Výuka polštiny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Výuka polštiny
Holky, nemáte tip kde se učit polštinu? V okolí nikdo lekce nedává, přes Skype bych se nejspíš styděla. Vůbec nevím kde začít, jestli shánět nějakou knihu pro samouky nebo třeba najít web, kde se učí polské děti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Petula306 A jsi uplny neznalek, anebo rozumis, ale nemluvis a nepises?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka Neználek. Rozumím jenom tak, jak neználci rozumí Polákům ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co aplikace Mondly? Je tam 33 jazyku, plný přístup se sice musí zaplatit, ale je to celkem natriskane a pro začátečníky asi nejlepší, na co jsem zatím narazila. Já jsem věcný samouk na italštinu a dost me to posunulo. Chce to po tobe i nahrávat výslovnost i psat, obsahuje to i konverzační modul, je to takové pestré, opakuje přiměřeně a opravdu to člověka naučí. Jsou tam i různé denní lekce a tak.
Příspěvek upraven 13.04.20 v 19:30
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306 Tak pro zatím Duolingo. Je to takový nenáročný, ale po čase tě to začne štvát. A ještě existuje Polština pro samouky. Je to z edice pro samouky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Semtex píše:
A co aplikace Mondly? Je tam 33 jazyku, plný přístup se sice musí zaplatit, ale je to celkem natriskane a pro začátečníky asi nejlepší, na co jsem zatím narazila. Já jsem věcný samouk na italštinu a dost me to posunulo. Chce to po tobe i nahrávat výslovnost i psat, obsahuje to i konverzační modul, je to takové pestré, opakuje přiměřeně a opravdu to člověka naučí. Jsou tam i různé denní lekce a tak.Příspěvek upraven 13.04.20 v 19:30
Jo a jako základní jazyk si můžeš zvolit češtinu, to je taky supr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306 Me hodne na polstinu a rustinu pomahaji videa na YT. Ale v obou jazycich jsem pokrocila, polsky se domluvim velice dobre, jen psat neumim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306 a co, ze se chces ucit? Ja mam doma manzela Polaka, nemluvim, ale rozumim prakticky vsechno.
PS: mne se u cizich reci vzdy osvedcilo samostudium. Zacala bych tim, ze si sezenu knizku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Učila jsem se polstinu na duolingu a taky podle Polstina pro samouky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita no…jezdila jsem kamionem a po RD se tam těžko vrátím. Takže řeším co dál. Ideálně bych zůstala v dopravě na postu dispečera nebo tak a právě v Polsku vidím potenciál. Navíc se mi teď možná naskytne i brigáda, je to ale spolupráce s polskou spedicí. A tím, že dcera má teprve rok, ráda bych ten čas doma využila k samostudiu. Jinak jsem teda zdravotní sestra, ale doprava je něco, co mě naplňuje a baví
manžela zdravím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306 Ty seš hustá, ještě jsem nikdy na vlastní oči neviděla kamioňačku.
Taková Valentina Těreškovová před tebou bledne. Co tě na tom bavilo nejvíc? Mě by třeba děsilo to spaní na odpočívadlech někde a tak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Takyjedna už jezdí hromada holek, ale sedíme vysoko, není tam tak vidět
bavilo mě na tom snad všechno. Odpočívky jsou někdy strašidelný, nejlepší je nos nevystrčit (ani na malou
). Ale bála jsem se jen párkrát a nestalo se mi nikdy nic
jo a tu Valentinu musím vygůglit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306 první kosmonautka, teď dělá do politiky. Ale nepřekvapuje mě tak, jako první kamioňačka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Takyjedna už jsem si to našla, to jsem teda měla mezeru ve znalostech ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit