Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokus se na tom vidět to lepší. Manzel je super, že šel hned přebalit a nedal na tchýní. To je hezký ne?
@Anna766 píše:
Pokus se na tom vidět to lepší. Manzel je super, že šel hned přebalit a nedal na tchýní. To je hezký ne?
A to ho přitom ta hrozná bytost porodila a vychovala a ani to ho nezkazilo ![]()
Proste te nastval ten princip ze sedi a vsichni se ze me po..ze ani jeji vnouce nemuze jit prebalit. Na to radu mam, proste kolem ni tolik neskakejte kdyz prijde a ji ty navstevy taky nebudou tolik bavit a da pokoj.
no a jestli ma potrebu klebetit, bude si na to muset najit kamaradku.
Ja te chapu. Je to jenom malicky stripecek z mozaiky tchyniny sebestrednosti, ze?
Starsi dite urcite nepohlidala nikdy, nejspis chodi neohlasene a nejlepe k jidlu a do telefonu misto, jak se mate, hned hlasi, co potrebuje, abyste pro ni udelali ![]()
Ať si prijede priste sama a uvarila bych ji max kafe a hodila neco k jidlu na stul a uz bych se neobtezovala. Mura. Priste bude chtit cervenej koberec?
@Anonymní píše:
Možná jsem precitlivela, ale dnešní situace: manžel sedí v pergole se svou matkou, která mimochodom když k nám přijde, vždy vyžaduje pozornost a full servis. Sedne a chce, ať ideálně oba sedíme s ní a vykládáme celé odpoledne. K tomu něco přinést, obsloužit, zavést k nám a zase zpět domů. Moje máma když přijde na návštěvu, vezme dceru ven a dvě hodiny o nich nevíme, ještě dceři udělá svavinku na procházku a oblece jí. Každopádně, manžel s tchýni seděl, poslouchal něco, co mu povídala, měl naší 2mesicni dceru v náruči. Já mezitím byla se starší 3letou na trampoline. Mezitím se miminko pokakalo, manžel se zvedá od stolu a říká „tak jsme se pokakali, jdu prebalit " tchýně na to "jezismarja, to nemůžeš chvíli posedět?“ On: „Malá se pokakala " ona:“vždyť má pempersku " on se zvedá, odchází a ona ještě brbla "však nebreci " a manžel už za chůze jí jsem říká, že v těch ho___ ji sedět nenechá…tchýně se tváří strašně otráveně, že chvíli bude sedět sama. jako vím, že nic hrozného se nestalo, ale přišlo mi to tak sobecké a neempaticke, že jsem vnitřně úplně pěnila.
Tak pokud se neposrali oba je to ok… ![]()
Příspěvek upraven 13.09.20 v 22:00
@Anonymní píše:
Možná jsem precitlivela, ale dnešní situace: manžel sedí v pergole se svou matkou, která mimochodom když k nám přijde, vždy vyžaduje pozornost a full servis. Sedne a chce, ať ideálně oba sedíme s ní a vykládáme celé odpoledne. K tomu něco přinést, obsloužit, zavést k nám a zase zpět domů. Moje máma když přijde na návštěvu, vezme dceru ven a dvě hodiny o nich nevíme, ještě dceři udělá svavinku na procházku a oblece jí. Každopádně, manžel s tchýni seděl, poslouchal něco, co mu povídala, měl naší 2mesicni dceru v náruči. Já mezitím byla se starší 3letou na trampoline. Mezitím se miminko pokakalo, manžel se zvedá od stolu a říká „tak jsme se pokakali, jdu prebalit " tchýně na to "jezismarja, to nemůžeš chvíli posedět?“ On: „Malá se pokakala " ona:“vždyť má pempersku " on se zvedá, odchází a ona ještě brbla "však nebreci " a manžel už za chůze jí jsem říká, že v těch ho___ ji sedět nenechá…tchýně se tváří strašně otráveně, že chvíli bude sedět sama. jako vím, že nic hrozného se nestalo, ale přišlo mi to tak sobecké a neempaticke, že jsem vnitřně úplně pěnila.
Tak ony si tchyně všeobecně myslí, že se všechno bude točit jen kolem nich a jak neni po jejich, tak je všechno spatně… Hod to za hlavu. Ona by možná v hovnech seděla další dvě hodiny, ale vy ne, takže at se zklidní. Ne každej je čuňátko jako ona, která by v tom mimino nechala další půl den… ![]()
@Anonymní píše:
Tak ony si tchyně všeobecně myslí, že se všechno bude točit jen kolem nich a jak neni po jejich, tak je všechno spatně… Hod to za hlavu. Ona by možná v hovnech seděla další dvě hodiny, ale vy ne, takže at se zklidní. Ne každej je čuňátko jako ona, která by v tom mimino nechala další půl den…
Až bude nemohoucí a bude mít třeba pleny tak ať si rochni IX hodin v exkrementech.
@ivašot. píše:
A to ho přitom ta hrozná bytost porodila a vychovala a ani to ho nezkazilo
No, jestli ho nechávala v podělaných plenách, to musela být výchova jak víno.
Já bych brala jako skvělý, že chlap šel a přebalil a matku usadil, ze miminko nebude kvůli ní nechávat v pokaděným. Občas se dá blbá tchyně přežít. Horší, když ji máš v domě nafurt.
@Anonymní píše:
Za mě nic co by mě točilo. Mě hned napadla odpověď… Že až bude mít plenky ona, tak ji v tom taky nechaji
dokud nebude kricet
Aneb jak si udělat problém tam, kde není… Jo zakladatelko, jsi hooooodně přecitlivělá…
Taky si myslím, že toho máte mezi sebou víc…
Hoď to za hlavu a buď ráda jak se zachoval muž.
Tvůj příspěvek mi připomněl že jsem podobné situace měla se svou tchýní. I s tím přebalováním a full servisem. Když jsem chtěla děcko odnést přebalit, tak se vztekle divila, proč ho odnáším… Taky čas vhodný k návštěvě když byla dvojčata úplná mimina z porodnice, to bylo něco k nevysvětlení. Čas podle ní (ať mimna spí nebo ne) a od nás dospělých full servis.