Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Náš malý bude mít taky rok, a jsme na tom stejně
Je to malý silák, takže mám taky co dělat ho přitom udržet… Snad to tak rychle odejde, jak rychle to přišlo ![]()
@Markétka91 nas dela to samy, ma 4 mes. a kdyz mu davam plinu, otaci se na brisko, kope a zacina brecet. Ma rad nahotu ![]()
@Anonymní píše:
Holky, mám problém.
Poslední měsíc mi vyvádí dítě skoro 10m při přebalování. Prostě jak ji položím, abych si přebalila, ŘEV jak na lesy, hned se otočí, zkouší se dostat pryč.Jako nejdřív se jen otočila, teď se u toho i příšerně řve.
Vadí ji, když ji položím.
Jsem z toho dost nervózní, jednak je z přebalování horor, a jednak mě to zaráží, že ji vadí, že ji položím?
Ahojky. Synovi je 22m, a prakticky se střídají období, kdy mu přebalování strašně vadí, s obdobím, kdy se nechá přebalit v pohodě.
Nevím, čím se to řídí. ![]()
Nas prtous na 10m a je to o nervy ho prebalit! Hold omezovani svobody
zabira, kdyz ho necim zaujmu, jenze mu to nevydrzi cely prebalovani, tak ho pak kolikrat nahanim s nahou riti po pokoji (na prebalovaku uz ho prebaluju minimalne, pac to je o zivot), takze tak… Neboj boze, kdyz se po…, to uz jsme meli hovnouse snad vsude ![]()
Tak u nás je to podobné, jen se ten řev přidá až ve chvíli, kdy mu v tom, dělat ptákoviny, zabráním. Naštěstí to nedělá při každém přebalování, ale tak 2-3krát za den to dá a i to úplně stačí. Snad ho to rychle přejde, jinak z něj budu mít svaly jako Herkules, má dost velkou sílu.
Ahojky
No tak my máme poslední týden úplně to samé. vzdy se uz děsím jak ji musím prebalit. a když je doma přítel, tak to přidělím jemu
a já to řeším tak, že ji dám něco do ruky, cokoliv. a když ani to nepomůže, tak ji prostě chvilinku držím na zádech a pak to vzdá. ale jak říkáš je to horor!
Naše malá 16 měsíců vyvádí od malinka zatím nepomohlo nic..ale už sem se jí naučila, tak rychle přebalovat, abychom to měly obě brzo za sebou, že už to ani nevnímám..Tak pevné nervy ![]()
U obou děti mi zabralo naučit je paci-paci a vařila myšicka… Já povídala, děti se soustředily na ručičky a přebalování šlo samo;-)
@dani24687 4 mesice, to je jeste male robatko, to se da udrzet
Ale ten nas skoro 12ti mesicno prerostly klucina, to je kumst
Ani se jim ale nedivim, ze tu plinku nechcou… mit na zadku 24 hodin denne mokrou houbu…
![]()
Já mám stejný problém dcera 10m. Každé přebalování ji honím z holím zadkem po celém bytě a už su ztoho vážně na prášky a tak doufám, že časem to bude lepší a děsím se toho když dem k někomu na návštěvu. ![]()
Jestli nemá období separace. Že chce pořád chovat a když jí položíš, myslí si, že chceš odejít? Malá tohle taky občas dělá. Má to ale takhle: Položím jí a začnu svlékat. Řve jako divá. Když jí sundám plenu, tak přestane a užívá si svojí nahotu. Pak nastane oblékání a to je nejhorší moment. To opravdu hysterčí. ![]()