Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Alexandria Nixia píše:
3-4 tisíce? U nás otec platí míň jak ty tři. A to máme spolu postižené dítě.
no, asi má krapet movitějšího chlapa ![]()
@Pears206 píše:
Na naše tábory se posílají dětem maily. Už mnoho let. Vedoucí jim to vytisknou. Mobily k dispozici nemají, jen hodinu večer, ale stejně tam není signál, nefungují data. Vedoucí mají k dispozici PV a nějaké pevné připojení.
U nas není signál, elektrika jen pro kuchyň, jedí pod dřevěným přístřeškem, vodu na sprchování si musí ohřát drevem, které si nasbiraji.
Takže pochybuji, že by se tam ujalo něco jako tiskárna na maily. ![]()
Já nemám nic proti pohledům, ale spíš proti cenám služeb České pošty. ![]()
@Anonymní píše:
Máme děti 10 let a 6 let, prázdniny jsou napůl u každého, takže svým způsobem jedno výživné zdarma, kdyby se to tak vzalo obecně. Platí dohromady 4500kc. A napůl ty kroužky, školy v přírodě, cena tábora,…Jen se tak ptám, jak to kdo má
4500,– na dvě děti ve věku 10 a 6 let???
To je naprostý výsměch
. Co prosím Tě dělá za práci
?
Tato suma byla sepsána u právníka, kde jsme byli společně a soud to schválil. Příjmy a výdaje obou řešili - dělá ve výrobě.
V době posuzování jsme měli příjmy víceméně stejné.
Proto se dalo k tomu, že ty vyšší výdaje se budou hradit napůl.
A já v té době měla přítele, on byl sám, takže si myslím, že posuzovali příjmy nás obou, když jsem nebydlela sama. Takže se suma nechala tak, jak byla v návrhu.
@Lama Lama píše:
no, asi má krapet movitějšího chlapa
Nevím, myslím ze dneska 3-4 tisíce by mělo byt naprosté minimum, co by mel platit každý a mel by byt schopen to platit🤷🏻♀️Ale ze je realita jina samozřejmě vim. Nejde asi ani tak o to, ze movitejsiho, ale taky o přístupu…osvc běžne vyšší příjmy..danovka ale vypada jinak a ještě se tvari, ze je to tak doopravdy a platí prd plus prd.
@NicknackEK Ale soudci by měli brát už dávno v úvahu, hlavně u OSVČ, obvyklý zisk v daném kraji za tu určitou činnost.
Taky si myslím, že ty 3 nebo 4 tisíce by mělo být v dnešní době naprosté minimum na jedno dítě předškolního věku, pokud se ti dva nedohodnou jinak.
@NicknackEK píše:
Nevím, myslím ze dneska 3-4 tisíce by mělo byt naprosté minimum, co by mel platit každý a mel by byt schopen to platit🤷🏻♀️Ale ze je realita jina samozřejmě vim. Nejde asi ani tak o to, ze movitejsiho, ale taky o přístupu…osvc běžne vyšší příjmy..danovka ale vypada jinak a ještě se tvari, ze je to tak doopravdy a platí prd plus prd.
Ale tak jo i ne. Vím jak to myslíš. Ano, prijde mi to jako minimum. Na druhou stranu, pokud si někdo naseka hned několik děti s chlapem, co má minimální mzdu, sam má minimální mzdi, tak je prostě jasně, že na výživu děti a dvou domácnosti, to prostě není.
@Pears206 píše:
@NicknackEK Ale soudci by měli brát už dávno v úvahu, hlavně u OSVČ, obvyklý zisk v daném kraji za tu určitou činnost.
Taky si myslím, že ty 3 nebo 4 tisíce by mělo být v dnešní době naprosté minimum na jedno dítě předškolního věku, pokud se ti dva nedohodnou jinak.
Jo, jenže to by 90% povinných matek zbankrotovalo
@Svistice píše:
U nas není signál, elektrika jen pro kuchyň, jedí pod dřevěným přístřeškem, vodu na sprchování si musí ohřát drevem, které si nasbiraji.
Takže pochybuji, že by se tam ujalo něco jako tiskárna na maily.Já nemám nic proti pohledům, ale spíš proti cenám služeb České pošty.
U nas neni elektrika ani pro ti kuchyn
ale tedy vozíme centralu na cerpadlo ze studny a notasy pracujících… Plus letos byla i tiskarna kvuli celotaborove hre, ale ze bysme na tom tiskly detem maily
nene, pohled s obrazky je hezčí a koneckoncu e-pohlednice se nam hodne rozsirila.
@Lama Lama píše:
no, asi má krapet movitějšího chlapa
Co bereš jako movitějšího chlapa? ![]()
@Alexandria Nixia píše:
Co bereš jako movitějšího chlapa?
Ti není termín, to je jen srovnání. Movyty, movitejsi, nejmovitejsi. Takže pokud jsem napsala movitejsi, tak tím mamysli více movity, než nez dotyčné přispěvatelů.
@Lama Lama píše:
Ti není termín, to je jen srovnání. Movyty, movitejsi, nejmovitejsi. Takže pokud jsem napsala movitejsi, tak tím mamysli více movity, než nez dotyčné přispěvatelů.
No, zajímalo by mě co myslíš tím movitější. Jako, že bere 15 tisíc?
Ex bral kolem 30 000 v době rozsudku. Dneska možná už nad. ![]()
@Alexandria Nixia píše:
No, zajímalo by mě co myslíš tím movitější. Jako, že bere 15 tisíc?Ex bral kolem 30 000 v době rozsudku. Dneska možná už nad.
Uaaaa… jsi natvrda? Když napíšu, že její manžel je těžší (vyšší, blondatejsi) než zakladatelky exmanzel, tak to už chápeš?. Jde o srovnání. Pisi, že má vyšší příjem. To znamená, že nemá stejný ani nizsi. Pokud jeden má 10 Kč, tak vyšší znamená cokoli od 10 Kč více. Pokud tvůj chlap má 30 tis, tak je to více, než 25tis, 20 tis, 15 tis, 10 tis. 40 tis už je vyšší.
Zkrátka, pokud se někdo diví, jak má někdo jiný vysoké alimenty, aniž by alespoň déle, kolik ten druhý povinný vydělává, je údiv naprosto zbytečný. Ano, jen chlap, co není schopný vydělat tolik, že mu zbyde 3tis na výživu vlastního dítěte je zoufale. Nicméně ženská, která si s takovým netahlem úpletu děti, je hloupá husa taky
@Lama Lama píše:
Uaaaa… jsi natvrda? Když napíšu, že její manžel je těžší (vyšší, blondatejsi) než zakladatelky exmanzel, tak to už chápeš?. Jde o srovnání. Pisi, že má vyšší příjem. To znamená, že nemá stejný ani nizsi. Pokud jeden má 10 Kč, tak vyšší znamená cokoli od 10 Kč více. Pokud tvůj chlap má 30 tis, tak je to více, než 25tis, 20 tis, 15 tis, 10 tis. 40 tis už je vyšší.Zkrátka, pokud se někdo diví, jak má někdo jiný vysoké alimenty, aniž by alespoň déle, kolik ten druhý povinný vydělává, je údiv naprosto zbytečný. Ano, jen chlap, co není schopný vydělat tolik, že mu zbyde 3tis na výživu vlastního dítěte je zoufale. Nicméně ženská, která si s takovým netahlem úpletu děti, je hloupá husa taky
Tak nevím, kdo je tu natvrdlý. ![]()
Ty si furt myslíš, že když jsou nízké alimenty, tak ten dotyčný bere málo a ten, kdo bere víc, je má logicky vyšší?
Hele, tak to nefunguje. Setkala jsem se s chlapy, co dávali s polovičním platem než má můj ex dvakrát tak velké výživné.
Ono to je taky o ochotě toho dotyčného muže se podílet na výživě svých vlastních dětí.
Jsou chlapi, co nosí v kapse štos bankovek, ale na vlastní potomky nechtějí pustit ideálně ani korunu.
Druhá věc je ta, že jsem opravovala předpoklad, že alimenty začínají na 3 tisících. Jsou nižší ať už je za tím nízký plat povinného nebo jeho ochota dávat víc.
![]()
@Alexandria Nixia píše:
Tak nevím, kdo je tu natvrdlý.![]()
Ty si furt myslíš, že když jsou nízké alimenty, tak ten dotyčný bere málo a ten, kdo bere víc, je má logicky vyšší?
Hele, tak to nefunguje. Setkala jsem se s chlapy, co dávali s polovičním platem než má můj ex dvakrát tak velké výživné.
Ono to je taky o ochotě toho dotyčného muže se podílet na výživě svých vlastních dětí.
Jsou chlapi, co nosí v kapse štos bankovek, ale na vlastní potomky nechtějí pustit ideálně ani korunu.
Druhá věc je ta, že jsem opravovala předpoklad, že alimenty začínají na 3 tisících. Jsou nižší ať už je za tím nízký plat povinného nebo jeho ochota dávat víc.![]()
Ale to já chápu. Ty jsi se ptala na mou definici movitejsi. Jinak souhlas, je to o ochotně. Nicméně, pokud to stanovuje soud, tak se plusminus těch tabulek drží. Pokud někdo má alimenty soudně stanovené pod 3 tis, tak má děti prostě s netahlem, no.