Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nebývám zastáncem těhle blogů a stránek,ale přesto jsem mezi vás zavítala a ráda by jsem se zeptala maminek,které už mají porad za s sebou v jakékoliv plzeňské nemocnici nebo okolí.
Můj jediný problém činí v tom,že strašně špatně snaším nemocniční prostředí.Uvažovala jsem o porodu doma o kterém stále přemýšlím,ale asi to vyhraje nemocnice,kdyby náhodou se něco stalo.Ale co bych ráda od vás.CHtěla by jsem se zeptat,zda je tady v Plzni nemocnice,kde jsou ochotni mě propustit ihned po porodu..A co ej potřeba zařídit aby mě opravdu ihned propustily.Doufám,že v nemocnicích zůstaly sem tam nromální lidí co dokážou vyjít vstříc,protože ja v nemocnici po velmi špatných zkušenostech opravdu nevydržím.Sice mám do té doby ještě spousta času,ale už ted jsem v takovem stresu,že představa,abych tam s miminkem zůstala mě neskutečně děsí.Trápí mě nespavost,protože pořád přemýšlím,jak to udělat abych tam nemusela zůstat.
Tebe asi pustí na reverz,ale miminko né dokud nebude schopno jít domů z nemocnice.Nechápu ale,proč nevydržíš 3 dny v nemocnici.Já bych to tedy nedala jít domů po porodu
.hlavně nechat tam dítě a jít domů?no to nevím teda.
já rodila v rokycanech,velká spokojenost,přístup sester příjemný,večer si se mnou povídaly,žádná fabrika na miminka,ale jak je to s propoučtěním,to nevím..
Myslím že když nebudeš mít problémy půjdeš dvě hodiny po porodu domů,takhle to měla známá.Já teda nemocnice taky nesnáším,ale nikdy bych tam nenechala moje miminko samotný.
Taky o tom uvažuju, ale Ostrava, to jsem trochu z ruky…
Nicméně - pokud ty nebo dítko nejste v ohrožení života, pustit tě musí. Tebe i mimino. Krytí mají zajištěno tím reverzem…
Pohledej na netu „ambulantní porod“, něco určitě najdeš.
Pobyt v porodnici jsem vnímala jako velmi obtěžující, když já ani Majda jsme neměly žádné problémy.
Edit - zařídila bych si papír od pediatra, že přebere miminko do péče hned po porodu. Zákonný zástupce mimina jsi ty, nikdo (nemocnice, lékař), ti ho nemůže „nedat“ - s vyjímkou těch život ohrožujících stavů, ale tak to zas snad nikdo normální by o propuštění nevažoval, že.
Neni to nesmysl?kdyz bude miminko ok,nemaji pravo mi ho nedat.
Taky záleží jaký budeš mít porod,já po prvním byla ráda že žiju a že se o mě starali v porodnici ![]()
nad tím jsem přemýšlela i počítaala,mám výbornou dětskou doktorku přímo pod barákem.Je to opravdu PANÍ DOKTORKA.což je u mě vyznamenání,protože neznám na doktory nic jiného než sprostá slova,ale to je vedlejší,takže kdyby se s ní domluvila popřípadě mi vystavila nějaký papír a miminko by bylo v pořádku,tak by mě měli pustit.nikde mě nemůžou držet násilím přeci.Nejradši bych se domluvila rovnou v nějaké porodnici,ale kamarádka mi pro změnu říkala,že tady na Lochotíně je to banda tupců a nejsou ani krapet vstřícní,takže jsem fakt asi v háji ![]()
Ano, i miminko musí pustit, pokud není v ohrožení života. Ale co jsem tak slyšela, vyhrožují sociálkou - odebráním dítěte apod… tak to chce pevné nervy.
Někde taky papír o přebrání do péče od pediatra prý vyždadují, ale ani k tomu nemají žádnou oporu v zákoně. Každopádně být tebou, papír si seženu, ať máš klid.
Ano, pokud je všechno v pořádku musí tebe i dítě pustit, jsi jeho zákonný zástupce, ne oni. Nejlepší je tam předem zajít a zeptat se na to, a určitě si předem pořídit papír od pediatra, že přebírá dítě do péče. To hodně usnadní.
Jinak to samozřejmě chce pevné nervy, protože dr. budou strašit… Také je vhodné si ještě v porodnici vyprosit kartičku na odběr krve z patičky (pokud jí tvá pediatra nemá), protože pak se blbě shání.
Držím palce!
Nejjistější postup je prý nedávat nic vědět dopředu, po porodu hlavně nenechat mimčo nikam odvézt (instruovat tatínka), důkladně se vyptat na zdravotní stav obou, a pokud řeknou, že jste v pořádku, vytasit předem vyplněný reverz (jsou vzory na netu…) a odejít.
Ani ten papír od pediatra není nutný, ale rozhodně lepší…
Asi mít i domluvenou nějakou PA aby zkontrolovala za pár dní pak tebe (nebo se domluvit s gynekologem…), u miminka zajistit odběr krve z patičky, kontrolu ledvin a kyčlí.
Pipet píše:
Nejjistější postup je prý nedávat nic vědět dopředu, po porodu hlavně nenechat mimčo nikam odvézt (instruovat tatínka), důkladně se vyptat na zdravotní stav obou, a pokud řeknou, že jste v pořádku, vytasit předem vyplněný reverz (jsou vzory na netu…) a odejít.
Ani ten papír od pediatra není nutný, ale rozhodně lepší…Asi mít i domluvenou nějakou PA aby zkontrolovala za pár dní pak tebe (nebo se domluvit s gynekologem…), u miminka zajistit odběr krve z patičky, kontrolu ledvin a kyčlí.
Ano, přesně tak ![]()
Tím dopředu zjišťovat myslím třeba několik měsíců dopředu, zjistit si která z porodnic v okolí k tomu má nejmenší odpor. Oni si to pak už nebudou pamatovat a ty si vybereš tu nejvhodnější ![]()
Holky pomalu a jistě doufám,že budu mít klidnější spaní.Vaše rady mi dost nakoply.Děkuju.hned po páté vyrážím za sousedkou..Slyším na ní jen samou chválu a i když ordinuje několik km za Plzní v Horní bříze,maminky za ní velice rádi dojedou.Chodívala jsem k ní já i můj bráška..Sice to není tak dlouho,ale vždy,když jsme byly nemocní,tak chodila rovnou k nám domů,aby nás mamča nemusela nikam tahat.To je opravdu prostě podlě mě kapacita mezi doktory.A aspoň u ní mám jistotu,že mi vyjde vstříc.Papír na revers už se tiskne,chci to mít všechno hezky připravený,i když času mám dost a s doktorama si poradím a od jisté doby se zastrašovat nenechám.
Příspěvek upraven 20.06.11 v 10:51
Jo a ještě ti doporučuju navštívit tyhle stránky a tuhle sekci diskuzí, případně ti tam holky moc rády poradí ![]()
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Dekuju moc
Jen doufám,že to všechno bude tak jak má,opravud budeme moc jít i s miminkem domů ![]()