Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@prokr píše:
4500,– na dvě děti ve věku 10 a 6 let???
To je naprostý výsměch. Co prosím Tě dělá za práci
?
Zase pokud bez keců zatáhne půlku všeho okolo (tábory, kroužky, sportovní výbava…). ![]()
@Alexandria Nixia
Ochota? To soud příliš nezajímá. Pokud nejde o dohodu (a i tu musí soud schválit), tak stěžejní pro určení vyzivneho je příjem.
@Svistice píše:
Zase pokud bez keců zatáhne půlku všeho okolo (tábory, kroužky, sportovní výbava…).
Dvojka je výsměch. To dítě proji a v dnešní době i víc. Pokud vezmu stejnou sumu od matky, tak za zo se koupi boty, oblečení, drogerie.. a co nájem, teplo, voda, elektrika… to dite nebydlí ve stanu v lese. nedej bože, aby dítě chtělo taky někdy na výlet - taková zoo v Praze je za 650 sotva tam vlezes pro dospělého a dvě děti. Ono už jen popojet někam vlakem není za úsměv. Za me jsou 4 minimalka a ideálně 6 a víc. Já nějak nechapu proč by se měla matka strhat praci a péči přičemž tatínek pošle dva litry a na víkend kdy má mit děti se každou chvíli vymluvi, ze nemůže ![]()
@NinaU. Tak zrovna u nás by správně měly být ty alimenty teda podle platu daleko vyšší. Ovšem platí se méně, protože otec nebyl ochoten platit víc. A i to, co platí se mu zdá být vysoké. Soudu to bylo víceméně jedno, jen aby už si mohl odškrtnout další případ. Sociálka se také nepřetrhla.
Takže u nás to bylo o té ochotě, jak otce, tak i úředních orgánů. ![]()
@Alexandria Nixia píše:
@NinaU. Tak zrovna u nás by správně měly být ty alimenty teda podle platu daleko vyšší. Ovšem platí se méně, protože otec nebyl ochoten platit víc. A i to, co platí se mu zdá být vysoké. Soudu to bylo víceméně jedno, jen aby už si mohl odškrtnout další případ. Sociálka se také nepřetrhla.Takže u nás to bylo o té ochotě, jak otce, tak i úředních orgánů.
Tak to je asi soud od soudu..u nás jsme museli hodně hodně obhajovat, aby manžel neplatil 50% z příjmu(taková byla původně domluva mezi nimi, ze dokud bude moct, tak bude platit tolik-při snížení ale pak byl problém)..nakonec to soudkyne “zkrouhla” a vychází to cca na 20% teď..a to máme spolu další dítě a já na rodicaku (ale nestezuju si, máme se dobre)
Tak jako vzdy tady nikdo neodpovida na dotaz. Minoradne vydaje nejsou nijak definivane a nelze je dat domrozsudku, je mozne o nich sepsat dohodu a soud ji schvali a a do vyjadreni u rozsudku napise, ze otec souhlasil s platbou toho a toho… Jinak samozrejme u nas jsou alimenty o nicem plati se par procent platu a voc jak 90% otcu prijmy svindluje a proc… no protoze se jim nic nestane… lzou podvadi atd a vse je ok.
Tak u nás je to co druhý víkend a když nejsou na víkend, má je jedno odpoledne v týdnu. Ne každý víkend, ale podle času a počasí mají vyžití sportovní, nebo kulturní. Cyklovýlety, bazén, bruslák, jedou někam autobusem nebo vlakem, muzea, výstavy, tak různě, takže zase jako další peníze do děti vloží, vstupné a tak taky není dneska nikde levné, takže si myslím, že investice do děti navíc jsou, není to jen výživné, ale i ty věci kolem navíc. Takže za měsíc to nějaká tisícovka ještě je navíc, když jsou u něj.
U mě exmanžel platí 8 tis výživné na dceru soudně a ostatní výdaje na tábor, školu v přírodě, kroužky, kredit, mobil, oblečení přispívá polovinu, ale to bylo po domluvě s ním jsem ráda že je rozumný a ochotný…jinak bere si ji jednou týdně na výlety a když má volný víkend a nemá služby tak na celý víkend kamkoli ji vezme vše platí sám hračky vstupné, výlety, hrady ap…dcera je spokojena
Příspěvek upraven 30.07.22 v 12:36
@hospodki píše:
Dvojka je výsměch. To dítě proji a v dnešní době i víc. Pokud vezmu stejnou sumu od matky, tak za zo se koupi boty, oblečení, drogerie.. a co nájem, teplo, voda, elektrika… to dite nebydlí ve stanu v lese. nedej bože, aby dítě chtělo taky někdy na výlet - taková zoo v Praze je za 650 sotva tam vlezes pro dospělého a dvě děti. Ono už jen popojet někam vlakem není za úsměv. Za me jsou 4 minimalka a ideálně 6 a víc. Já nějak nechapu proč by se měla matka strhat praci a péči přičemž tatínek pošle dva litry a na víkend kdy má mit děti se každou chvíli vymluvi, ze nemůže
Proc, protoze spilecnost to toleruje a jak vidis jsou tady „damy“ ktere by pomalu tvrdili, ze mas otci jeste platit, aby on lastni deti mel zajem, protoze prece vhces mit dobre vztahy… a pak jsou takove co si vse nechaji libit ze strachu z neschopnosti… je to podobne jako se stridavkou… Pro deti je to v 99% spatne… ale hned se na tebe sesypou, ze dite neni majetek a otec ma pravo:).
