Vyvolání porodu a vliv na samotný porod

14
25.4.06 22:54

Vyvolani porodu

Jak jsem tehotna, tak si tak premyslim…Chci se zeptat ma tu nekdo zkusenosti s vyvolanim porodu, at uz z duvodu prenaseni ci z jineho - treba potreba predcasne ukoncit tehotenstvi…jake to je? Probiha to pak jako normalni porod, nebo je to horsi tim, ze treba telo neni pripravene?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
525
25.4.06 23:22

Ahoj, mě porod vyvolávali, protože jsem už 10 dní přenášela, probíhalo to snad jako normální porod (nemám žádné srovnání, bylo to poprvé) a celkem rychle, bylo to v pohodě.
 Mary

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
25.4.06 23:27

Asi jak u koho, to se fakt nedá říct; obecně prý jsou vyvolávané porody delší a bolestivější, hlavně pokud tělo není připravené, ale neplatí to u každého.
Mi osobně vyvolávání moc nepomohlo (tablety s prostaglandinem ani oxytocin), i když jsem přijela s kontrakcemi co 5 min (ale neotvírala jsem se a dostala jsem to jen na dozrání hrdla a pak povzbuzení otevírání. :( .Po druhé tabletě mi praskla voda, oxytocin zesiloval stahy, ale ve sprše to šlo, nicméně ten otevírací efekt to nemělo a mimi nesestupovalo a nedorotovalo do podélné polohy. Celkem asi 20hodin. Nakonec to skončilo císařem. Ale nevzpomínám na to ve zlém.
To je fakt hodně individuální. Jsou lidi, co dostanou tablety a za tři hoďky je mimi na světě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
25.4.06 23:40

Kamaradka mi totiz vypravela svuj docela hororovy vyvolany porod ve 35tydnu z duvodu velmi vysokeho tlaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
25.4.06 23:40

Oba porody jsem měla vyvolávané a nemůžu říct,že by byly těžké.Co je pitomé,že jsem měla kontrakce už od počátku hodně často,ač byly dlouho téměř nebolestivé,tedy u prvního porodu.Ten trval cca 9 hodin,prvních 6 hodin to byla brnkačka.Druhý porod trval hodně krátce,bolesti jsem měla ani ne 2 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
25.4.06 23:43

Ahojky,absolvovala som vyvolavanie dva krat.Prvy raz pohoda vsetko prebehle ako malo.Druhy krat,po vyvolavani som dostala silne kontrakcie ale vobec som sa neotvarala a po niekolkych hodin cakania som nakonec bola vdacna za cisarsky rez.Nikdo ti presne nepovie ako to bude prebiehat lebo u kazdeho to moze byt inak.Ale rozhodne by som sa vyvolavania nebala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
25.4.06 23:47

Musilku,
to je jiné,když tělo ještě není k porodu připravené,tak je to asi opravdu těžké.Kdežto když je vše připravené,jen ne a ne porodit,jako jsem to měla já,tak je to většinou lehčí.
Kamarádka měla určitě naprosto nezralé hrdlo,to porod trvá hodně dlouho i za pomoci léků.
Nemysli na těžký porod,chápu,že se bojíš,to asi každá.Snaž se neposlouchat kamarádky,jak těžce rodily,to ti moc nepomůže.
Můžu ti říct,že bych klidně rodila znovu,hůř snáším návštěvu u zubaře :? .
Těš se na mimčo a užívej si bříška :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
26.4.06 00:20

Mně porod vyvolávaly taky ve 35tt, kvůli preeklampsii. Bolesti ze začátku hned po třech minutách (tak to většinou po vyvolání bývá), z počátku docela slabý (někdo je má hned silný), po druhé tabletě už to bylo strašný a to jsem si před jejím podání myslela, že hůř být už nemůže :lol:
Ke konci už jsem to nezvládala, ale spíš psychicky, nebyla jsem na to prostě připravená, já ani tělo. Tak to většinou u předčasných porodů bývá, člověk si rpostě pěstuje myšlenku, že tam miminko ještě pár dní bude. (Já si ji pěstovala i když mi léčily v nemocnici právě tu preeklampsii a dalo se počítat, že porod vyvolají dřív)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaK
5063
26.4.06 00:24

Ahoj,
mě porod vyvolávali 5 dní před termínem.Praskla mi voda,neměla jsem žádné kontrakce a měla jsem streptokoka.Tak aby se to neprotahovalo. Žádná hrůza to nebyla :lol: .
Tak přeju pohodový porod a ničeho se dopředu neděs :wink:
 Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
26.4.06 00:49

První porod byl normální a trval 14 hodin od začátku bolestí. Druhý mi vyvolávali, protože jsem přenášela, poprvé kapák nezabral, druhý den to vypadalo, že se taky nic dít nebude, ale doktorka mi ho pustila naplno a za tři hodiny jsem to měla za sebou. To bylo fakt skvělé a díky tomu jsem si řekla, že asi ještě půjdu do třetího prcka :lol:
Kamarádce porod vyvolávali nějakým čípkem a taky to trvalo jen 3 hodiny. Ovšem stejně se mnou dali na kapačku i jinou maminu, která čekala své třetí dítě rok a půl po druhém a rodila až za 12 hodin, takže ono to má asi na každého jiný účinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
26.4.06 07:22

Ahojka. já jsem si vyzkoušela i prostaglandinové tbl i oxytocin, na sále jsem trávila tři dny( jeden den kontrakce bez ničeho,bezbolestný, druhý den s tabletou - zavedená v sedm ráno, kontrakce se začaly zastavovat ve tři odpo a byly hódně silný- ze začátku a třetí den na infuzi, zabrala okamžitě, nechali ji od osmi do dvou do odpoledne, to byla síla, tři poslední hodiny jsem prozvracela bolestí. Skončilo to císařem v půl třetí odpo, vůbec jsem se neotvírala.No a vidíš, te´d se zuřivě snažím o druhé mimi, na porod vzpomínám ráda, byl to stejně krásný den, který mi přinesl to moje štěstíčko. Ničeho se neboj, jen mysli na to, že hlavní je tady to mimčo a ne ty, snaž se to udýchat, ono to bude v poho.Když budeš čekat,že to bude dlouhý, třeba budeš příjemně překvapená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
26.4.06 08:36

Ahojky,
porod mi taky vyvolávali a měla jsem asi stejný pocity jako Popilio. Tělo nebylo vůbec připravený, kontrakce přicházely jedna za druhou a mimísovi se to taky zrovna 2× nelíbilo. Skončili jsme na císaři. Ale ono je to jedno, protože stejně nikdy nebudeš vědět, jak byto probíhalo, kdyby...... Každopádně, i když porod doktoři vyvolají nebo nevyvolají, vždycky se o tebe i miminko postarají. A nejdůležitější je zdravé mimčo a mamča :wink:
Jedno ale musím napsat, pokud příště /snad nám bude dopřáno/ nebudou mít nějaký rozmný důvod k vyvolání /neměli ani teď, spíš se jistili a přenášela jsem třetí den/, tak vyvolání odmítám a počkám až si miminko řekne samo.
 Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
26.4.06 08:59

Mně taky vyvolávali porod. Praskla mi voda v termínu a já neměla žádné kontrakce. Narvali do mě co se dalo. Dvě kapačky jsem nezaznamenala. Třetí mi zabrala, ale jako kdyby si tělo chtělo něco vynahradit. 6hod bolestí po 2min. Po 6-ti hod otevřená na 3cm. Nakonec císař.
Každá jsme jiná. Někomu vyvolání nevadí. Mně porod trval od prasknutí vody 36hod a trval by déle, kdyby mě nevysvobodili císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
26.4.06 09:16

Mne porod vyvolavali tebletkou, po pol hodine od zavedenia zacala jedna kontinualna kontrakcia, ktora trvala 2 hodiny a mala bola na svete. Teda porod kratky, ale bolesti strasne, nebolo co rozdychavat, kedze medzi kontrakciami neboli prestavky. Okrem toho ma nutili stat na nohach, kedze v inej polohe malo diet zle ozvy.
Ja by som si uz bez dovodu porod vyvolat nedala ani keby mi zaplatili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
26.4.06 09:56

Ahojki

opravdu každý porod je jiný a každá ho snáší jinak.

můj třetí porod byl také vyvolávaný, po prasknutí plodovky cca za 16 hodin, protože jsem měla i streptokoka, tak jsem nejprve dostala 2× kapačku ATB, pak mě dali na porodní sál - myslela jsem, že je to taky ATB, ale když sestra přišla cca za 20minut se mě zetpat, co a jak, tak mi to teprve došlo, že mi vyvolávají porod - no a prý za 15 kontrakcí se narodil mrňousek 4,55kg - celkem na sále 1,25hod…

Takže každé tělo snáší porod hůře …

ale s názorem, že raději rodit než k zubaři se neztotožňuji - sice zubaře ráda nemám (nedávno mi trahli moudrák - jinak nemám žádný kaz a tak k zubaři chodím minimálně) ale ještě více se bojím injekcí, rozhodně rodit je pro mě " noční" můrou - teda spíše šití po porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí