Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky.. Mám dotaz.. Už jsem rok se stálým přítelem, pohlavně žijeme, sex máme bez ochrany ( beru antikoncepci yosefinne). Antikoncepci beru od dubna 2017, pohlavně žiju od té doby.
Přibližně v srpnu 2017 mě začaly trápit bílé, hustší výtoky, bez zápachu a svědění.. Byla jsem několikrát u dr.. Dával mi čípky ale nic nepomohlo.. Výtoky jsou stále. Přibližně před 3 měsíci po Pohl. Styku má přítel hodně praskliny na penisu, hlavně za žaludem. Ma občas i napuchly celkově penis… Mazal hemagelem.. Ale v lékárně jsem se ptala a paní říkala, že by údajně mohl přítel mít nějakou plíseň o které nemusí být vůbec vědět, údajně ho nic nepálí nebo nesvedi, při močení prý problémy nemá.. Jen mě už ty výtoky štvou a tak mě napadlo, pokud u přítele může něco být, může to mít za následek toho?? K doktorovi ho bohužel nemůžu dostat… Tak tam chci zkusit jít ještě jednou já.. Jen nevím, co jim mám říct aby mě na něco vyšetřili a přišli popř na něco.. Poradíte mi prosím co u dr říct?? Popř máte někdo stejný problém??
Výtoky nejsou jako vaječný bílek, jsou hustší, barvou spíše jako mléko. Dnes jsem měla u trochu náznak hrudek, ale nebylo to tak hrozné. Předem díky
Já bych ho nahnala k doktorovi nebo bych s ním nespala a když jo tak s kondomem, a ano může to na tebe přenést proto máš stále výtoky.
Už jsem fakt bezradna. Akorát se s tím teď stresuji.. Údajně dřív s bývalou měl praskliny málokdy po sexu. Jen po bývalý asi rok co se rozešli měl jeden dlouho plánovaný úlet bez ochrany… Tak se bojím, že tam mohl nastat problém…
A delal ti dr i stery na pohlavne prenosne bakterie - mycoplasma, ureaplasma, chlamydie? To se v bezne kultivaci nepozna a nejake cipky rozhodne nepomohou, to je jedine na antibiotika.
Neděl mi takové stěry. Ale chci ho o to požádat, popř hradí se to finančně?? Abych věděla, kolik si s sebou popř vzít…
@rokopok00 To je na pojistovnu, ale protoze je to drahy, tak to dr neradi delaji. Nenech se odbit a trvej na tom, pripadne ty sve problemy tak trochu zvelicuj.
V každém případě se partner návštěvě lékaře taky nevyhne. Musím tedy přiznat, že ani ve svém věku nevím co je,,plánovaný úlet" ![]()
@alun-ka
S jednou holkou co znal se asi 2 nebo 3 měsíce domlouvali na sexu jen na noc.. Pa lk už prý nic neměli..,
Jednoznačně musí partner na vyšetření. Pokud nepůjde, neměla bych s ním pohlavní styk a byl by to pro mě i důvod k rozchodu. Ohrožuje tvé zdraví a třeba i tvou plodnost. Ty trvej na svém podrobnějším vyšetření, ale léčit se musíte oba!
Praskliny na penisu a natekly penis je rozhodne pro lekare. To neni normalni stav. Musite se zalecit oba, zrejme ma nejakou plisen.
Bez na gyndu, at ti udela poradne ster a rekni, co ma pritel. Az prijdou vysledky, chtej i neco na zaleceni pritele.