Propuštění z nemocnice - Plzeň

23
13.6.11 12:04

Propuštění z nemocnice

Nebývám zastáncem těhle blogů a stránek,ale přesto jsem mezi vás zavítala a ráda by jsem se zeptala maminek,které už mají porad za s sebou v jakékoliv plzeňské nemocnici nebo okolí.
Můj jediný problém činí v tom,že strašně špatně snaším nemocniční prostředí.Uvažovala jsem o porodu doma o kterém stále přemýšlím,ale asi to vyhraje nemocnice,kdyby náhodou se něco stalo.Ale co bych ráda od vás.CHtěla by jsem se zeptat,zda je tady v Plzni nemocnice,kde jsou ochotni mě propustit ihned po porodu..A co ej potřeba zařídit aby mě opravdu ihned propustily.Doufám,že v nemocnicích zůstaly sem tam nromální lidí co dokážou vyjít vstříc,protože ja v nemocnici po velmi špatných zkušenostech opravdu nevydržím.Sice mám do té doby ještě spousta času,ale už ted jsem v takovem stresu,že představa,abych tam s miminkem zůstala mě neskutečně děsí.Trápí mě nespavost,protože pořád přemýšlím,jak to udělat abych tam nemusela zůstat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5453
13.6.11 12:08

Tebe asi pustí na reverz,ale miminko né dokud nebude schopno jít domů z nemocnice.Nechápu ale,proč nevydržíš 3 dny v nemocnici.Já bych to tedy nedala jít domů po porodu :nevim: .hlavně nechat tam dítě a jít domů?no to nevím teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
13.6.11 12:08

já rodila v rokycanech,velká spokojenost,přístup sester příjemný,večer si se mnou povídaly,žádná fabrika na miminka,ale jak je to s propoučtěním,to nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
13.6.11 12:16

Myslím že když nebudeš mít problémy půjdeš dvě hodiny po porodu domů,takhle to měla známá.Já teda nemocnice taky nesnáším,ale nikdy bych tam nenechala moje miminko samotný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.6.11 12:18

Taky o tom uvažuju, ale Ostrava, to jsem trochu z ruky…
Nicméně - pokud ty nebo dítko nejste v ohrožení života, pustit tě musí. Tebe i mimino. Krytí mají zajištěno tím reverzem…
Pohledej na netu „ambulantní porod“, něco určitě najdeš.

Pobyt v porodnici jsem vnímala jako velmi obtěžující, když já ani Majda jsme neměly žádné problémy.

Edit - zařídila bych si papír od pediatra, že přebere miminko do péče hned po porodu. Zákonný zástupce mimina jsi ty, nikdo (nemocnice, lékař), ti ho nemůže „nedat“ - s vyjímkou těch život ohrožujících stavů, ale tak to zas snad nikdo normální by o propuštění nevažoval, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
13.6.11 12:22

Neni to nesmysl?kdyz bude miminko ok,nemaji pravo mi ho nedat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
13.6.11 12:25

Taky záleží jaký budeš mít porod,já po prvním byla ráda že žiju a že se o mě starali v porodnici :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
13.6.11 12:25

nad tím jsem přemýšlela i počítaala,mám výbornou dětskou doktorku přímo pod barákem.Je to opravdu PANÍ DOKTORKA.což je u mě vyznamenání,protože neznám na doktory nic jiného než sprostá slova,ale to je vedlejší,takže kdyby se s ní domluvila popřípadě mi vystavila nějaký papír a miminko by bylo v pořádku,tak by mě měli pustit.nikde mě nemůžou držet násilím přeci.Nejradši bych se domluvila rovnou v nějaké porodnici,ale kamarádka mi pro změnu říkala,že tady na Lochotíně je to banda tupců a nejsou ani krapet vstřícní,takže jsem fakt asi v háji :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
13.6.11 12:30

Ano, i miminko musí pustit, pokud není v ohrožení života. Ale co jsem tak slyšela, vyhrožují sociálkou - odebráním dítěte apod… tak to chce pevné nervy.
Někde taky papír o přebrání do péče od pediatra prý vyždadují, ale ani k tomu nemají žádnou oporu v zákoně. Každopádně být tebou, papír si seženu, ať máš klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
13.6.11 12:36

Ano, pokud je všechno v pořádku musí tebe i dítě pustit, jsi jeho zákonný zástupce, ne oni. Nejlepší je tam předem zajít a zeptat se na to, a určitě si předem pořídit papír od pediatra, že přebírá dítě do péče. To hodně usnadní.

Jinak to samozřejmě chce pevné nervy, protože dr. budou strašit… Také je vhodné si ještě v porodnici vyprosit kartičku na odběr krve z patičky (pokud jí tvá pediatra nemá), protože pak se blbě shání.

Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.6.11 12:37

Nejjistější postup je prý nedávat nic vědět dopředu, po porodu hlavně nenechat mimčo nikam odvézt (instruovat tatínka), důkladně se vyptat na zdravotní stav obou, a pokud řeknou, že jste v pořádku, vytasit předem vyplněný reverz (jsou vzory na netu…) a odejít.
Ani ten papír od pediatra není nutný, ale rozhodně lepší…

Asi mít i domluvenou nějakou PA aby zkontrolovala za pár dní pak tebe (nebo se domluvit s gynekologem…), u miminka zajistit odběr krve z patičky, kontrolu ledvin a kyčlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
13.6.11 12:42
Pipet píše:
Nejjistější postup je prý nedávat nic vědět dopředu, po porodu hlavně nenechat mimčo nikam odvézt (instruovat tatínka), důkladně se vyptat na zdravotní stav obou, a pokud řeknou, že jste v pořádku, vytasit předem vyplněný reverz (jsou vzory na netu…) a odejít.
Ani ten papír od pediatra není nutný, ale rozhodně lepší…Asi mít i domluvenou nějakou PA aby zkontrolovala za pár dní pak tebe (nebo se domluvit s gynekologem…), u miminka zajistit odběr krve z patičky, kontrolu ledvin a kyčlí.

Ano, přesně tak :palec:

Tím dopředu zjišťovat myslím třeba několik měsíců dopředu, zjistit si která z porodnic v okolí k tomu má nejmenší odpor. Oni si to pak už nebudou pamatovat a ty si vybereš tu nejvhodnější :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
13.6.11 12:53

Holky pomalu a jistě doufám,že budu mít klidnější spaní.Vaše rady mi dost nakoply.Děkuju.hned po páté vyrážím za sousedkou..Slyším na ní jen samou chválu a i když ordinuje několik km za Plzní v Horní bříze,maminky za ní velice rádi dojedou.Chodívala jsem k ní já i můj bráška..Sice to není tak dlouho,ale vždy,když jsme byly nemocní,tak chodila rovnou k nám domů,aby nás mamča nemusela nikam tahat.To je opravdu prostě podlě mě kapacita mezi doktory.A aspoň u ní mám jistotu,že mi vyjde vstříc.Papír na revers už se tiskne,chci to mít všechno hezky připravený,i když času mám dost a s doktorama si poradím a od jisté doby se zastrašovat nenechám.

Příspěvek upraven 20.06.11 v 10:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
13.6.11 13:15

Jo a ještě ti doporučuju navštívit tyhle stránky a tuhle sekci diskuzí, případně ti tam holky moc rády poradí :wink:
 http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
13.6.11 13:21

Dekuju moc :-) Jen doufám,že to všechno bude tak jak má,opravud budeme moc jít i s miminkem domů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí