Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@hospodki píše:
Ze ji do toho furt rejpete. Proste za me jsou tyhle příspěvky proste málo a otce dítěte to rozhodne neomlouvá a tři tisíce jsou výsměch i pro zdrave dítě. Tvl tady snad někdo závidí, ze ma někdo postižené/ zdravotně náročnější dítě a dostane podporu. Běžte kopat do nemakacenek a těch co si dělají dítě každé s jiným po týdnu od seznámeni a fnukaji jak nemají prachy
Uááá. Já nevim, proč ta vztahovačnost? Nebo je správně jen společně nadávat na
Nicméně, nic to nemění na tom, že nadáváním na nzvedeného exe NIC nezmění, nepomůže to eni dítěti, ani fakticky té ženě stran finanční stránky. Takže proto tu někdo navrhuje příspěvek na péči jako řešení, někdo podání nového návrhu, odvolání, poradnu, mediaci… Prostě cokoli, co nějakak více ovlivní reálnou finanční situaci matky, která si na inanční situaci stěžuje. Víc za tím nehledj.
EX.ANO, SOUHASÍM, ŽE EX, JAKÝKOLI, KTERÝ PLATÍ POD 3 TIS NA HLAVU DÍTĚTE JE ŠMEJD!
@hospodki jasně že alimenty má mít vyšší, ale ten PnP by jí finančně taky pomohl tak proč o něj nepožádat. kdo do koho kope?
@Markéta80 píše:
@hospodki jasně že alimenty má mít vyšší, ale ten PnP by jí finančně taky pomohl tak proč o něj nepožádat. kdo do koho kope?
No jako za me ty kecy jak má příspěvek tak co by jako ještě chtěla mi přijdou dost mimo
@hospodki píše:
No jako za me ty kecy jak má příspěvek tak co by jako ještě chtěla mi přijdou dost mimo
mi ho prosimtě citu. Jsem to bud přehlídla nebo každá jinak rozumíme psanému textu.
@hospodki píše:
a to píše kdo? ten PnP by jí pomohl, to přece neznamená že je ok že ex platí málo. ale pokud je na tom dítě jak píše tak klidně 3. stupeň a to je skoro 14 000 což by jí jistě pomohlo. každý jí psal co může dělat teď hned.
@Anonymní píše:
dítě bude mít 6 let, otec do teď platil alimenty 1500,–- a ani desetník navíc, nikdy nic nekoupil, jelikož dítě nikdy ani neviděl - nechce,
nyní jsem podala návrh na zvýšení na 4000,–-, poslali nás domluvit se mimosoudně na OSPODu, tak bude platit 3000,–- - takže i tak se dá
@Anonymní píše:
dítě bude mít 6 let, otec do teď platil alimenty 1500,–- a ani desetník navíc, nikdy nic nekoupil, jelikož dítě nikdy ani neviděl - nechce,
nyní jsem podala návrh na zvýšení na 4000,–-, poslali nás domluvit se mimosoudně na OSPODu, tak bude platit 3000,–- - takže i tak se dá
To si děláš legraci že jsi přistoupila na 3 tisíce měsíčně, přičemž ho vůbec ani nevida?
Pěkně jsi prodelala
@ZustanSeMnou píše:
To si děláš legraci že jsi přistoupila na 3 tisíce měsíčně, přičemž ho vůbec ani nevida?
Pěkně jsi prodelala
no ano, ale pořád je to zvýšení o 100 %
@ZustanSeMnou píše:
Pěkně jsi prodelala
Nebo si usetrila rok soudnich boju… Ono nic neni černobílé.
@j.a.n.i1 píše:
Nebo si usetrila rok soudnich boju… Ono nic neni černobílé.
Obecně vzato s tím souhlasím. Nikoliv tomto případě. Soud čistě jen o výživné u otce který který se s dítětem nestýká, se nepotáhne Rock. Nejsou třeba žádné posudky. To co píšeš ty to co píšeš ty se podle mě vyplatí situaci kdy má matka možnost dost si vydělat sama a pár stovek nevytrhne. Nebo tam kde má dítě velmi dobré vztahy s rodičem a je riziko že se díky soudům z zhorší
@Lama Lama Tak z prispevku nevyplývá, zda ji vytrhnou nebo ne. Pro me by treba 2000,– nebyly duvodem pro to se soudit.
@j.a.n.i1 píše:
@Lama Lama Tak z prispevku nevyplývá, zda ji vytrhnou nebo ne. Pro me by treba 2000,– nebyly duvodem pro to se soudit.
pro mě taky ne. Al to předpokládá, že mám možnost si ty peníze vydělat. Dá mi to méně úsilí, než soud. S dítětem s postižením ty možnosti budou počítám omezené. Je rozdíl, jestli máš 2tis. šestinu rozpočtu, desetinu nebo třicetinu.
Holky, můj ex má oficiální plat 22000,–, ale skutečně si vydělá skoro 40000,–. Před 4 lety jsme byli manželé a už tenkrát měl oficiální plat 19000, ale neoficiálně bral přes 30000. Už tenkrát jsem ho prosila, at jde dělat jinam, protože má rodinu a může se cokoliv stát, ale nechtěl. Znovu se oženil a jeho žena má oficiální plat 33000. Nemají společné děti, ona má v péči už pouze jednu dceru. Před 4 lety byly stanoveny alimenty 6000 na dvě děti a starší jde na střední, mladší je na 2 stupni a já zažádala o zvýšení. Oni zažádali o snížení alimentů, že prý její dceři zvýšili cenu za kroužek a za rok nastupuje na střední. Dále, navýšila se jim hypotéka a platí zároven nájem a hypotéku na dům, který dostal ex darem. Na Ospodu jsme se nedohodli, protože, on chce snížit a já zvýšit alimenty. Po schůzce na ospodu přepsal raději dům na svou ženu, aby neměl žádný majetek. Co byste radily, vzít si právníka? S dětmi se nestýká, když jsem ho žádala o přispění, např. na počítač v době covidu, na kroužek, na jazykový kurz aj., tak vždy odmítl, takže, kromě alimentů, nehradí nic. Já jsem se přihlásila na vysokou školu, abych si zvýšila kvalifikaci a za měsíc, nastupuji do nové práce, kde si díky studiu vydělám víc peněz. Štve mě, že na ospodu brečel, jak jsou na tom ted finančně špatně, ale, koupili si, po 3 letech další nové auto, jezdí na dovolené a na vlastních dětech šetří. Jako, at si jezdí a kupují auta, ale, at nepláče, že nemá na alimenty a potřebuje je snižovat. Ted mě tady asi odsoudíte, at jim nezávidím, mě zkrátka štve, jak si někdo stěžuje, ale, na druhou stranu, mu není líto, utrácet peníze za věci, které jsou podle něj důležitější, než děti. Dcera, si ted, čerstvě v 15 letech, našla brigádu, já chodím taky, při plném úvazku, na brigády a mám toho už fakt dost. Jsou to společné děti, tak proč bych se měla dřít jen já. Jinak, bývalého znám 20 let a dokonale druhého poznáte, až v krizové situace, což se stalo. V manželství to byl průměrný chlap, děti sice nějak zvlášt nežral, ale, nemůžu říct, že je neměl rád. Dlouho jsme nemohli mít děti, takže byl zvyklý na veškerou moji pozornost. Až po rozvodu jsem pochopila, že, on, vlastně, na své děti žárlil. Ted už to nevrátím zpátky, prostě jsem si špatně vybrala, ale, kvůli tomu přece nebudou děti trpět.
@Anonymní píše:
Holky, můj ex má oficiální plat 22000,–, ale skutečně si vydělá skoro 40000,–. Před 4 lety jsme byli manželé a už tenkrát měl oficiální plat 19000, ale neoficiálně bral přes 30000. Už tenkrát jsem ho prosila, at jde dělat jinam, protože má rodinu a může se cokoliv stát, ale nechtěl. Znovu se oženil a jeho žena má oficiální plat 33000. Nemají společné děti, ona má v péči už pouze jednu dceru. Před 4 lety byly stanoveny alimenty 6000 na dvě děti a starší jde na střední, mladší je na 2 stupni a já zažádala o zvýšení. Oni zažádali o snížení alimentů, že prý její dceři zvýšili cenu za kroužek a za rok nastupuje na střední. Dále, navýšila se jim hypotéka a platí zároven nájem a hypotéku na dům, který dostal ex darem. Na Ospodu jsme se nedohodli, protože, on chce snížit a já zvýšit alimenty. Po schůzce na ospodu přepsal raději dům na svou ženu, aby neměl žádný majetek. Co byste radily, vzít si právníka? S dětmi se nestýká, když jsem ho žádala o přispění, např. na počítač v době covidu, na kroužek, na jazykový kurz aj., tak vždy odmítl, takže, kromě alimentů, nehradí nic. Já jsem se přihlásila na vysokou školu, abych si zvýšila kvalifikaci a za měsíc, nastupuji do nové práce, kde si díky studiu vydělám víc peněz. Štve mě, že na ospodu brečel, jak jsou na tom ted finančně špatně, ale, koupili si, po 3 letech další nové auto, jezdí na dovolené a na vlastních dětech šetří. Jako, at si jezdí a kupují auta, ale, at nepláče, že nemá na alimenty a potřebuje je snižovat. Ted mě tady asi odsoudíte, at jim nezávidím, mě zkrátka štve, jak si někdo stěžuje, ale, na druhou stranu, mu není líto, utrácet peníze za věci, které jsou podle něj důležitější, než děti. Dcera, si ted, čerstvě v 15 letech, našla brigádu, já chodím taky, při plném úvazku, na brigády a mám toho už fakt dost. Jsou to společné děti, tak proč bych se měla dřít jen já. Jinak, bývalého znám 20 let a dokonale druhého poznáte, až v krizové situace, což se stalo. V manželství to byl průměrný chlap, děti sice nějak zvlášt nežral, ale, nemůžu říct, že je neměl rád. Dlouho jsme nemohli mít děti, takže byl zvyklý na veškerou moji pozornost. Až po rozvodu jsem pochopila, že, on, vlastně, na své děti žárlil. Ted už to nevrátím zpátky, prostě jsem si špatně vybrala, ale, kvůli tomu přece nebudou děti trpět.
Právníka bych si asi nebrala, to by ses nedoplatila..
Dala bych k soudu odvolání.
Presne, jak to popisuješ zde, ty jeho dovolené, nové auto..
To tam pěkně vyjmenuj..
Dcera má právo na stejný standard.
Hlavně v klidu.
Při takové situaci mě vždy štve jak sociální případy berou prudavjy ba děti, doplatek na bydlení atd.
A nám, poctivě pracujícím, nedají ani ten blbý přídavek na dítě.
Dělá to kolem 700 měsíčně dle věku, za to by byly už jedny boty pro dítě.
Nás teď čeká stridava pece, ačkoli je rozdíl našich prijmu 10 000, bývalý mi bude doplácet jen 1500 měsíčně. Kde je spravedlnost.
To abych si taky našla brigádu, k plnému úvazku ve škole.
@ZustanSeMnou píše:
To tam pěkně vyjmenuj..
Dcera má právo na stejný standard.Hlavně v klidu.
Při takové situaci mě vždy štve jak sociální případy berou prudavjy ba děti, doplatek na bydlení atd.
Nás teď čeká stridava pece, ačkoli je rozdíl našich prijmu 10 000, bývalý mi bude doplácet jen 1500 měsíčně. Kde je spravedlnost.
Budes mit ted moznost si diky SP vydelat navic vic nez tech 10 t, tak parada, ne?, naopak exovi se asi vydelecna moznost snizi. Kdyz spravedlnost, tak spravedlnost, treba by nakonec bylo spravedlivejsi, abys platila ty jemu, proc by ne.
@ZustanSeMnou píše:
To tam pěkně vyjmenuj..
Dcera má právo na stejný standard.Hlavně v klidu.
Tak pokud se počítá 15% z platu na hlavu, tak mi 1500 10tis. rozdílu přijde na 14 dní vcelku zpravedlivé, ne?
@ondrej190 píše:
Budes mit ted moznost si diky SP vydelat navic vic nez tech 10 t, tak parada, ne?, naopak exovi se asi vydelecna moznost snizi. Kdyz spravedlnost, tak spravedlnost, treba by nakonec bylo spravedlivejsi, abys platila ty jemu, proc by ne.
Hele, á si nemyslím, že je to až tak jednoduché, jak se zdá. Ono je často problém, že rozvody se dějí chvíli po ukončené mateřské ženy. A at si budeme povídat, co chceme, tak to její kariéru a tím pádem i schopnost výdělku poznamená a mělo by to být nějakým způsobem následně zohledněné. Ono se to prostě nestane čáry máry a zítra můžu vydělávat desítku. A ne, nemyslím si, že by se to mělo zohlednovat do skonání věků ještě na vysoké škole dětí.