontrolu…
v porodnici tě dopředu určitě ležet nenechají, pokud nebudeě mít komplikace, které vyžadují hospitalizaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
4.6.11 20:19

Nozu, díky za příspěvek. Já měla Podolí domluveno už na začátku února, pracuji v Praze, ale odstěhovala jsem se k příteli za Prahu. Gynekolog, ke kterému chodím, rodil v Podolí, řekl, že všeobecně Podolí je s Apolinářem nejlepší, ale že je to má volba, kam se zaregistruji, že nechce nějaké porodnici nadržovat. Ze začátku jsem si myslela, že to po dálnici nějak dám, stejně by řídil přítel, ale co čtu ty příběhy tady na e-miminu, tak už si vůbec nevěřím. Teď ,jak čtu, že mě vůbec nemusí přijmout, i když jsem zaregistrovaná, tak už fakt vůbec nevím. Ono je problém se tam zaregistrovat a pak ještě rodičku nevezmou, tak to je fakt děs :cry: , no uvidím, jak to dopadne…,asi si seženu něco na bydlení v Praze a budu doufat, že budou mít v Podolí volno.

• Citovat
  • Upravit
17521
4.6.11 20:26
Andrejka81 píše:
Nozu, díky za příspěvek. Já měla Podolí domluveno už na začátku února, pracuji v Praze, ale odstěhovala jsem se k příteli za Prahu. Gynekolog, ke kterému chodím, rodil v Podolí, řekl, že všeobecně Podolí je s Apolinářem nejlepší, ale že je to má volba, kam se zaregistruji, že nechce nějaké porodnici nadržovat. Ze začátku jsem si myslela, že to po dálnici nějak dám, stejně by řídil přítel, ale co čtu ty příběhy tady na e-miminu, tak už si vůbec nevěřím. Teď ,jak čtu, že mě vůbec nemusí přijmout, i když jsem zaregistrovaná, tak už fakt vůbec nevím. Ono je problém se tam zaregistrovat a pak ještě rodičku nevezmou, tak to je fakt děs :cry: , no uvidím, jak to dopadne…,asi si seženu něco na bydlení v Praze a budu doufat, že budou mít v Podolí volno.

Ahoj,je to napsaný u všech porodnic,že tě můžou přesunout do jiné porodnice.V Podoli se to někdy stane,co říkali jiné maminy.Já to ta mám po dálnici mimo špičku 25 min,tak snad mě to chytne v noci nebo nad ránem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
4.6.11 20:30

A myslíš hod a třičtvrtě mimo špičku,tak klidně 3h ve špičce?tak to se radši jukni po místní porodnici..Kdyby jsi náhodou měla překotný porod,to mají i prvorodičky,tak máš na cestu max hodinu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.6.11 20:41

Taky doporučuju se porozhlídnout po bližší porodnici, prvního syna jsem rodila 2 a 1/4h, s tím že praskla voda a něco se začalo dít za necelou hodinku, takže do té doby jsem si říkala pohoda a najednou šílenej fofr.

A pokud by se porod naopak rozjížděl pomalu a nebyla by sis jistá, tak by i stálo za to jet do nejbližší porodky, nechat se vyšetřit, zkontrolovat mimino a pokud to porod bude, tak podle toho pokračovat dál, ať nejedeš takovou štreku s poslíkama :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
4.6.11 21:03

Ahoj,taky bych teda neriskovala tak dlouho jet.Já rodím v říjnu po 3. a taky to mám tak 30 min. a už z toho mám hrůzu,že skončím v Motole,což je nejblíž :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
6.6.11 05:49

Ahoj holky, uvažuju o přespání u příbuzných, snad to se mnou pár dní přežijou,furt je to lepší než se kodrcat po dálnici, když už si člověk vystál tu jejich povedenou registraci 12 a dost, tak to zkusím dotáhnout do konce a přesvědčit se, jestli je ta jejich péče tak výborná. Někde jsem četla i negativní ohlasy na Podolí. Samozřejmě může to dopadnout i jinak.
Babe007 - držím pěsti, ať to stihneš a dostaneš se tam včas ,bez komplikací.
Gladys - děkuji, pokusím se nějak zařídit, raději bližší porodnice s poslíčkama než dálnice s poslíčkama.
Kamikaa- taky držím pěsti, abys cestu stihla a byli jste v pořádku. Jinak ta Motol je prý taky dobrá, byla tam kolegyně…Já se jen děsím toho, aby nebylo Podolí plné a tak bych skončila někde v Krči :cry: , tak se mějte všechny krásně :-)

• Citovat
  • Upravit
21732
6.6.11 12:39

andrejko, pokud budeš přespávat u příbuzných, tak v případě začínajícího porodu do Podolí radši zavolej a poptej se, jak to tam vypadá. v případě, že jsou plní, odesílají do Motola a nebo na Bulovku. řeknou tui tam, s kterou porodnicí jsou domluvení na převzetí péče. a jinak pokud by to bylo v dopravní špičce, tak si určitě volej sanitku. a fakt se psychycky připrav, že porod může být i jinde než v podolí, ať tě to pak zbytečně nerozhodí a jsi v pohodě. polovinu úspěšného porodu dělá pozotovní myšlení ;-)
držím palce, ať je všechno v pořádku a podle tvých představ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
6.6.11 12:40
nozu píše:
andrejko, pokud budeš přespávat u příbuzných, tak v případě začínajícího porodu do Podolí radši zavolej a poptej se, jak to tam vypadá. v případě, že jsou plní, odesílají do Motola a nebo na Bulovku. řeknou tui tam, s kterou porodnicí jsou domluvení na převzetí péče. a jinak pokud by to bylo v dopravní špičce, tak si určitě volej sanitku. a fakt se psychycky připrav, že porod může být i jinde než v podolí, ať tě to pak zbytečně nerozhodí a jsi v pohodě. polovinu úspěšného porodu dělá pozotovní myšlení ;-)
držím palce, ať je všechno v pořádku a podle tvých představ.

Tak to se modlím, ať je volno v Motole, když tak, protože o Bulovce jsem toho moc dobrého neslyšela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21732
6.6.11 13:44

babe, já na Bulovce rodila druhého prcka a úplná pohoda. na můj vkus to na šestinedělí brali poněkud ležérněji, ale aspoň člověka nehonily a nestresovaly. a na druhou stranu automaticky vikimu dělali testy, jestli nemá cukrovku, protože já měla těhu cukrovku. to v Podolí teda neudělali… a u porodu byli všichni úžasní. fakt celkově jsem byla spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
19.6.11 00:18

Tak jak to tak ctu tak nejsem jedina ktera to ma daleko do porodky :-)

Jsem sice z Pha..ale do Prazske porodnice jsem se uz nedostala. Stejnak sla moje prvni volba tak jako tak na Benesovskou porodnici a nakonec se pojede tam.
Do Benesova to tam mame 40 km..tak snad vse stihnem v pohode i kdyz z toho mam docela vitr :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
19.6.11 06:33

Peetje, tak to teda držím pěsti. A kdy máš termín? Jaktože se ti nepodařilo zaregistrovat v Praze? Jsem sice zaregistrovaná v Podolí, ale když tam nebudou mít na můj termín volno, tak počítám , že mě pošlou jinam.

• Citovat
  • Upravit
166
19.6.11 09:32

TP 2.8.
Chtela jsem puvodne k Apolinari. Mam gyn. zdrav. potize tak jsem myslela ze to budu mit vsechno pod strechou. Ale nez jsem se vubec mohla registrovat tak uz tam meli plno. Tak jsem obvolavala ostatni porodnice (krom Krce, i kdyz ji mam naproti baraku tak tam jsem proste nechtela) a uz bylo plno. A ostatni porodky taky.

Drzim palce at ti to tam vyjde…je pravda ze by mi taky vadilo mit vybranou porodku a nevedet jestli v ni vubec budes moc porodit :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
19.6.11 22:07

Peetje: To máš pravdu, já mám tp 30.7., tak jsem zvědavá, jak to dopadne :-o , holky říkají, že když je to akutní, tak přijmou kdekoliv, pokud mají volno. A ta Krč není dobrá? Zase je to škoda,když to máš přímo před barákem :think: .

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100