Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Zumpa Abych udala vsechno info bohuzel.. prostea jednoduse majitelka dela problemy, vydira pravnikem, kdyz jsem se obratila s pravnikem tez, zacala to hrat na psychiku a vydirani.. dluzi kopu penez ajn… takze asi tak
jestli mam delat hodnou a nechat si skakat po hlave, nebo uz byt fakt razna a dat najevo, ze se mnou vysirat nebude
Příspěvek upraven 28.09.23 v 22:37
@Zumpa píše:
Nešlo by to nějak zkrátit?
taky jsi to nedočetl? já si to nechám na dovolenou nebo na dlouhé zimní večery
@stinga píše:
taky jsi to nedočetl? já si to nechám na dovolenou nebo na dlouhé zimní večery
Já to vzdala před půlkou. Chápu, že je toho hodně, ale to fakt nejde číst najednou ![]()
@Safira23 píše:
@Zumpa Abych udala vsechno info bohuzel.. prostea jednoduse majitelka dela problemy, vydira pravnikem, kdyz jsem se obratila s pravnikem tez, zacala to hrat na psychiku a vydirani.. dluzi kopu penez ajn… takze asi tak
tak že kdosi se nechová k dceři jako k dceři, ale tahá ji jako pytel brambor, fakt asi není naprosto důležitá informace pro tvůj spor s majitelkou ![]()
@stinga To samozrejme, ale pokud to na me taha, vydira me s ni a hazi to na me, div to netaha na pravnika, ze ji sikanuju i s dcerou, tak uz to neni normalni..
@Dahlia0409 jasny. ja mam deformaci z prace, vse resit do detailu a podavat uplne informace do posledniho prdu :/
Hlavne xkrat mi tu na jine diskuze pak reagovali lidi, ze to a to, protoze jsme to nevypsala do posledni tecky a chybela tam treba veticka informaci, ktera to vysvetlovala ![]()
Příspěvek upraven 28.09.23 v 22:41
@Safira23 píše:
@Dahlia0409 jasny. ja mam deformaci z prace, vse resit do detailu a podavat uplne informace do posledniho prdu :/
Ono by to stačilo aspoň oddělit na odstavce třeba, tohle je fakt masakr ![]()
@Safira23 píše:
@Dahlia0409 Oddelen to je po tematech, ale oky, udelam vetsi mezery.
Fakt se to líp čte, když se to aspoň oddělí
Co děláš za práci, že tam řešíš každý prd do detailu? ![]()
Promiň ale tohle ti málokdo přečte celé. Prostě majitelka psychicky narušená.
Hezky vecer. Tak jsem zde znova. Pro radu jak jednat, mozna uklidneni.
Po poslednim incidentu, kdy se nam nekdo nasilne pokousel dostat do bytu a dalsi problem se sousedkou, jsme se definitivne rozhodli odejit a Majitelka zacala dneska delat problemy ( ackoliv lhuta uz bezi).
Psala jsem zde jeden prispevek a za posledni dny vylezlo na svetlo mnoho dalsich veci..
Tak asi od zacatku.
Po nedavne situaci, kdy se nam nekdo snazil dostat nasilne do bytu a incidentu se sousedkou, jsme se rozhodli odejit.
Vypoveď jsem poslala majitelce doporucene, se zákonnou lhůtou po predchozim upozorneni. Bohuzel, pani majitelka ma v tomto byte, ktery pronajima pevne i korespondencni bydliste. O vikendu mi oznamila,, ze nema kapacitu to resit, at to necham na dalsi mesic, ze se pote dohodneme na dohode atd. " a odvolavala se na psychiku, cas ajn., ackolvi vim, ze opravdu cas ma, pouze se tomu zamerne vyhyba.. Tudiz by se to posunulo o dalsi mesic. Nejsem hloupa, vim, ze to dela zamerne, aby sypaly penízky co nejdele ( vysvetlim pozdeji) a na dohodu nedojde.. Po teto reakci jsem se rozhodla ji to odeslat tez doporucene do prace v pondeli tento tyden, kde si to prevzala ( zrejme ji nic jineho nezbylo). Tudiz lhuta bezi do konce prosince s dodatkem, ze pokud dojde ke schode obou stran na smlouvu dohodou, tak problem neni.
