Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
dneska měli vyvážet popelnice, ale na nasi asi zapomněli. Vyváží je jednou za tyden a uz ted ji mame plnou.
Tyden to rozhdone nevydrží. Nevite kam je mozne dovážet odpad? Samozrejme ro co je v popelnici tam uz necham, ale ty dalsi pytle budu muset nekam odvézt. Bydlime na vesnici, tudiz me nenapadá kam to odnést ![]()
Pořídit velký černý pytel a dávat do do něj a pak přistavit k popelnici při dalším vývozu. Nebo rovnou volat na zarizovatele
@Katy09 píše:
Ahoj,
dneska měli vyvážet popelnice, ale na nasi asi zapomněli. Vyváží je jednou za tyden a uz ted ji mame plnou.Tyden to rozhdone nevydrží. Nevite kam je mozne dovážet odpad? Samozrejme ro co je v popelnici tam uz necham, ale ty dalsi pytle budu muset nekam odvézt. Bydlime na vesnici, tudiz me nenapadá kam to odnést
Nám se to taky jednou stalo, zavolala jsem na obecní úřad a domluvili jsme se, že do dalšího vývozu můžeme házet odpad do obecní popelnice. Nevím kolik máš odpadů za týden, ale třeba by šlo se domluvit třeba se sousedem? ![]()
Nám jednou popelnici nevylezli proto, ze tam bylo evidentně uložené něco, co tam podle smluvního vztahu nepatří. Tak pozor příště i na to…..
Zavolej si k vám na úřad, uvidíš, buď to reklamují nebo si u nich můžeš koupit pytel, který příště vyvezou. Neměla jsi tam nevhodný odpad - nějaký stavební materiál, něco těžkého?
Nám ji jednou nevyvezli, měli jsme tam něco, co tam nepatří. Drolí se nám schody a já do popelnice hodila kus toho betonu. Pak jsem šla zamést a vysypala jsem tam kamínky, hlínu atd ze zámkové dlažby. Pak mi řekli, že do popelnice nesmíš ani vysypat nádobu z vysavače, taky jsem nad tím kroutila hlavou. ![]()
Mam tam jen cerny pytle
Sice popelnice nejde uplne zavrit, jak je plna, ale s tim problem nikdy nebyl. Zkusim tedy zavolat na urad, ale dneska ma u nas zavřeno, takze musim pockat az do pondeli.
@Katy09 píše:
Ahoj,
dneska měli vyvážet popelnice, ale na nasi asi zapomněli. Vyváží je jednou za tyden a uz ted ji mame plnou.Tyden to rozhdone nevydrží. Nevite kam je mozne dovážet odpad? Samozrejme ro co je v popelnici tam uz necham, ale ty dalsi pytle budu muset nekam odvézt. Bydlime na vesnici, tudiz me nenapadá kam to odnést
U nás se to taky stalo, vyvezli to další den s jiným okruhem. Zajeli si. Záleží, kde bydlíš.
@Katy09 píše:
Ahoj,
U nás se to taky stalo, vyvezli to další den s jiným okruhem. Zajeli si. Záleží, kde bydlíš.
Stěžuj si na obecní úřad
taky jsem si stěžovala, příští týden byli popelari dost nas.any, ale vyvezli to ![]()
A ze tam zahlidli něco, co tam nepatří? No a?
To by museli vyskladat na chodník všechny pytle ze všech popelnic, a jeden po druhem je prohrabat
já tam běžně hazu odpad po remeslnicich, ale zavazuju to do pytlů jako bezny, aby měli popelari radost ![]()
A to jen Vaši? To je divné. Měla jsi ji vytáhlou venku? Popeláře jsi viděla?
@nuklear90 píše:
Nám ji jednou nevyvezli, měli jsme tam něco, co tam nepatří. Drolí se nám schody a já do popelnice hodila kus toho betonu. Pak jsem šla zamést a vysypala jsem tam kamínky, hlínu atd ze zámkové dlažby. Pak mi řekli, že do popelnice nesmíš ani vysypat nádobu z vysavače, taky jsem nad tím kroutila hlavou.
Proč? Vždyť tam vysypáváš normálně popel! ![]()
Tak stavební odpad tam nepatří, to poznají podle tíhy popelnice a nesvezou to, ničí jim to auto. S odpadem z vysavače nevidím problém.
Řeš to s obcí, jak postupovat. Jen mě teda zaráží, že za týden naplníš popelnici. Nám vyváží hrdnou za 14dnů a pro čtyřčlennou rodinu jsme s tím naprosto v pohodě.
U nás vyvážejí všechno, i stavební materiál. Naopak neradi vyvážejí pytle kolem popelnice. Zavolej tomu, kdo službu svozu odpadu poskytuje - ne všude je to úřad a dohodni se s nimi, jak to chtějí řešit. U nás třeba starostovi přijedou vyvézt i mimo termín, tak co by nemohli tobě ![]()