Vývoj ADHD dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22374
1.1.21 19:47
@Anonymní píše:
@Oriseka pexesa zatím nechápe. Jakože zkouší najít stejný obrázky, ale poněkud jinými způsoby. Navíc si vůbec nepamatuje, kde co je. Zvládá to jen u dvou obrázků, někdy u tří. Tak si hrajeme jen tak s obrázky, trénujeme tím snad paměť, slovní zásobu atp. Ve výslovnosti mu chybí jen L, R a Ř, ale celkově mluví hůř, některá písmena ve slovech neříká i když v jiných slovech je umí, něco komoli, špatně skloňuje a hlavně má problém se vyjádřit. Nenachází slova, tak právě se snažíme rozšířit slovní zásobu. Jemná motorika je jedna velká katastrofa, ale to taky pilně cvicime. Já ho vlastně pořád jen cíleně a složité učím věci, které se starší zdravý syn naučil úplně sám tak nějak mimochodem…

Tak jsme na tom podobne. Akorat ja mam druheho syna mladsiho. Je to teda smutne, ze uz ho ten o 2,5 roku mladsi v mnoha vecech predbehl. Syn zase mluvi celkem ok a i ta slovni zasoba neni spatna, ale on ten jazyk proste k te komunikaci nevyuzije. Takze misto toho, aby rekl, co chce, tak se bude radsi vztekat a rozcilovat. Pak taky hodne vyklada nepravdy a retezi opakujici se otazky. A hlavne chovani je hruza, ale lepsi se, no. A jak dlouho ma syn diagnozu ADHD? A ve skolce dobry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.21 20:19

@Oriseka teď čerstvě od těch 4 let, ale nemá to oficiálně. Řekla mi to psycholožka s tím, ze ona ale diagnózu napsat nemůže, to bychom museli za psychiatrem. A tam jsem nebylo, my ten papír zatím k ničemu nepotřebujeme. Uvidíme, jak to pak právě bude dal, protože kdyby s e to vylepšili a museli bychom to nějak řešit se školou, tak už by ten papír potřeba byl. A má teď své zprávě napsanou hyperkinetickou poruchu, ale prý je to vlastně to stejný, jen jiný systém názvosloví. Ve skolce je ok, mame bezvadny ucitelky, uz si pry na nej zvykly :) on posloucha, neni zly, ale je proste rychlej, impulzivni, neřízená střela, slon v porcelánu… řízené činnosti ignoruje, pokud ho přímo nevedou za ruku a neříkají ku každých 5 vteřin, co má dělat. Často někoho shodí, něco rozbije, vylije…Ale ne naschvál, prostě jen tím, že se zvedne od stolu nebo že si vyslika mikinu… pisledni dobou teda zacina bouchat a zduchat, tak to řešíme. On jak nechápe většinu her, děcka ho kvůli tomu nechtějí zapojovat, nebo se hádají o hračku atp…Tak to vše teď řeší „nasilne“. A dělá to i doma, i když pořád ještě víc ubližuje nechtěně než naschvál, doufám, že to tak i zůstane. Každopádně skolku budeme měnit, tak uvidíme, co bude v nové.

• Citovat
  • Upravit
22374
1.1.21 21:27
@Anonymní píše:
@Oriseka teď čerstvě od těch 4 let, ale nemá to oficiálně. Řekla mi to psycholožka s tím, ze ona ale diagnózu napsat nemůže, to bychom museli za psychiatrem. A tam jsem nebylo, my ten papír zatím k ničemu nepotřebujeme. Uvidíme, jak to pak právě bude dal, protože kdyby s e to vylepšili a museli bychom to nějak řešit se školou, tak už by ten papír potřeba byl. A má teď své zprávě napsanou hyperkinetickou poruchu, ale prý je to vlastně to stejný, jen jiný systém názvosloví. Ve skolce je ok, mame bezvadny ucitelky, uz si pry na nej zvykly :) on posloucha, neni zly, ale je proste rychlej, impulzivni, neřízená střela, slon v porcelánu… řízené činnosti ignoruje, pokud ho přímo nevedou za ruku a neříkají ku každých 5 vteřin, co má dělat. Často někoho shodí, něco rozbije, vylije…Ale ne naschvál, prostě jen tím, že se zvedne od stolu nebo že si vyslika mikinu… pisledni dobou teda zacina bouchat a zduchat, tak to řešíme. On jak nechápe většinu her, děcka ho kvůli tomu nechtějí zapojovat, nebo se hádají o hračku atp…Tak to vše teď řeší „nasilne“. A dělá to i doma, i když pořád ještě víc ubližuje nechtěně než naschvál, doufám, že to tak i zůstane. Každopádně skolku budeme měnit, tak uvidíme, co bude v nové.

Tak uvidite. Fakt muze jeste do skoly dospet a uz to resit nebudete. Taky vam to rekla jen psycholozka, ktera nemusi mit tolik zkusenosti a odbornych znalosti jako detsky klinicky psycholog nebo detsky psychiatr, kteri rozdavat diagnozy mohou. Skoda, ze menite skolku. V nove nemusi byt tak tolerantni a chapajici. Ja jsem za ten papir rada, protoze mu to otevira moznost podpurnych opatrenich, ale jako samo to ma i sva negativa. Jestli to bude v nove skolce ok, tak je stejne urcite fajn zajit pred zapisy do PPP a nechat si posoudit zralost. Take oni poradaji kurzy(jsou i jinde), ktere pomahaji dohnat detem tu grafomotoriku atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.21 21:33

@Oriseka ta změna školky mě taky dost štve, ale budeme se stěhovat do jiného města, dojíždění do původní školky by bylo nereálný. Nebo možná reálný, ale naprosto zbytečný a nesmyslný. A syna jsem objednala do centra, které se pyšní tím, jak jsou tam jen klinicti psychologové, tak jsem neřešila, že není možnost objednat se ke konkrétnímu lékaři. Ale nakonec jsme skončili u jedné ze dvou paní, co klinické nejsou. Navíc jsem tam vůbec nešla kvůli ADHD ani kvůli testu inteligence. Jenže to ona tak nějak odignorovala. Každopádně kdyby bylo něco fakt špatně, tak to snad pozná i ona. Takže zatím to prostě neresime, uvidíme, co v té nové školce a pak případně ve školce. To už si pohlídam, ke komu půjdeme.

• Citovat
  • Upravit
179
2.1.21 15:15

No

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
28.3.22 21:01

Ahoj holky, mohla bych Vas poprosit o zkušenosti, jak u vás probíhal vývoj u batolete, případně co zabralo? Máme 19m chlapečka, je to neuvěřitelné živé zvire :) doma je neustále v pohybu, od rána do večera někam běhá, nevydrží sedět, nevydrží sj hrát (výjimečně si čteme knížky na chvilku, stavíme kostky minutu, montujeme minutu, ale jen s mojí asistenci, sám si vůbec nehraje, hračky ho nezajímají.. Se vším maximálně hází). U jídla vstává v zidlicce, nejraději je venku, kde ale jen někam běhá, nebo něco hází, neumí a nechce chodit za ruku, jak není po jeho hned se vzteka… Rodina nás upozorňuje na tom, že to není normální ta jeho divokost a my samozřejmě vahame zda nemají tak trochu pravdu… Doma všechno kramari, stále potřebuje asistenci, je jen v pohybu, nemam čas na nic… Nemohly byste mi prosím napsat, jak byly vaše děti jako batole? Dostaly jste nějaké doporučení jak na něj? Případně nějaké doplňky? U nás jsou klapky na očích, nevnímá, neposlouchá (ale rozumí velice dobře…) vysvětlování nepomáhá a k fyzickým trestu se nechci přibližovat, ale někdy to jinak fakt asi nepůjde :( nic ho nezastaví… navíc bere jen lidi, které zná, ji ak je neuvěřitelně bazkivy, na cizí lidi nereaguje, stydí se, nechce s nimi nic mít… Dlouho trvá než si k nim najde cestu. Jak jej někdo omezí, třeba ostatní děti a přiblíží se, začne plakat… Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22374
28.3.22 22:12
@Han51 píše:
Ahoj holky, mohla bych Vas poprosit o zkušenosti, jak u vás probíhal vývoj u batolete, případně co zabralo? Máme 19m chlapečka, je to neuvěřitelné živé zvire :) doma je neustále v pohybu, od rána do večera někam běhá, nevydrží sedět, nevydrží sj hrát (výjimečně si čteme knížky na chvilku, stavíme kostky minutu, montujeme minutu, ale jen s mojí asistenci, sám si vůbec nehraje, hračky ho nezajímají.. Se vším maximálně hází). U jídla vstává v zidlicce, nejraději je venku, kde ale jen někam běhá, nebo něco hází, neumí a nechce chodit za ruku, jak není po jeho hned se vzteka… Rodina nás upozorňuje na tom, že to není normální ta jeho divokost a my samozřejmě vahame zda nemají tak trochu pravdu… Doma všechno kramari, stále potřebuje asistenci, je jen v pohybu, nemam čas na nic… Nemohly byste mi prosím napsat, jak byly vaše děti jako batole? Dostaly jste nějaké doporučení jak na něj? Případně nějaké doplňky? U nás jsou klapky na očích, nevnímá, neposlouchá (ale rozumí velice dobře…) vysvětlování nepomáhá a k fyzickým trestu se nechci přibližovat, ale někdy to jinak fakt asi nepůjde :( nic ho nezastaví… Děkuji :kytka:

Jestli je to jeste normalni nebo ne, tak to ti v tomto veku nikdo nerekne. Muze a nemusi byt. Je to mrnous. Popravde kazdy druhy si mysli, jak ma doma narocne divoke dite. Starsi generace ma zas zkresnene videni. Za ta leta uz pozapomeli a nebo vytesnili ty batoleci leta.Ted jste vyplnovali dotaznik v 18 mesicich a predpokladam, ze dopadl dobre? Kdyz je vetsi problem, tak dobre casto nedopadne. U nas by bylo spatne 5 otazek. Prah bolesti posunut jinam. Jakoze upadl na beton a tekla mu krev z hlavy a ani nebrecel. Neumel chodit. Jen behal. Bylo mu jedno, kde je maminka, proste bezel pryc. Knizky roztrhane. Co vzal do ruky, tim hodil. Deti mlatil. Bral jim hracky. Nicil babovky. Doporuceni? Mluvit v kratkych vystiznych vyrazech a nezadoucimu chovani branit, pripadne odnest. Chytit za ruku a rict ne. Navazat kontakt dotykem a kouknout do oci. Vypoustet z kocaru jen na oplocenych hristich. Vhodne chovani chvalit. Prezit. Placat nema smysl. Akorat bude placat deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí