vytlačený konečník - dvouleté dítě

9
12.5.10 14:02

vytlačený konečník - dvouleté dítě

Dobrý den,
mám dvouletou holčičku,která má občas problém s kakáním,ale ne moc často. Někdy se jí stane,že kaká ob den.Co mne trápí je, že si cca před měsícem při kakání trošku natrhla konečník,ale to bylo hned OK. Ovšem dnes si jej při kakání úplně vytlačila, byla jsem z toho docela zděšená, bohužel naše Dr. neordinuje,až zítra… Naštěstí během pár minut se sám stáhl - máte s tím u dětí nějaké zkušenosti? Je mi jasné,že co nejvíc upravit stravu,ale musí se to ještě nějak řešit?

Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22939
12.5.10 14:16

Ahoj Julimari,
zaměřila bych se na to jídlo, spíše aby měla po čem se formuje stolice. Co mě napadá- nevařená mrkev, jablka, švestky. Hlavně ne luštěniny, květák.
Tak skus na týden udělat menu a potom to bude lepší.
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.5.10 14:25

Jitu díky,

vidíš to, ani mne nenapadlo, že by to mohlo mít souvislost, teď měla po sobě dva dny květák a pak čočkovou polévku - proč se vlastně nemůžou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
12.5.10 14:48

Malé děti, tak do 3-4 let, mají ještě pomalý metabolismus než dospělý člověk.
Ještě bych spíše, když už třeba tu čočku, tak úplně rozvařit a udělat kaši.Je lepší, když uděláš červenou čočku, ta se rozvaří rychlejc´.
 Jitka

P.S. taky jsem ted jedla nějaké „špatné“ jídlo a Ondra pak měl tuhou stolici, ani se nemohl pořádně vykakat. Tak jsem dala jablíčka a už to je v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.5.10 14:51

Díky, dělala jsem červenou čočku i ji hodně rozvařila, myslela jsem,že jsou špatné kvůli plynnatosti, ne pro potíže s vyprazdńováním. Napadlo mne, jestli nemůže dělat zle i to,že jí denně musli tyčku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
12.5.10 15:00

Malá taky když kaká, má tuhou stolici a trošku krvácí, doktorka mi řekla, že jí mám dávat ovoce a zeleninu se slupkami. Vyzkoušela jsem to a je to fakt mnohem lepší. Malá miluje kukuřici, jen tak syrovou, tak ji vzdycky dávám nebo jí vařím na večeři ovesnou kaši. Ta zabírala už i u syna. Kaká se po ní perfektně a hlavně to jde samo a bezbolestně. Pomáhají taky sušené švetky, rozinky atd. Hlavně mi ale říkala, že jí nemám dávat banány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
12.5.10 15:01

Ta musli tyčinka by měla spíš pomoc, než ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
12.5.10 15:02

I to je možné.
Když už si ji dává, zkus potom bílý jogurt.
 J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.5.10 15:03

Ano, ovesnou kaši má celkem ráda, taky si myslím,že by byla dobrá. Jsou to ale starosti,že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
21.5.10 13:11

Ahoj Simčo,
tak jak jste dopadly? Má malá ještě problémy, nebo se to už vyřešilo?
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.5.10 13:13

Ahoj Jitu,byly jsme na vyšetření chloridy v potu a naštěstí OK. Ještě nás čeká proktologie. Problém se již neobjevil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
21.5.10 18:54

To bude určitě OK. Tak potom kdyžtak napiš.
Papa a hezký víkend.
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí