Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Mám nárok na výživné když by jsme měli děti ve střídavý péči? Jde o to, že nejsem vdaná, jen jsme spolu, máme spolu 2 děti (8+ necelý rok) a partner bere 5× více financí než já mám příjem. Bohužel z toho příspěvku vše nepokryji. Děkuji
jo, máš nárok
Jak to prosím řešit? Kde se můžu na koho obrátit? Vůbec v tom neumím chodit.. samozřejmě partner s tím nesouhlasí. Děkuji
Výživné je při střídavé péči stanoveno obema rodičům dle jejich příjmu. Obrátila bych se na OSPOD a podala návrh k soudu na určení péče a stanovení výživného.
@Anonymní píše:
Jak to prosím řešit? Kde se můžu na koho obrátit? Vůbec v tom neumím chodit.. samozřejmě partner s tím nesouhlasí. Děkuji
přes soud. Stejně budou řešit i tu střídavou péči
Musíš podat navrh k soudu. Mate tu stridavku už oficiálně? To má stridavku i to mimino? Jinak vam stanoví výživné oběma podle platu.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Mám nárok na výživné když by jsme měli děti ve střídavý péči? Jde o to, že nejsem vdaná, jen jsme spolu, máme spolu 2 děti (8+ necelý rok) a partner bere 5× více financí než já mám příjem. Bohužel z toho příspěvku vše nepokryji. Děkuji
Pokud je velký rozdíl v příjmu, tak ano. Podej návrh na soud na určeni péče a alimenty
Ano, nRok más. Nejlepe dohoda s pres mediatora, pokud to nepujde, tak soud.
@Anonymní píše:
A copak by se mu líbilo? ![]()
@Anonymní píše:
Nárok na výživné na děti máte oba, a to podle možností, schopností a majetkových poměrů a životní úrovně druhého rodiče. K tomu máš nárok na výživné na sebe do dvou let menšího dítěte. Pokud chceš pomoci, napiš SZ.
Dobrý den,