Proste od muzespolecnost nic nevyzaduje, neceka, nema zadnou povinnost a odpovednost… takze jedine co nekteri delaji, ze bojuji o roli matky za pdopory Ospodu a spudu
. Ten kdo na to doplaci jsou vzdycky jen deti.
@Alexandria Nixia píše:
3-4 tisíce? U nás otec platí míň jak ty tři. A to máme spolu postižené dítě.
@Alexandria Nixia když máte postižené dítě ty nebereš příspěvek na péči? Vyměřují dle postižení slušné částky… jinak alíky 3 tis.je teda fakt málo…pokud nemáš příspěvek na péči zažádej si o něj pokud chceš poradit napiš mi.
@Alexandria Nixia píše:
@NinaU. Tak zrovna u nás by správně měly být ty alimenty teda podle platu daleko vyšší. Ovšem platí se méně, protože otec nebyl ochoten platit víc. A i to, co platí se mu zdá být vysoké. Soudu to bylo víceméně jedno, jen aby už si mohl odškrtnout další případ. Sociálka se také nepřetrhla.Takže u nás to bylo o té ochotě, jak otce, tak i úředních orgánů.
Odvolala jsi se? Jaké bylo odůvodnění rozsudku?
@Jaja1112 píše:
@Alexandria Nixia když máte postižené dítě ty nebereš příspěvek na péči? Vyměřují dle postižení slušné částky… jinak alíky 3 tis.je teda fakt málo…pokud nemáš příspěvek na péči zažádej si o něj pokud chceš poradit napiš mi.
Tak do toho bych se radši nepoustela. Třeba při nějakých problémech s pohybovym aparátem vychází hodina u fyzio cca 2 tisíce. Ty hodiny potřebuje tři týdne aby se to někam hnulo. Tj 24 tisíc za měsíc a ne vše je placené. Rehabilitacni pobyty co pomáhají, léky, kompenzační pomůcky… měsíční náklady můžou byt v lepším případě třeba 40 litru a tolik ti nikdo nedá. Máma s dítětem lítá po všech certech, dostane par korun a příspěvek plus od tatínka 3 tisíce… no to je vejvar
@Aglája75 píše:
Proc, protoze spilecnost to toleruje a jak vidis jsou tady „damy“ ktere by pomalu tvrdili, ze mas otci jeste platit, aby on lastni deti mel zajem, protoze prece vhces mit dobre vztahy… a pak jsou takove co si vse nechaji libit ze strachu z neschopnosti… je to podobne jako se stridavkou… Pro deti je to v 99% spatne… ale hned se na tebe sesypou, ze dite neni majetek a otec ma pravo:).
Proste od muzespolecnost nic nevyzaduje, neceka, nema zadnou povinnost a odpovednost… takze jedine co nekteri delaji, ze bojuji o roli matky za pdopory Ospodu a spudu. Ten kdo na to doplaci jsou vzdycky jen deti.
@hospodki no mám segru co má syna který je jen psychicky postižen Aspergeruv syndrom (nejlehčí forma autismu) kluk je inteligentní skoro žádné problémy nemá, chodí do normální školy učí se dobře jen bere dva léky na psychiku a dostávají na něj 6 tisíc příspěvek na péči má na něj i alimenty a jako bonus ten příspěvek na péči…tam záleží hodně na tom jaké to postižení je…a jak to čssz vyhodnotí…
@Jaja1112 píše:
@hospodki no mám segru co má syna který je jen psychicky postižen Aspergeruv syndrom (nejlehčí forma autismu) kluk je inteligentní skoro žádné problémy nemá, chodí do normální školy učí se dobře jen bere dva léky na psychiku a dostávají na něj 6 tisíc příspěvek na péči má na něj i alimenty a jako bonus ten příspěvek na péči…tam záleží hodně na tom jaké to postižení je…a jak to čssz vyhodnotí…
Tak samozřejmě. Akorát ty tabulky, kde 6 tisíc dostane kluk od tvé segry a třeba 10 postiženi co jsem popsala já ![]()