Vytýkací dopis - jak a co?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Asi tě nepotěším. Je to 14 dnů, co po takovém vytýkacím dopisu vyhodili mou šéfovou. Nedodrželi ani 6 týdnů, které ji dali na nápravu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alisekR píše: Více
Taky z toho mám pocit, že se zakladatelky snaží rychle zbavit.
Pokud nadřízený není úplně mimo tak musel dobře vědět, že tohle nemůže jinak dopadnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zaměstnavatel si téměř jistě chystá půdu pro to, aby s tebou mohl ukončit pracovní poměr a dát ti výpověď… vytýkací dopis je takový předstupeň, který nemůže obejít.
Začni se rozhlížet po nové práci, uděláš dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V soukromych firmach se moc s vytykacimi dopisy neobtezuji. Bud tvuj sef potrebuje uklidnit sveho sefa - ze neco jakoze udelal po te „katastrofě“. Nebo si chystaji pudu pro vypoved bez odstupneho.
Staziste byli neplaceni?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vytýkací dopis by měl zaměstnavatel dát zaměstnanci až tehdy, pokud zaměstnanec minimálně třikrát porušil pracovní povinnosti vyplývající z jeho pracovního místa, jak je uvedeno v tomto článku - https://dostupnyadvokat.cz/…s-co-znamena .
Máte v tom vytýkacím dopise co bylo špatně a do kdy máte nedostatky napravit? Když nedostatky nenapravíte teprve potom by Vás mohl zaměstnavatel propustit bez odstupného s klasickou dvouměsíční výpovědní lhůtou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja teda neviem, mozno sa na to pozeram inak, ale mal som pod sebou par ludi par rokov tiez a bud su ty ludia podomnou a potom je to moja zodpovednost - v pripade uspechu AJ neuspechu! Alebo ak niesu podomnou tak to nieje moja zodpovednost.
Ludi som mal rozdelenych do teamov, kazdy team mal svojho veduceho. Keby na mna skusil veduci take vytacky ako pise autorka (ze niekto pod nim to zvoral a on je v tom nevinne) tak by som mu rovno povedal aby zajtra nechodil a ziaden dopis by som neriesil, takze za mna je tvoj sef este extremne ustretovy
… no a ty si ‚bl..‘ ze si suhlasila s nemachcenkami v teame a celu dobu si to neriesila.
Zakladne pravidlo zodpovednosti znie ako? Mozem byt zodpovedny iba za to co mozem ovplyvnit! Ked sa ma snazi niekto vmanevrovat do pozicie ze nemozem nic ovplyvnit, ale budem za to zodpovedny, no tak mu tu poziciu rad prenecham ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně si zamestnavatel připravuje pudu na to te vyhodit, takze je dobre byt na to pripravena, upravit su CV a rozhodit sítě treba začít tim, ze na LinkedIn siti si das pro náboráře status, ze jsi otevřená novym výzvám.
- Citovat
- Upravit
Dneska jsem dostala vytýkací dopis v práci.
Jen rychlý souhrn - pracuji na pozici vedoucího jednoho týmu v jedné větší firmě - mám pod sebou asi 50 lidí, pracuji zde už 4 roky a nikdy nebyl se mnou žádný problém. Spíše naopak. Baví me to, dobrá práce, i peníze, flexibilní, našla jsem se v tom. V únoru jsme rozjeli nový projekt a dostali do týmu i nějaké nováčky/stážisty, u kterých šéf našeho oddělení trval na tom, aby na tom projektu pracovali. Byla jsem vůči tomu hodně skeptická to dát za úkol někomu novému, ale zároveň takových projektů jsem vypracovala už hodně a vždy to bylo ok. Jenže tentokrát to nedopadlo vůbec dobře a skončilo to fakt katastrofálně i přes veškerou snahu to vést dobře, ti stážisti vůbec nespolupracovali, vykašlali se na to a padlo to na mě, přišli jsme tím o nějakou významnou spolupráci. Moc mě to mrzelo, ale snažila jsem se. Dneska si mě šéf zavolal do kanceláře a řekl mi, že mi udělí vytýkací dopis za toto všechno.
Jako jsem s tím smířená, ale zároveň nevím, co to úplně znamená. Uvidí to budoucí zaměstnavatel? Nebo se to nějak smaže? Co to vlastně ted pro mě znamená? Jsem z toho furt taková trochu mimo, ale tak co se dá asi dělat.