Výtok v těhotenství

4633
26.5.09 11:26

Výtok v těhotenství

Ahoj holky,

jsem ve 12tt a trapi me vytoky :( Ze zacatku to vypadalo na kvasinky (bily), ted zase zluty…v nejakych intervalech (po 1-2 tydny) se to meni.
Mate podobnou zkusenost ?
Diky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43039
26.5.09 11:50

Ahoj, podle Kouckeho je belavy az zlutavy neobtezujici vytok v tehotenstvi znamkou dobre fungujicich porodnich cest. Ale mela by se udelat kultivace apripadnou kvasinu prelecit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
26.5.09 11:57

Pudli mockrat dekuji.
Ja se jen bojim, aby to nebyl streptokok. S tim, myslim, take zluty vytok. Vim, ze ho mam uz roky a doktor rikal, ze to nema smysl prelecit kazdej mesic, ze se to vrati a holt 30% zenskych tak ma.
Nejak mam zafixovane, ze streptokok=riziko potratu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
26.5.09 16:58
Lolinka79 píše:
Nejak mam zafixovane, ze streptokok=riziko potratu :(

Neboj, už tu byla diskuze na toto téma a streptokok je nebezpečný hlavně při porodu, proto se dělají stěry před porodem a v případě výskytu streptokoka dostaneš při porodu antibiotika, aby se miminko nenakazilo. Takhle jsem to pochopila já. Držím pěstičky, ať je vše, jak má být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
26.5.09 17:12

Neboj se, miminko by mělo být dobře chráněné proti infekci (plodovými obaly, uzavřeným děložním čípkem).
Sama jsem streptokoka měla, a jediné, co se s tím dělalo, byl ampicilin při porodu (a ten bych možná měla stejně, protože mi praskla voda 24 hodin před začátkem kontrakcí). Dcera se narodila naprosto zdravá a bez problémů, v dubnu jí byly dva roky. Po pravdě si myslím, že teď v druhém těhotenství mi toho streptokoka nejspíš najdou zas (opravdu jsou to potvory vracecí), nijak to neřeším. Výtoky byly v obou těhotenstvích, teď v druhém jsem si musela nechat přeléčit kvasinky, jinak s tím ani doktoři nic dělat nechtějí, prý je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
27.5.09 09:48

Já měla s tímto potíže celé těhotenství,nepomohly mi žádné mastičky a ni léky,vždycky to zy dva dny bylo zpátky,po porodu je to zatím dobrý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
27.5.09 16:38

Taky jsem s tím měla problémy. Vždycky jsem dostala nějaké čípky nebo mastičky. Na chvíli to pomohlo, ale za pár dní to bylo zpátky. Ke konci těhotenství jsem nemohla fungovat bez intimky. Ale po porodu jako když utne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
15.2.10 16:31

Ahojky jsem v 6tt tehotenství,byla jsem u doktorky a rekla že mám kvasinky dala mi na to globule,nemuže to nejak poškodit miminko,jsem poprvé tehotná a na mimi se moc tešíme pa a dekuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Romy13
22.2.10 20:06

ahojky,
jsem v 15týdnu, je to mé druhé těhotenství. První úplně bez problémů, teď mě trápí skoro stále výtok. Na kvasinky jsem dostala čípky, doktor říkal, že je jistější je brát v dokončeném 12týdnu. Ale určitě velmi záleží na tom, co Ti Tvá lékařka napsala. Určitě ví, co dělá, nebála bych se. Romy

• Citovat
  • Upravit
491
23.2.10 18:55

Ahojky,
s výtokama mám bohaté zkušenosti, trápí mě od samého začátku těhotenství a trápily mě vlastně vždycky, ale teďka je to opravdu ve velkém. Pan doktor mi vždycky podle daného týdne předepíše vhodné léky na zavádění, masti, čípky atd…ale po dvou dnech, co je doberu je tu výtok znovu…
Takže už to ani neřeším, člověk se tím jenom stresuje a výsledek žádný. Pokaždé to ale panu doktorovi řeknu, ten něco předepíše a jede se dál, dělal mi i stěry a nic tam nenašel…takže snad jsou to jen hormony…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
24.5.23 19:38

Ahoj, od začátku těhotenství trpím na výtoky. Teď jsem v 16 tt a mívám mléčný bílý výtoky ale taky i sem tam hlenovy bílý či čirý výtok. Jem mi mě zajímalo zná hlenovy výtok je ok? Moc se pozoruji a mám strach abych neměla nějaký problém s hlenovou zádkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myšule101
24.5.23 20:00

@Jana.49 Jsem v 17tt a mám to stejné. Když jsem se na to ptala gynekoložky tak říkala, že pokud výtok nijak nezapáchá, nemění barvu a nebolí mě v podbříšku tak je to v pořádku. Dávám na jeji slova a nijak to neřeším😅 😊

• Citovat
  • Upravit
4385
24.5.23 21:38
@Jana.49 píše:
Ahoj, od začátku těhotenství trpím na výtoky. Teď jsem v 16 tt a mívám mléčný bílý výtoky ale taky i sem tam hlenovy bílý či čirý výtok. Jem mi mě zajímalo zná hlenovy výtok je ok? Moc se pozoruji a mám strach abych neměla nějaký problém s hlenovou zádkou.

Ahoj, jsem ve 22tt a takový výtok mám také. Preventivně 1× za 3 týdny zavádím Gynocaps, mám strach z kvasinek, kor teď v teple. Výtok jsem konzultovala s gynekologem, prohlídl mě a řekl, že se jedná o klasický těhotenský výtok, pokud tedy nezapáchá. To stejné mi řekla i bývala gynekoložka v těhotenství se synem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí