Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holčiny, chci se zeptat, je tu nějaká co měla polyp v těhotenství a jak to gynekolog řešil? Nevadí mi ani tak polyp, ale mám velký výtok a doktor tvrdí že je to z polypu a mě se to nějak nezdá…polyp prý teď nemůže odstranit…máte některá zkušenosti??
@Kkuucckka moje mamka měla polyp a musela kvůli tomu na zákrok - odebrání sliznice. ale ona k tomu krvácela hodně. tak nevím, jestli jsem pomohla
![]()
Polypy mě v těhotenství trápí a výtok také, ale nikdy mi neřekl doktor, že výtok je díky polypům
. Jeden polyp mi hodně krvácel (samovolně) a tak na konci 3. měsíce ho doktor odstranil. Byl ve velikosti švestky. Bohužel se ukázalo, že pod ním se nacházejí další menší, ale ty už neodstraňovali. Prý po porodu zaniknou
(termín mám za 8 dní). Díky polypům byl sex tabu a po každé prohlídce v poradně jsem krvácela.
No mě prej roste z delozniho hrdla a kdyby za nej zatahl, mohla bych potratit…vytok mam prave takovy nazloutly az zluty, kdyz jsem mu to rikala, ani me neprohlidl a atomaticky rekl, ze je to z polypu, mam jen strach aby neco nezanedbal praave…jinak nekrvaceji, jen obcas zaspinim..ty jo takto si mela velky polyp, ja mam narizenej klidovej rezim kvuli tomu…spis me fascinuje ze se na to ani nepodival, jsem ve 14tt
Já jsem měla polyp, celé těhotentsví kvůli němu krvácení. Doktor mě poslal jen na odebrání vzorku, pro jistotu, aby z toho nebyla rakovina. Dopadlo to dobře, takže rozhodl, že v tom dál dloubat nebude, že by to mohlo způsobit ještě větší krvácení a potíže. Měla jsem zákaz sexu, výtoky jsem trpěla taky - dával mi různé léky (už ani nevím co všechno, nic nepomohlo a často jsem po užití nějakých čípků krvácela ještě víc). Po porodu polyp sám zmizel.
Luminel tak presne toto mi taky rikal, vzorek me vzali taky…a cipky rikal ze midat muze a nicemu to nepomuze, podle toho co rikas, ma asi teda pravdu…diky holky za reakce
Jsem ve 36tt a asi od 9tt jsem mela taky polyp na čípku. Předtím jsem v 7tt potratila a doktorka usoudila, ze nejspíš kvůli němu. Což je podle me blbost. Po revizi zmizel a v dalším těhotenství se objevil znovu. Občas při delší chůzi jsem par dnu spinila (pri pohledu na krev zdeseni co se zase deje) a žlutý výtok mám taky celou dobu. Moje doktorka i doktoři v nemocnici tvrdili, ze se v těhotenství polyp neodstraňuje, ze případně az po porodu. Dávali mi na to Macmirror čípky, které spineni akorát zhoršovaly. Jediné co trochu pomaha je Ascorutin. No nicméně na kontrole minuly týden už doktorka polyp neviděla, takže pravděpodobně zmizel. Ale občasné spineni a výtok mám porad, takže myslím ze to není polypem. Našli mi nějakou bakterii a streptokoka ![]()
@smoulicka píše:
A taky mám kvuli tomu celou dobu klidový režim a zákaz sexu
A jak moc klidovy rezim dodrzujes??Jinak moc diky za info, uklidnila si me, ze v tom nejsem sama. Me doktor rikal ze kdyz to nesvedi, nezapacha, ze to nevadi, jdu za tri tydny na kontrolu tak mu reknu jestli mi polyp nezkontroluje at mam klid. Ale ty uz to mas za par tak se bat nemusis
![]()
@Kkuucckka Já skoro celou dobu lezim a chodim max. jednou týdne do obchodu, ted už ani to ne. Ale ani tak ne kvůli tomu polypu, jako spis proto, ze mám dráždivou dělohu a docela mi tvrdne břicho taky kvůli tomu potratu. Pokaždé, když vidím kapku krve, tak me polije studený pot co se zase děje. Ale pokud nemáš jiný problém než ten polyp, tak bych to moc nehrotila. Mám vyzkoušení, ze to stejně moc nepomáhá. Spinila jsem když jsem někam šla a i když jsem ležela doma. Kup si když tak ten Ascorutin. Sice je tam napsané, ze ho nesmí těhotné, ale na krvácení nebo spineni ho bere každá. Doktor na pohotovosti říkal, ze ho mužů brát, ale ze stejně nepomůže a ze se mám smířit s tím, ze s tím polypem budu mít problémy cele těhotenství. Ale myslím, ze mi trochu pomohl. Je to jen vitamin c a rutin a zabraňuje to praskání cév nebo něco podobného…
Akorát tomu sexu bych se asi vyhla at nezacnes krvácet a zbytečně to nedrazdis. Výtok moje doktorka neresila vůbec i když jsem ji o tom několikrát říkala. Akorát mi někdy ve 20tt dala ty čípky, ale stejně se to pak zase vrátilo. Jen pokud by ti začalo tvrdnout to břicho, tak bych se zmínila. Do me cpali magnezko 8 tablet denně a stejně to moc napomáhalo. Ted mi dala opět ty čípky a po nich je to lepší. Ten výtok můžou byt i nějaké bakterie, které způsobují to tvrdnutí.
@smoulicka Me to tvrdne jen trochu a obcas…ale tak ty tri tydny to vydrzim a pak mu to reknu…Macmiror mam i doma, ale bojim se si ho sama dat…zustal mi po nejakych minulych zanetech…sex je tabu, doktor zakazal a popravde ani neni chut kdyz vim co tam mam
Ale presne jak rikas, s vytokem nic nedela i kdyz jsem to nekolikrat opakovala, tak snad verit a doufat ze vedi, co delaji
@Kkuucckka Asi jo, ale taky jsem mela o doktorce pochybnosti, když to nijak nerešila
Ale asi věděla, co dělá, když jsem s tím došla tak daleko a prcek je porad v břiše
A to jsem tomu moc nevěřila, ze to dotahnem tak daleko. Ono většina tech výtoku v těhotenství je hormonální ho původu, tak to asi nemá cenu léčit, když se to hned zase vrátí. Neboj, to bude v pohodě. Ty jsi kolikaty týden?
@smoulicka Ja jsem prave zatim 14 tt tehu…takze si jestechvili pockam, k tomu mam triletou cacorku, takze moc odpocinku nemam…ale zaridila jsem si pani na uklizeni a nakupy objednavam pres internet a o vikendech pomaha tatka
Tak hlavne aby ti dopadl dobre porod a pak si na nejaky problemy v tehu ani nevzpomenem ![]()
@Kkuucckka Tak zase mas výhodu, ze nemáš tolik času to řešit, když už doma jednoho prcka mas a musíš se o něj starat. Nejhorší je tech 9 měsíců ležet a mít čas nad vším přemýšlet
Z toho už mi někdy hrabe:-) Děkuji. Taky přeju klidný zbytek tehotenstvi a zdravé mimi ![]()
Ja mela polypy po porodu jako reakci na siti a vytok mi opravdu zpusobovaly. Po jejich odstraneni vytok zmizel.