No a ve svetle udalosti, jsem se musela nakonec obratit na pravnika.
Pani majitelka mi zacala hrozit po odeslani vypovedi, pravnikem od ni. Vymysli si a zamerne presouva dohodnute terminy na kontrolu bytu, kvuli prekupu nabytku, co jsme poridili a nevyuzijeme, odmita reagovat a vymlouva se, nebo zamerne neodpovida na to,, z jakeho duvodu si preje vejit do tohoto bytu " ( problem s tim nemam, ovsem ze zakona i soukromi mam pravo znat duvod a informaci predem).
Nadale mi to nedalo a spojila jsem s byvalou najemnici prede mnou. nebylo tezke dohledat. Majitelka mi tvrdila, jak pry ji najemnice okradla, neplatila elektrinu, zdemolovala byt, soudi se s ni,, ona- majitelka" o penize ajn.. Nakonec jsem se s pani spojila telefonicky, pote i osobne. Byvala najemnice mi prinesla na osobni setkani i papiry od soudu, ze udala majitelku ( ne ona ji, jak mi bylo receno), pro nevyplaceni kauci, nevyplaceni zaloh ( to dela vice nez 16000 jen za vodu) a elektrinu mela na sebe a vse ok ( tez jsem videla veskere podklady, kdezto majitelce nakonec odpojili elektrohodiny, protoze neplatila, zatimco byla pani pryc a ja musela cekat tyden na pripojeni. PO delsim hovoru jsem se dozvedela, ze problemy, jako vyzvaneni opilych lidi na zvonek ( prvni na seznamu), problemy se sousedkou nahore, delani naschvalu od sousedu, haneni, ze pry jeji pes kalel po chodbe ajn., bylo na pravidelnem poradku..
Bohuzel se mi deje doslova uplne to same, ztezuje mi to zde zivot a podepisuje se to na psychicke i vztahove strance. Mam maslo na hlave, ale toto jednani mi neprijde v poradku, pokud to delaji i u mne. V patek vecer, po prijezdu z prace partnera zastavila policie u domu - znali ho z male vesnice, zili vedle neho a tak ho poznaji, a oznamili mu, ze musi v sobotu udat vypoved na udani, ze pry tu presne ve 12:00 delal vyslovne on sileny bordel, hazel vecma, rval ajn.. Coz je hloupost, byl v jine casti republiky v praci.
Takze musel na vypoved, vse uvedl. Policie rekla, ze pry, kdyz prijeli, tak bylo ticho a neni to poprve toto. Nasledne nam byla podana informace, zda chce podat oznameni na sousedku shora, ktera volala za poslednich 12 mesicu 23×, opravdu 23× na policii za rev, hazeni vecma, niceni nabytku ajn,. a ve vsech pripadech, jakmile policie prijela, nebyli jsme ani doma.. Sousedka dostala pred nekolika mesici 15000 pokutu za volani na prazdno a nyni ji hrozi az 2 roky.. a stejne si pokoj neda…Dalsi duvod pro nas odejit..
Po dalsim jednani s pravnikem ( mam super pana na hmotny a nehmotny majetek, který dokonce funguje po cele EU, proste kapacita), jsem se dozvedela, ze byt je v zastave na dluhy, o cem mi majitelka nedala vedet a ma exekuce, ktere poradne neplati. Taktez majitelka bydli 5 let v nekolaudovanem dome, proto si tam nenapsala ani korespondencku, coz je zakonem tez dane, ze pokud zde nezije, tak zde oboji mit nesmi a jeste navic, ze zakona, pokdu do dvou let neni stavba kolaudovana, tak je na strhuti plus pokuta. Nadale dela nacerno za minimalni mzdu a zbytek na ruku.. Jeji partner pod kamionovou dopravou tez.. Ovsem toto se netyka bytu a rozhodla jsme se, ze to resit nejak nehodlam a nechci, at si dela co chce.
Bylo mi i oznameno pravnikem, po prostudovani vseho co jsem mela k celemu pronajmu ( smlouva, rezervacka, zalohy, dodatky, zpravy, emaily ajn., je toho dost), ze majitelka mi nezakone navysila najem o vice, nez byla inflace a deflace, taktez zalohy ajn… Proste ji slo jen o prachy.. A nejedna se o par stovek ale skoro o 30% najmu, takze tisice a zaloh vice, nez je mozne… Ja to nevedela. Taktez mi nedala vedet predem dle zakona, pouze mi to poslala emailem a trvalo 3 mesice, nez jsme z ni dostala oficialni papir, kde jsme pro klid vsech a jak jsem rekla, mam maslo tez na hlave, aby byl klid, ji zpetne ty 3 mesice zvyseni doplatila pro klid vsech, ale je to nakonec podovod obohacenim.. Po dalsi konzultaci s pravnikem, jsem se rozhodla, ze pokud majitelka budedelat problemy, coz se nyni ukazalo, ze bude, prenecham, veskere reseni pravnikovi a nakonec nebude navrat kauce a vyplaceni preplatku ( ty budou) jen castka se kterou jsme pocitala, ale mnohem vice za toto.
ve sve pdostate me podvedla, obohatila se, nedodrzela smlouvu o zajisteni zivotnich podminek, neproplatila novy zamek na dvere, po pokusu se dostat do bytu nekym cizim, ackoliv to je ve smlouve ajn.. a vzhledem k tomu, ze dluzi a je v soudnim jednani za dluzne vyplaceni z bytu, se toto uz musi resit jinak..
Vcera- ve stredu mi majitelka, ktera naposledy hrozila pravnikem, ze si to napise vse podle ni, vyvolavala jako blazen. Telefon jsem ji nevzala a obratem, mela jsem navstevu a napsala zpravu, at mi prosim napise, co potrebuje. Bohuzel mam iphone a na nem se hovory jen tak nahrat nedaji a bylo mi doporuceno, at vse resim pisemne, protoze slovne to je nedokazatelny a muze se stat ze ji blbe odpovim a pouzije to proti me… Po hodine ticha mi prisla zprava, ze chce prijit osobne na byt, samozrejme k tomu nezapomnela dodat, jak je ze vseho spatna, nezvlada to ajn ( to same mi udala byvala najemnice, ze to vzdy hrala na city a psychickou stranku, pote zdrzovala ajn). Je mi jasne, co by nasledovalo, kopa vymluv, premlouvani, posouvani a zdrzovani, to jsme zazila i ja pri reseni zaloh atd.. Mou odpovedi bylo, ze jiste neni problem si promluvit, pouze bych chtela znat duvod a cas tohoto setkani. Majitelka mi dalsich nekolik zprav, kde jsem pokazde zopakovala duvod toho, proc mi ma jit na byt bez predesleho oznameni a udani duvodu, odmitala sdelit duvod nadale. Az po xx hodinach z ni vylezlo, po hromade hrani na city, ze ji stresuji ajn., ze si chce proste prohlidnout byt, aby si vse rozmyslela. Budiz. Nevim co by si mela rozmyslet, ale duvod udala ( opet dalsi info pro pripadne reseni pravnikem) a mou posledni odpovedi bylo, ze muze dojit, ze stacilo rici a chapu to. Pristup do bytu ji samozrejme neodepru, ovsem, aby pocitala, ze pokud hodla resit pravnikem, budu mit na telefonu pravnika tez, at nahraje cely nas hovor a kontrolu bytu. Zda s tim souhlasi, je to pro klid nas obou a podklad pro dalsi reseni dalsich veci, pokud by byl problem, aby ani jedna z nas nemohla pouzit proti sobe cokoliv, co neni pravdive.
NO to byla zase esej o tom, jak ji deptam, ze tohle nehodla resit, ze pry tim tyram jeji dceru ajn.. Neodmitla, ani nerekla ano, tudiz ano, ze zakona bylo udeleno nevyjadrenim Ano/ ne svoleni k tomuto hovoru. Nejsem mrcha, ale jinak to s ni jak vidno nejde, navic pani majitelka citi, ze ji tece do bot a ja sebou nenecham mavat, tak, jak jsem to delala do nyni a nejsme ta hloupa a usmevava bl-ka, ktery ji vzdy vysla vstric ( prebirani balicku, kdyz mela prijit v 10 a prisla neohlasene ve 13, zatimco ja musela volat, ze dojdu do prace pozdeji a to ne jednou, neustale nahodne prichody, kvuli vecem, vzdyt i dopisy jsem ji nosila x ulic dal, aby je mela, protoze se ji nechtelo jeji mega dodavkou zajizdet do atria a nebo dojit k domu.. do toho ty zalohy ajn)..
Dohodli jsme se na dnes- ctvrtek 10 rano, kteryzto cas si sama v poslednich zpravach majitelka vyzadala. Pote mi par minut pred volala, ze dorazi na 12. Budiz, vyhovela jsem ji, nakonec ze dorazi v 15.. Na to jsem ji jiz odpovedela, ze bohuzel, kdyz mi to da vedet 10 min predem, nemam moznost si neustale zarizovat cas. v tu chvili hovor, ktery jsem zvedla, zatimco jsem nahravala na hodinkach pres reprak. Vycetla mi histericky, ze pry ji odmitam setkani a kontrolu bytu, ze pry ji odmitam vyjit vstric a je z toho opet klasika spatna, na dne, ma toho moc, je unavena atd.. Mou odpovedi bylo pouze, ze hodne toho mame obe vzhledem k situaci, chapu ji, ale nemohu tu skakat, kdykoliv si usmysli, protoze mam svuj zivot a reseni tez. Na tento hovor nasledovala po x hodinach vecerni zprava, ze dorazi zitra ve 14:30, mou odpovedi, ze se nedostanu na byt domu drive nez v 17 hodin ( ano nekteri proste pracuji dele ), mi oznamila, ze nebude jezdit z prace domu a pak ke me. Nasledovala ma odpoved, nyni jiz bez jeji reakce, ze bohuzel, rada bych vysla vstric, ale v tomto jiz nemohu a vzhledem k tomu, jakym zpusobem jsem pro ni vzdy udelala vse oc zadala, je na ni zda dorazi zitra po 17. hodine nebo ne..
Je mi uplne jasne, ze to menila zamerne, asi si mysli, ze ten hovor stejne popripadne neprobehne a ja budu mlcet a drzet krok, jako vzdy.. Zkousi to… Sama vim, ze dela v praci, ktera je na 6-8 hodin, nestara se o nic, vyjma dcery, ktera je v 1. tride a histerie, ze se nemuze venovat dceri a omezuji ji o starost o ni, protoze nemam cas, jak chce ona ( jako by tech 30 min - hodina) znicila jejich vztah, kdyz jsou spolu nonstop mimo skolu a to se o ni zas tak nestara ( holka tu byla jednou, kdyz si majitelka brala na predani bytu na zacatku pronajmu nejake veci odtud ( nevim teda, proc zde melaj jei kufry ajn., ale budiz), protoze se holka bala kazdeho jejiho zvyseneho slova, byla roztekana, snazila se chodit porad ke me a partnerovi, majitelka nevedela jak v te dobe 5 letou mluvit, reagovat a jednat.. Jenom jsem cekala, kdyz ji serve za to, ze si dovolilo 5 lete dite rozepnout kufr, co zde stal, zatimco se majitelka hrabala ve stropnim ulozisti v chodbe a tahala veci.. Ale to je bohuzel jeji rodina. pouze podotykam, ze to tak slavne nebude a vydirat me tim neni ok, protoze mi to dotvrdila i bavala najemnice, ze k ni nekolikrat holku dokonce dala,. aby se mohla tahat po chlapech a ta holka pry neumela poradne jist atd., a opravdu se k ni nechovala jako k dceri, ale jako k pytli brambor, ktere tahala sebou…
Proste pouzivat dceru jako stit vydirani mi neprijde vhodne od majitele bytu a dospeleho cloveka.
No, drzte mi palce, tohle bude na dlouho.. Snazim se byt klidna, slusna a vychazet ji vstric, ale rikam si, mam si nechavat,, jakoze drbat na hlavu", nebo mam byt raznejsi, ze to na me zkouset nebude a neprojde ji to?
Stale cekame na jeden pekny bytecek, bohuzel pani realitni je po operaci a cekaji na to, kdy odejde najemnik, kteremu konci smlouva tento mesic.. Tak snad bude brzo prohlidka a vyjde to.
Dekuji alespon za precteni.
Příspěvek upraven 28.09.23 v 22:44