Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Panebože
no, to je opravdu strašná situace. Tchýně do vězení a pro tebe a děti terapie ![]()
Mám takovou skromnou teorii, že to je jenom jeden kamínek v bohaté mozaice toho, co všechno na své tchýni nesnášíš
. Čemuž se dá celkem rozumět…
Jako jedna izolovaná, samostatná situace je to v klidu. Nic moc se nestalo. Tak holt je paní matinka taková trošku sebestředná, ne?
Š K A N D Á L…
Viděla bych to úplně utnout vztah k tchýni a samozřejmě preferovat návštěvy tvé matky
![]()
Todle se prostě neodpouští
@Anonymní píše:
Možná jsem precitlivela, ale dnešní situace: manžel sedí v pergole se svou matkou, která mimochodom když k nám přijde, vždy vyžaduje pozornost a full servis. Sedne a chce, ať ideálně oba sedíme s ní a vykládáme celé odpoledne. K tomu něco přinést, obsloužit, zavést k nám a zase zpět domů. Moje máma když přijde na návštěvu, vezme dceru ven a dvě hodiny o nich nevíme, ještě dceři udělá svavinku na procházku a oblece jí. Každopádně, manžel s tchýni seděl, poslouchal něco, co mu povídala, měl naší 2mesicni dceru v náruči. Já mezitím byla se starší 3letou na trampoline. Mezitím se miminko pokakalo, manžel se zvedá od stolu a říká „tak jsme se pokakali, jdu prebalit " tchýně na to "jezismarja, to nemůžeš chvíli posedět?“ On: „Malá se pokakala " ona:“vždyť má pempersku " on se zvedá, odchází a ona ještě brbla "však nebreci " a manžel už za chůze jí jsem říká, že v těch ho___ ji sedět nenechá…tchýně se tváří strašně otráveně, že chvíli bude sedět sama. jako vím, že nic hrozného se nestalo, ale přišlo mi to tak sobecké a neempaticke, že jsem vnitřně úplně pěnila.
A tohle tě vytočilo?
Ocenila bych reakci manžela a na tchýni se vykašlala. Hlavně, když nechodí na návštěvu moc často ![]()
On to bude jen jeden díl skládačky, proč ji to vytocilo. Nicméně úplně chapu, ze se tak stalo. Ty kecy byly podle me zbytečný. Ja mam taky dost napjaty vztah s tchýni, takže mi stačí malo.
Tak já nevím, ale pokud přijde tchyně nebo moje matka na návštěvu tak jim nabídnu pohoštění a v rámci možností si povídáme, a odbíhám se třeba postarat o děti, ale rozhodně nečekám že popadnou kočárek a půjdou s dětmi ven, to si umím obstarat sama, ale pokud sami chtěli tak jsem jim samozřejmě nebránila. Spíš mě připadá že se tchyni vyhýbáš.
To mimino, které chlap držel má tak 4 dny, takže jsi v chráněném období šestinědělí? nebo proč vyšiluješ kvůli takové p-čovině?
Pokud by ti tchyně brala dítě v kočárku ven a nemusela ses o nic starat, měla bys ji poté raději? ![]()
Jsem zvykla se navstevam venovat. Nenechavam je osamocene sedet ![]()
Proste tchyni nemas rada. A o tom to je ![]()
Já bych zase neměla dobrý pocit, kdyby moje matka v mé domácnosti šla do lednice a udělala synovi svačinu, pak do komody a oblékla ho a vzala ven
Jak tchyně, tak moje máma, jsou tu na návštěvě. Ani přehnaná aktivita, ani přehnaná nesamostatnost u lidí obecně, je nepříjemná. Jsi na tchyňku vysazená, to každá druhá. Hoď to za hlavu, dej si skleničku, nebo čokoládu.
Možná jsem precitlivela, ale dnešní situace: manžel sedí v pergole se svou matkou, která mimochodom když k nám přijde, vždy vyžaduje pozornost a full servis. Sedne a chce, ať ideálně oba sedíme s ní a vykládáme celé odpoledne. K tomu něco přinést, obsloužit, zavést k nám a zase zpět domů. Moje máma když přijde na návštěvu, vezme dceru ven a dvě hodiny o nich nevíme, ještě dceři udělá svavinku na procházku a oblece jí. Každopádně, manžel s tchýni seděl, poslouchal něco, co mu povídala, měl naší 2mesicni dceru v náruči. Já mezitím byla se starší 3letou na trampoline. Mezitím se miminko pokakalo, manžel se zvedá od stolu a říká „tak jsme se pokakali, jdu prebalit " tchýně na to "jezismarja, to nemůžeš chvíli posedět?“ On: „Malá se pokakala " ona:“vždyť má pempersku " on se zvedá, odchází a ona ještě brbla "však nebreci " a manžel už za chůze jí jsem říká, že v těch ho___ ji sedět nenechá…tchýně se tváří strašně otráveně, že chvíli bude sedět sama. jako vím, že nic hrozného se nestalo, ale přišlo mi to tak sobecké a neempaticke, že jsem vnitřně úplně pěnila.