Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Jaja1112 píše:
@hospodki no mám segru co má syna který je jen psychicky postižen Aspergeruv syndrom (nejlehčí forma autismu) kluk je inteligentní skoro žádné problémy nemá, chodí do normální školy učí se dobře jen bere dva léky na psychiku a dostávají na něj 6 tisíc příspěvek na péči má na něj i alimenty a jako bonus ten příspěvek na péči…tam záleží hodně na tom jaké to postižení je…a jak to čssz vyhodnotí…
no aby dostal 2. st. PnP, musi dite nezvladat 4-5 zivotnich potreb, to neni otazka inteligence, ale schopnosti normalne fungovat. Muj syn ma 1. st. a standardni dite urcite neni, takze s 2. st. uz to asi nebude „skoro zadne problemy nema “
@Jaja1112 píše:
@Alexandria Nixia když máte postižené dítě ty nebereš příspěvek na péči? Vyměřují dle postižení slušné částky… jinak alíky 3 tis.je teda fakt málo…pokud nemáš příspěvek na péči zažádej si o něj pokud chceš poradit napiš mi.
Příspěvek na péči se ale nepočítá jako uznatelný příjem dle zákona. Takže je jedno ohledně alimentů, jestli ho člověk má nebo nemá. ![]()
Edit: Ten příspěvek není primárně na to, abys z toho živila dítě a platila poplatky. Je určen na terapie, pobyty, speciální tábory a tak.
Navíc k tomu nemůžu z důvodu velmi náročné péče o dítě ani do práce. A samozřejmě otec si vůbec dítě nebere.
Já nemám ani tři. Já jsem ve dvojce ![]()
Příspěvek upraven 30.07.22 v 13:18
@Eliška fakt nemá skoro žádné problémy už je větší tak je to mnohem lepší má jen ulpívavé zájmy zbraně, letadla a sociálně nic moc tedy, když byl menší měl afekty a byl jakoby špatně zvladatelný i sociálně v te době dostala segra ten píspěvek nyní je kluk mnohem lepší a pobírá ho stále už je to 10 let…chodí do normální zš ted 8 třída, půjde na učiliště segra chodí normálně do práce akorát jednou měsíčně k psychiatričce s klukem pro prášky nic víc.
@Jaja1112 píše:
@Eliška fakt nemá skoro žádné problémy už je větší tak je to mnohem lepší má jen ulpívavé zájmy zbraně, letadla a sociálně nic moc tedy, když byl menší měl afekty a byl jakoby špatně zvladatelný v te době dostala segra ten píspěvek nyní je kluk mnohem lepší a pobírá ho stále…
PnP se posuzuje cca kazde 2 roky, takze musel projit novym posouzenim. Moje dite taky z vnejsiho pohledu nema moc problemu.
@Lama Lama píše:
Odvolala jsi se? Jaké bylo odůvodnění rozsudku?
Ne. Kdybych se dál soudila, tak nám chtěla soudkyně nakázat povinnou léčbu u psychologa, protože se s mým ex nemohla domluvit. Dělal furt nějaké vytáčky. ![]()
Nechala to být s tím, že to hodila na ospod, ať mezi námi vyřeší dohodu o styku.
Nic se nevyřešilo. Akorát ex jen se to snažil uhrát na nižší alimenty.
Doufám, že soudy a sociálka v jiném městě budou schopnější. ![]()
@hospodki píše:
Tak samozřejmě. Akorát ty tabulky, kde 6 tisíc dostane kluk od tvé segry a třeba 10 postiženi co jsem popsala já
Hlavně s tím klukem může normálce do práce a tak. Moje dítě potřebuje speciální školku/školu. Má pleny, mentálně je na tom jako dvouleté, takže výrazná mentální retardace a x dalších věcí. ![]()
@Alexandria Nixia píše:
Ne. Kdybych se dál soudila, tak nám chtěla soudkyně nakázat povinnou léčbu u psychologa, protože se s mým ex nemohla domluvit. Dělal furt nějaké vytáčky.![]()
Nechala to být s tím, že to hodila na ospod, ať mezi námi vyřeší dohodu o styku.
Nic se nevyřešilo. Akorát ex jen se to snažil uhrát na nižší alimenty.
Doufám, že soudy a sociálka v jiném městě budou schopnější.
To je chyba. A klidně bych na terapie s ex dochazela
@Lama Lama píše:
Tak on by ex ani na ty terapie by nepřišel. Maximálně s vypětím všech sil na první hodinu ![]()
Akorát by se člověk připadal jako idiot. ![]()
Btw. A to nemluvím o tom, že ta soudní je stejná u které jsem byla jako mladá holka. Jako psycholog byla velmi mizerná a co jsem slyšela, tak pod její léčbou někdo dokonce i spáchal sebevraždu. Pak to teda dotáhla na soudního. Hlavně je ale zaměřená na dopravku. ![]()
@Alexandria Nixia píše:
Tak on by ex ani na ty terapie by nepřišel. Maximálně s vypětím všech sil na první hodinu![]()
Akorát by se člověk připadal jako idiot.
Btw. A to nemluvím o tom, že ta soudní je stejná u které jsem byla jako mladá holka. Jako psycholog byla velmi mizerná a co jsem slyšela, tak pod její léčbou někdo dokonce i spáchal sebevraždu. Pak to teda dotáhla na soudního. Hlavně je ale zaměřená na dopravku.
Proc jako idiot, když nepřijde ex? vzdyt jsi to ani nezkusila, todle je JPP
@Lama Lama píše:
My to meli taky soudem narizene. Byli jsme tam asi 3×. Za me psycholozka skvela, ale dopad na pristup ex nula.
@Anonymní píše:
My to meli taky soudem narizene. Byli jsme tam asi 3×. Za me psycholozka skvela, ale dopad na pristup ex nula.
Nj, škoda. Je fakt, že nařízene to moc efekt nemá. Ale. Minimálně výstup pro soud, že jeden nespolupracuje. Nebo alespoň spolupracuje na oko tam, a něčeho se tam dá dosáhnout.
@Alexandria Nixia píše:
Hlavně s tím klukem může normálce do práce a tak. Moje dítě potřebuje speciální školku/školu. Má pleny, mentálně je na tom jako dvouleté, takže výrazná mentální retardace a x dalších věcí.
tak to PnP máš ne? Na takové dítě já mám 3 stupeň.
@Markéta80 píše:
tak to PnP máš ne? Na takové dítě já mám 3 stupeň.
Ze ji do toho furt rejpete. Proste za me jsou tyhle příspěvky proste málo a otce dítěte to rozhodne neomlouvá a tři tisíce jsou výsměch i pro zdrave dítě. Tvl tady snad někdo závidí, ze ma někdo postižené/ zdravotně náročnější dítě a dostane podporu. Běžte kopat do nemakacenek a těch co si dělají dítě každé s jiným po týdnu od seznámeni a fnukaji jak nemají prachy ![]()
dítě bude mít 6 let, otec do teď platil alimenty 1500,–- a ani desetník navíc, nikdy nic nekoupil, jelikož dítě nikdy ani neviděl - nechce,
nyní jsem podala návrh na zvýšení na 4000,–-, poslali nás domluvit se mimosoudně na OSPODu, tak bude platit 3000,–- - takže i tak se dá