Výuka cizích jazyků

2
19.1.11 16:12

Vyuka cizích jazyků

Jak učit batole 2 cizím jazykům součastně? Zvládne to? Není to moc pro jeho mozeček? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1120
19.1.11 16:58

Ahojky,
lepší je, aby dítě přišlo do styku s cizím jazykem i s cizí osobou. Když na něj budeš mluvit anj ty nebo někdo jiný koho důvěrně zná, tak bude mít v hlavičce zmatek. Doporučuji buď speciální výuku zaměřenou pro batolata, kde se učí v menších skupinkách pouze v anj nebo slečnu/paní na „hlídání“, která bude komunikovat v tomto jazyce. Přeji hodně štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
19.1.11 17:31

Máme rodinné známe v německu mají 2 děti maminka na ně mluví jen anglicky a tatínek jen německy ta mladší tý jsou ted 3 roky umí oba jazyky ale plete je dohromady. starší té je 6 let umí oba dva a krásně rozdělovat babičku mají v ČR také umí německya učí je i trošku česky, ale to jim moc nejde :-)

u batolat je podle mě nejúčelnější když jeden rodič mluví jen JednOU řečí a druhý rodič druhou a i mezi sebou na sebe před dětmi mluví tak tak se to dítě naučí podle mě dobře jinak je asi moc brzy , to potom zkusit dát do anglické školky mámina kamarádka dávala děti od začátku do anglické školky pak i školy a ta starší umí v 10 etech plyně anglicky a s tou mladší si pokecáš o běžných věcech jako jídlo, zvířata apod. v souvislých větách tý je ted 5.

• Citovat
  • Upravit
22266
19.1.11 18:08

Jediná výuka, kterou v batolecím věku osobně pokládám za smysluplnou, je výuka příkladem. Tj. situace, kdy se dítě setkává s nějakou osobou hovořící výhradně cizím jazykem - osobou, která nepromluví nikdy jinak. To mi připadá naprosto přirozené i pro nejmenší.

Nakolik se mu to bude plést, bude-li se takto potkávat s více jazyky, to si ale netroufám posoudit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
19.1.11 18:49

Ted jsem zrovna cetla v inzertnich novinach,ze u nas jedna pani (podle jmena bych rekla anglicanka) vyucuje anglicky jazyk deti od 3 mesicu…Nechapu to a prijde mi zbytecne dite ucit tak brzy,kdyz napr.muj kluk 21.mesicu jeste nemluvi ani cesky,ale samozrejme kdybych vedela,ze to ma smysl tak ho tam prihlasim.Mate nekdo zkusenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.1.11 19:18

Děkují za příspěvky a rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie