Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky ve spolek.
Mám dilema. Zhruba od 12 hodin mi pravidelně po 5minutách tvrdne bříško, vůbec to nebolí a voda mi taky nepraskla…Tak tu špekuluju jestli vyrazit do porodnice či nikoli.
Jestli to máš pravidelné, tak jeď.. ![]()
Já jsem měla pravidelné po 7minutách.. nakonec jsem jela.. a přesto že ze mě voda netekla, tak byl pozitivní nález na vložce - prosakující plodovka..
Takže za mě - raději JEĎ
![]()
Jela bych a jestli si nejsi jistá zavolej do porodnice. Držím pěstičky.
já bych taky jela…
přinejhorším pojedeš domů ale s klidem že se nic neděje…držím palce
Já bych nejela, pokud jsi teda prvorodička… Mě takhle u prvního porodu tvrdlo břicho od 9h od rána, po 7 minutách, celý den, nejela jsem a v 19h praskla voda a to jsem teda už jela. Myslím, že máš čas, pokud se"nic jiného neděje"…
Já už bych po zkušenostech taky ještě nejela… Vyčkej, až to bude bolet nebo rupne voda, je lepší si to odfunět co nejvíc doma ![]()
Ale kdybys kvůli toho měla nějak plašit a stresovat, tak raděj zajeď, ať se na tebe mrknou=)
Já kdybych zůstala doma, tak bůhví jak by to dopadlo, takže jeď.. Plodovka nemusí téct ale může i prosakovat, a pokud bude prosakovat, je třeba dát ATB, takže raději jeď.. kdyžtak tě pošlou domů.. ale neriskuj…
Můj malej má nejspíš kvůli tomu Strafylokoka
![]()
držím palečky ![]()
Vyrazila bych ale jak jsem se začala chystat k odchodu tak najednou už 10 minut nic…Jsem zmatená
Nechce se mi moc spěchat, špitáli nesnáším a přítelíček je na školení a zapomněl si klíče od bytu ![]()
Já bych rozhodně nejezdila - osobní zkušenost. Taky jsem to měla několik hodin pravidelně, intervaly se zkracovaly, ale nebolelo to. My jsme teda vyrazili, já otevřená na 2 cm a kde nic, tu nic - to tvrdnutí se ani neukázalo na monitoru. Zbytečně ti do toho budou rýpat, píchat vodu, urychlovat… Na to bych se příště vyprdla.
Až budeš fakt rodit, tak to bude jináč bolet, vůbec se neboj, že bys to nepoznala. Odpočívej, užívej domácího pohodlí, dej si něco dobrého a čerpej síly ![]()
Sihaja píše:
Vyrazila bych ale jak jsem se začala chystat k odchodu tak najednou už 10 minut nic…Jsem zmatenáNechce se mi moc spěchat, špitáli nesnáším a přítelíček je na školení a zapomněl si klíče od bytu
Taky jsem to tak měla, akorát mně to přestalo až v porodnici
Fakt buď v klidu…
Stafylokoka chytil spis v porodnici, ve spitalech je toho spousta ![]()
Jinak: ja bych jeste pockala, jela bych, az by se to zaclo zkracovat (zalezi teda, jak mas daleko porodnici). U prvorodicek byva tahle etapa na dlouhy lokte.
Hodne stesti ![]()
No tak asi nepojedu..Úplně to přešlo tak to asi nebudu nějak hrotit. Včera mi tvrdlo břicho celej den ale po 10-15 min. Nejspíš jen další poslíčci. ![]()
Po osobní zkušenosti bych taky nejela. Měla jsem X hodin po 5minutách, tak jsme jeli, na monitoru to bylo vidět, otevřená na prst, nechali si mě tam, v noci se zkrátil interval na 3 minuty a ráno nic. Druhý den nic. Třetí den nic. Tak jsem dostala vyvolávačku (přenášela jsem a léčila se v těhotenství na tlak), ale pokud bych tam neležela, tak bych jí nedostala. A porod fakt poznáš, taky jsem si myslela, že „rodím“ a co všichni blázní, že to nebolí. Bolelo ![]()
Sihaja píše:
Vyrazila bych ale jak jsem se začala chystat k odchodu tak najednou už 10 minut nic…Jsem zmatenáNechce se mi moc spěchat, špitáli nesnáším a přítelíček je na školení a zapomněl si klíče od bytu
Fakt nespěchej. Pokud je teď klid a nic tě nebolí, tak fakt nerodíš. Pokud to na tebe zase přijde a bude to pravidelné, tak si dej vanu s teplou vodou a uvidíš. Buď to tou vanou přejde a nebo se to zintenzivní. Pokud to bude intenzivnější, tak bych pomalu balila, ale jinak ne…
Sihaja píše:
No tak asi nepojedu..Úplně to přešlo tak to asi nebudu nějak hrotit. Včera mi tvrdlo břicho celej den ale po 10-15 min. Nejspíš jen další poslíčci.
zkus si dát horkou vanu, buď ti uleví, nebo porod rozjede.. ![]()