Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Nedávno nám praskla hadička u záchodu a bohužel jsme já i přítel byli v práci. Když přišel domu odpoledne našel vytopenou koupelnu, voda stříkala z hadičky až na strop. Proto se chci zeptat zda někdo nevíte jak to je pak s vyúčtováním za vodu, jestli se to tam odrazí a budeme to muset platit. Docela z toho mám obavy, když to tu teklo skoro celý den🙈
@val27 píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Nedávno nám praskla hadička u záchodu a bohužel jsme já i přítel byli v práci. Když přišel domu odpoledne našel vytopenou koupelnu, voda stříkala z hadičky až na strop. Proto se chci zeptat zda někdo nevíte jak to je pak s vyúčtováním za vodu, jestli se to tam odrazí a budeme to muset platit. Docela z toho mám obavy, když to tu teklo skoro celý den🙈
tak jasne, ale jste pojisteni, ne?
@val27 píše:
Trošku zbytečná otázka, ne? Jakože když to nebylo schválně, že tu vodu platit nebudete?
Určitě to bude chtít vodárna zaplatit. Mrkni na vodoměr, tam je udávaný maximální průtok, třeba 4m3/h. Pokud to takhle bylo třeba 10 hodin, bude spotřeba asi 40m3 vody. To už bude slušná částka za vodu, ale likvidační to asi nebude.
Určitě, sousedovi protékalo WC, nějak si toho hned nevšiml a platil celkem pálku, nikdo se s ním nebavil.
Ano budete to muset zaplatit, ale určitě to nebude žádná pálka.
@Petr-33 píše:
Určitě to bude chtít vodárna zaplatit. Mrkni na vodoměr, tam je udávaný maximální průtok, třeba 4m3/h. Pokud to takhle bylo třeba 10 hodin, bude spotřeba asi 40m3 vody. To už bude slušná částka za vodu, ale likvidační to asi nebude.
Tak 40 kubíků by asi v domě poznali ne? ![]()
@val27 píše:
Na 1000% to budete muset zaplatit.
Twl v byte by to asi byla ta nejmenší starost, kterou bych měla ![]()
@Eliška pojištění jsme, ale to se proplatí jen vymalování a ne ta voda, to me zajímalo jak to chodí, ještě se nam to nestalo
@Dahlia0409 pokud je to zbytečná otázka pro vás tak neodpovidejte. Slusne jsem se zeptala, protože se nám to ještě nestalo a nevím jak to chodí.
@val27 to co proteče vodoměrem, tak se musí zaplatit, nikoho nebude zajímat, jestli jste si napouštěli vanu nebo vám tekla voda na podlahu.
To by pak mohlo být, že zapomenete zhasnout světlo a budete říkat, že jste svítili omylem atd.
Příspěvek upraven 29.09.23 v 20:16
@val27 píše:
@Dahlia0409 pokud je to zbytečná otázka pro vás tak neodpovidejte. Slusne jsem se zeptala, protože se nám to ještě nestalo a nevím jak to chodí.
Tak odběr je prostě odběr a ten se platí, myslím, že je to logické ![]()
Jinak ano, budete to muset zaplatit, pokud je “vina” na vaši straně. Vaše hadicka ve vašem byte = vaše vina. Kdyby to porušil někdo jiný, musel by to zaplatit on, což se ale nestalo. A to ještě můžete byt radi, ze se nevolala nějaká pohotovost, protože byste možná museli zaplatit i výjezd. Nám takhle prokopl soused venku před domem plyn a zahucel v tom myslím nějak za 100🙈 teda co říkali plynari, on se přímo nepochlubil😁 😂 Prijeli sem plynari dvě čety, policajti, hasici a záchranka. Merak nám stocili zpátky, ale vypocteny únik samozřejmě sousedovi k úhradě predepsali. A taky ten výjezd.