Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A já mám otázku, dostal tady nějaký prvňáček jinou známku než jedničku?
@Lasotka píše:
U nás ve škole dostávají prvňáci dvojky na vysvědčení běžně, vloni měla na konci roku samé jedničky přesně půlka prvňáčků, letos ještě méně
.
@Lasotka píše:
Jo, dokonce znám případ, kdy paní učitelka dala dítěti 2 z výtvarné výchovy a tělocviku na konci první třídy. Takže i tak se dají děti motivovat.
@Inge Aha, manželova dcera má práve taky 2 dvojky, tak jsme se trochu divili, neslyšela jsem o tom, že by prvňáčci dostávali dvojky ![]()
@Lasotka U nás se fakt dávaly dvojky běžně, nějaké i v pololetí. Myslím ale, že jen z hlavních předmětů (ČJ, M, AJ, PRV) a ne z výchov, to by žáček musel při nich hodně zlobit.
U nás se taky běžně prvňáčkům dávají dvojky- i propadají!
- bohuž. negativní motivace,,fungovala" i u nás- dítě doneslo dvojku z čj- známky byly spíš na horší jedničku, ale prý mu paní učitelka řekla, že je ve čtení moc zbrklý.
![]()
Syn se ale tak snažil, až u čtení blekotal a za to dostal v pololetí dvojku. Nevím jestli si dovede někdo (zvláště paní učitelka) představit jak neskutečně těžké pak bylo se připravovat a učit do školy- absolutní nechuť, vzdání se až odpor. ![]()
Na konci roku měl taky dvojku- ta teda byla spíš mou zásluhou- ty nervy motivovat ho… ![]()
Tak u malé ve třídě prý asi tři děti nějaké dvojky měly. Učitelku máme naprosto skvělou, hodnou ale spravedlivou ![]()
@Petronilla u nas taky, kazdy se totiz cist, psat a pocitat nauci..! a to ze nekdy chyboval se v prvni tride neresilo
podle me by to pro ty deti mela byt motivace do dalsich let ![]()
@semara píše:
Ahoj holky, tak co uz vam bylo domu doneseno od vasich skolacku vysvedceni?Me ano a syn prinesl same jednicky sikula muj
…
A co ty vase? A co dostanou/dostali nebo kam je za to vezmete?
můj kluk měl vízo už v úterý
a samé, nezklamal
(2 tř.). mmchdm, u nás ve třídě byly i 2 a 3jky. Učitelka je spravedlivá. rodiče upozorňovala, co třeba zlepšit, chtěla pomoci atd.. ale když někde není zájem ![]()
@martina.se tyjo, to se nekdo ma:) jakto? nejake opravy na skole?? gratulace, jjojjo kdyz neni zajem nejsou dobre znamky ![]()
@semara píše:
@martina.se tyjo, to se nekdo ma:) jakto? nejake opravy na skole?? gratulace, jjojjo kdyz neni zajem nejsou dobre znamky
né, prostě se jim nahromadilo ředitelské volno - během roku nedostávají. Ředitelka ho vybírá na konci.. minulý rok měli 14 dní navíc - týden volno a týden jakés rekonstrukce ![]()
@martina.se píše:
né, prostě se jim nahromadilo ředitelské volno - během roku nedostávají. Ředitelka ho vybírá na konci.. minulý rok měli 14 dní navíc - týden volno a týden jakés rekonstrukce
tak to potom jo ![]()
@KittyHello píše:
Já chodím do 5. Měla jsem jednu trojku, čtyři dvojky, jinak samí. Do školy bych chodila i o prázdniny. Odměna jsou peníze.
Takze mila zlata, Emimino je web pro tehotne a maminky!!! a vubec nechapu proc tady teda zaklada diskuze malej pubertak
ty si mas hrat s vrstevnicema na pisku ![]()
Dcera ukončila primu na gymplu (jako 6.třída).V pololetí tři dvojky.ted přinesla samé 1.
Vybrala si něco nového na sebe:-)