Vyvařila jsem gumičku do vývaru:-)

Anonymní
15.11.23 21:34

Vyvařila jsem gumičku do vývaru:-)

Ahoj všem.
Vím, že je to asi blbej dotaz, ale stejně se zeptám… Právě jsem dovařila domácí zeleninový vývar a při jeho zcezení jsem si všimla, že se mi do směsi dostala i gumička, kterou byl omotaný pórek😅. Byla to taková ta klasická zelená gumová gumička, kterou se svazuje zelenina, třeba brokolice. Myslíte, že se z ní mohlo něco během vaření uvolnit? Barvu má stejnou jako na začátku vaření😃. Manžel tvrdí, že ten vývar je ok a stejně se bude ještě převářet, protože ho používám jako základ do rizota. Jako nerada bych ho vyhodila. Na druhou stranu, než abych riskovala, že do sebe nacpeme nějaký toxický humusy, tak ho radši oželím…
Díky za zpětnou vazbu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13887
15.11.23 21:36

Myslím, že se tam neuvolnilo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
15.11.23 21:37

Ok to na 100% není. Nejedlá bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
15.11.23 21:39

Ještě že polévka nezezelenala jako když vařila Bridget Jonesová modrou polévku. Pokud se tam něco uvolnilo, bude to takové mikro množství, že to přebijí dusičnany ze zeleniny :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
15.11.23 21:42

Nevím, jestli zrovna z gumičky se mohly uvolnit nějaké extra toxické látky a když už něco tak zanedbatelné množství a jednorázově. Já bych to snědla. Lidi běžně vaří s různýma plastovýma obracečkam, teflon prý taky nic moc atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14931
15.11.23 21:42

Tomu nic není, normálně bych ten vyvar používala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.23 21:45

@Enitka Je to karma. Koupila jsem tašku zeleniny z Lidla ve stylu,,Šetříme a neplýtváme". Říkám si, super, na vývar ideální. A šup, gumička… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1196
15.11.23 21:48
@Anonymní píše:
@Enitka Je to karma. Koupila jsem tašku zeleniny z Lidla ve stylu,,Šetříme a neplýtváme". Říkám si, super, na vývar ideální. A šup, gumička… :mrgreen:

Tak třeba i gumička obsahuje vitamíny. Já bych to normálně riskla. Víš, co kolikrát jíme a nevíme o tom? Vždyť mikroplasty jsou už i v plodové vodě! Co je proti tomu gumičkový vývar :P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
15.11.23 21:49

A co vůbec ty plastové varné sáčky na rýži, to mi přijde taky divné to vařit ve vodě. Je to nějaký speciální materiál? Nebo čajové sáčky jsou taky často z plastu, kompostovatelné mají jen některé značky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14931
15.11.23 21:59
@mamadvou píše:
A co vůbec ty plastové varné sáčky na rýži, to mi přijde taky divné to vařit ve vodě. Je to nějaký speciální materiál? Nebo čajové sáčky jsou taky často z plastu, kompostovatelné mají jen některé značky.

Tak ono i kdo ví co se tam muže teoreticky vyvarit přímo z toho hrnce :P to by člověk musel vařit ve vzduchoprazdnu asi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.11.23 21:59

Nedramatizovala bych to a normálně bych vývar jedla. To by muselo být moc, moc gumiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
15.11.23 22:02
@mamadvou píše:

A ještě ty plastové pytlíky na pečení v kterých se peče kuře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
15.11.23 22:08
@Kelsey píše:
Nedramatizovala bych to a normálně bych vývar jedla. To by muselo být moc, moc gumiček.

Prosím tě, takový gumičkový vývar! Třeba se zjistí, že je tam plno prospěšných látek a bude se jednat o potravu budoucnosti! Zakladatelka ještě dostane nějaké ocenění za svůj vynález! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32126
15.11.23 22:09

Klid :hug:. Ja jednou snedla takove ty svlekaci parky i s obalem :oops: :mrgreen:. Na horach. Plastu jsem se nebala, spis slepaku, ze se to nekde sekne… Kdyz vim, co sezraly „zamlada“ moje deti, tak jedna vyvarena gumicka bude spis lek :mrgreen:. Zvlast, pokud ji nebudete jist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
15.11.23 22:10
@meduzza píše:
A ještě ty plastové pytlíky na pečení v kterých se peče kuře.

Anebo takové ty hliníkové zapékací mističky že, grilovací tácky, alobal, zabalíme si to do potravinové fólie, dáme do plastové krabičky! Jako já myslím, že zde máme poněkud drobný problém :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí