Výživné při střídavý péči

Anonymní
22.3.23 20:34

Výživné při střídavý péči

Dobrý den,
Mám nárok na výživné když by jsme měli děti ve střídavý péči? Jde o to, že nejsem vdaná, jen jsme spolu, máme spolu 2 děti (8+ necelý rok) a partner bere 5× více financí než já mám příjem. Bohužel z toho příspěvku vše nepokryji. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66538
22.3.23 20:38
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Mám nárok na výživné když by jsme měli děti ve střídavý péči? Jde o to, že nejsem vdaná, jen jsme spolu, máme spolu 2 děti (8+ necelý rok) a partner bere 5× více financí než já mám příjem. Bohužel z toho příspěvku vše nepokryji. Děkuji

jo, máš nárok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.23 20:40

Jak to prosím řešit? Kde se můžu na koho obrátit? Vůbec v tom neumím chodit.. samozřejmě partner s tím nesouhlasí. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
7
22.3.23 20:45

Výživné je při střídavé péči stanoveno obema rodičům dle jejich příjmu. Obrátila bych se na OSPOD a podala návrh k soudu na určení péče a stanovení výživného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66538
22.3.23 20:46
@Anonymní píše:
Jak to prosím řešit? Kde se můžu na koho obrátit? Vůbec v tom neumím chodit.. samozřejmě partner s tím nesouhlasí. Děkuji

přes soud. Stejně budou řešit i tu střídavou péči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37295
22.3.23 20:52

Musíš podat navrh k soudu. Mate tu stridavku už oficiálně? To má stridavku i to mimino? Jinak vam stanoví výživné oběma podle platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.3.23 20:56
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Mám nárok na výživné když by jsme měli děti ve střídavý péči? Jde o to, že nejsem vdaná, jen jsme spolu, máme spolu 2 děti (8+ necelý rok) a partner bere 5× více financí než já mám příjem. Bohužel z toho příspěvku vše nepokryji. Děkuji

Pokud je velký rozdíl v příjmu, tak ano. Podej návrh na soud na určeni péče a alimenty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81530
22.3.23 21:54

Ano, nRok más. Nejlepe dohoda s pres mediatora, pokud to nepujde, tak soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
23.3.23 08:12
@Anonymní píše:
Jak to prosím řešit? Kde se můžu na koho obrátit? Vůbec v tom neumím chodit.. samozřejmě partner s tím nesouhlasí. Děkuji

A copak by se mu líbilo? :think:

• Citovat
  • Upravit
2983
23.3.23 08:51
@Anonymní píše:

Nárok na výživné na děti máte oba, a to podle možností, schopností a majetkových poměrů a životní úrovně druhého rodiče. K tomu máš nárok na výživné na sebe do dvou let menšího dítěte. Pokud chceš pomoci, napiš SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna