Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak to já mám těhu naprosto v pohodě. Dalo by se říct že až ukázkový tak ani nemám důvod plašit. Proto jsem se raději optala zkušenějších
a pak jsem teprve 37+3 takže by mi asi ani nic nevyvolávali. ![]()
Jinak moc děkuji za ohlasy
Vanu jsem si dávala než jsem zakládala diskusi a to se interval trošku zkrátil pak bylo pár stahů-jestli se to tak vůbec dá nazvat- zase po těch 5min tak jsem založila diskusi a nic…
Monny89 píše:
Můj malej má nejspíš kvůli tomu Strafylokoka![]()
![]()
kvůli tomuhle Staphylokoka? No to dost pochybuju, vždyť toho jsou plný nemocnice, neteř si ho dovezla v oku a syn v oku a i na krku, takže to je úplně normální a je to známý fakt.
Sihaja píše:
Ahojky ve spolek.
Mám dilema. Zhruba od 12 hodin mi pravidelně po 5minutách tvrdne bříško, vůbec to nebolí a voda mi taky nepraskla…Tak tu špekuluju jestli vyrazit do porodnice či nikoli.
Já tenkrát nejela. nebolelo to, řikala jsem si, že to nemůže být „ONO“, ikdyyž to bylo po 5min. Do hodiny TO ustalo a za pár hodin už se rozjeli fakt kontrakce, které už jsem jen tak nepřehlídla, málem lezla po zdi, tak jsem jela.
Ahoj Sihaj…tak já bych dle zkušeností také nejela
takovéhle poslíčky (ale už i s porodníma bolestma) jsem měla 14 dní než jsem porodila
…ale každá mamina to má jiné.....já jsem se rozhodla že s tímle 3 mimčem poletím až když budu mít hlavičku mezi nohama
…nesnáším to čekání a trpění v nemocnici…doma je doma…
Takže se hoď do klídku, nožky nahoru a počkej na přítele…třeba to přijde v noci a poletíte spolu
…každopádně držím palečky
![]()
Každá jsme jiná. Já měla poslíčky, u kterých jsem bolestí nemohla vydržet. Když došlo na porod, tak mi trvalo hodně dlouho, než jsem se přesvědčila, že opravdu rodím. Kontrakce jsem měla po osmi minutách, ale takové, že nešly ani rozdýchat. Kdybych čekala na těch pět minut, tak porodím doma
![]()
Kamarádka jela u druhého porodu s pravidelným tvrdnutím bříška - jen tak mírným a klystýr jí dát už nestihli ![]()
taky myslím, že máš ještě chvíli čas…
můžou to být poslíčci, ale jestli si tě tam nechají utíká to tam hodně pomalu.. uvidíš.. až to začne nabírat na obrátkách… v posledních dvou hodinách to už jsem drtila vše o jsem měla po ruce.. chudák manžel.. takže neboj až se to opravdu přiblíží tak to jen tak jednoduché nebude.. ![]()
no, tak s takovou bych musela u obou těhotenství před porodem tak měsíc v porodnici bydlet… pokaždé několikahodinové pravidelné kontrakce, i bolestivé (ale bez zvětšující se intenzity bolesti, a vždycky to přešlo. No a ted potřetí jsem 36+0, kontrakce tentokrát nikde, zato otevřená na 2cm a CS 8 ![]()
takže za mě - při nebolestivých kontrakcích bych nejela nikam.
já bych taky nejela. Břicho mi tvrdne furt (nyní 38+4), neřeším to. Chodila jsem i na předporodní kurz, kde nám říkala PA, kdy je vhodné jet do nemocnice (odtok plodové vody s určitou barvou hned, s určitou je chvíli čas…, intervaly mezi kontrakcemi 5 min apod., žádné tvrdnutí břicha tam nepadlo. Záleží jaký jsi typ. Kdo je plný strachu, ať jede a má klid. Kdo vnímá porod jako přirozený proces v ženském světě, raději bude doma co nejdéle. Držím palce…