Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Markéta80
Miminko je jeste v brisku, proto se mi nejedna o alimenty, ale nejake vyzivne na me. Ja tak nejak po nem nic nechci (ted nam koupil kocarek, prebalovaci pult, nejake hadriky…atd), ale oni na tom trvaji, proto me zajima jestli musim k soudu (nejsk se na nej necitim) a nebo staci nase domluva
@Lerista
Soudne asi ano, ale ja zas nepotrebuji nejake horenrni sumy, spis nic - ma nejnizsi mzdu a 2 deti z predesleho vztahu, ale i tak male koupil kocarek, prebalovaci pult… Tohle mi bohate staci… Spise si myslim, ze maji oni problem s tim davat penize (mozna kdybych byla tmavsi pleti jako nasi spoluobcane, bylo by to bez peoblemu)… Proto me zajima, jestli staci dohoda mezi nami a nemusim se v 28tt stresovar vyeizovanim a pote samotnym soudem
@Anonymní píše:
Maminky prosim, mate nekdo zkusenosti z vyzivnym na NP? Pobiram davky hmotne nouze a bylo mi receno zw si mam zazadat o vyzivne na NM - muj dotaz zni: musi to byt soudne nebo staci aby mi to ex potvrdil pisemne ze bude platit - donluva mimo soud
Tak se jich zeptej, jak to chtěj, zda soudně nebo stačí dohodou.
@Anonymní píše:
@Markéta80
A jeho prijem je minimalni mzda
@Markéta80
Me o ty penize ani tak nejde, jsem rada ze se angazuje s vybavickou a koupil nam celkem drahej kocarek +- 9000-, (prispeli i jeho rodice), prebalovak (sice pouzity, ale v hezkem stavu) a i nejake nové obleceni -takze v podstate to nejdrazsi zajistil, kdyz vi, jak na tom financne jsem… Proto bych to vyzivne na me ozelila, ale pani na socialce to asi vidi jinak a zrejme je tizi to, ze „musi“ davat i bilim (pak jim asi chybi na „cerne“ )… Snad jim bude stacit domluva mezi nami a nebudeme muset k soudu, fakt se na to necitim ![]()
@Anonymní píše:
@Lerista
Soudne asi ano, ale ja zas nepotrebuji nejake horenrni sumy, spis nic - ma nejnizsi mzdu a 2 deti z predesleho vztahu, ale i tak male koupil kocarek, prebalovaci pult… Tohle mi bohate staci… Spise si myslim, ze maji oni problem s tim davat penize (mozna kdybych byla tmavsi pleti jako nasi spoluobcane, bylo by to bez peoblemu)… Proto me zajima, jestli staci dohoda mezi nami a nemusim se v 28tt stresovar vyeizovanim a pote samotnym soudem
tvl, s takovým si pořídit dítě ![]()
ty obligátní řeči o spoluobčanech si nech snad od cesty.Sama se jim smýšlení a natahováním ruky k dávkám dost podobáš. A vůbec, proč by měl stát platit za to, že si pořídíš dítě s takovým…hezky ať cvaká otec. Stát ani poplatníci Ti to dítě neudělali.
@Anonymní píše:
@Markéta80
Me o ty penize ani tak nejde, jsem rada ze se angazuje s vybavickou a koupil nam celkem drahej kocarek +- 9000-, (prispeli i jeho rodice), prebalovak (sice pouzity, ale v hezkem stavu) a i nejake nové obleceni -takze v podstate to nejdrazsi zajistil, kdyz vi, jak na tom financne jsem… Proto bych to vyzivne na me ozelila, ale pani na socialce to asi vidi jinak a zrejme je tizi to, ze „musi“ davat i bilim (pak jim asi chybi na „cerne“ )… Snad jim bude stacit domluva mezi nami a nebudeme muset k soudu, fakt se na to necitim
peníze od něj nechceš ale od státu jo? trochu divné ne? dítě a teda i tebe se má postarat otec dítěte a až pak doplatek od sociálky
.S minimální mzdou si člověk nemůže dělat 3 děti
Budete počítat všichni koruny v peněžence ![]()
Když na to nemáte, neměli jste si pořizovat dítě. Nebo snad myslíš, že Vám to budou cvakat se státního. Živte si ho sami.
Oni to chtějí na sociálce proto, aby nejdříve ten, kdo tě oplodnil, zabezpečil finančně tebe a dítě. Pak má teprv přijít na řadu stát.
Takže ano, běž na soud, tam ať to máš právně ošetřené - výživné na matku do 2 let věku dítěte + alimenty na dítě. A s tou minimální mzdou nemáš tak pravdu. Jakože pokoud bere 9 čistého tak nepočítej s alimentama tisícovku na měsíc. To dítě bude potřebovat spoustu věcí a pokud budeš mít normální soudkyni/soudce, tak dítěti sestaví alimenty z průměrné mzdy v daném oboru v dané oblasti.
Maminky prosim, mate nekdo zkusenosti z vyzivnym na NP? Pobiram davky hmotne nouze a bylo mi receno zw si mam zazadat o vyzivne na NM - muj dotaz zni: musi to byt soudne nebo staci aby mi to ex potvrdil pisemne ze bude platit - donluva mimo soud