Význam a původ jmen - vybíráte podle něj?

484
14.1.19 02:01

Význam nás nezajímal. Vybrali jsme jméno, které se nám líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8056
14.1.19 02:43

Moje kritérium bylo mezinárodně vyslovitelné (Moje je problém), žádná/ý -slav, -mír, mimo top žebříček a obsahující písmeno L. Partner odmítl jakoukoli - týnu.
Výsledek Alice a Gabriela příjmení německé. U první shoda okamžitě, u druhé bylo ve výběru ještě Kateřina a Lucie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
14.1.19 03:26

Hynek, shodli jsme se na něm vylučovací metodou. České jméno, ne moc časté ale ne exotika. Zaujala mne historie jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
14.1.19 03:44

U nás to byla neobvyklost. Chteli jsme české, ne časté. Potom jsemnsi í zjistila historii jména. Eleonora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24216
14.1.19 05:39

U nás bylo jasné hned jak se dítko bude jmenovat. Jelikož je to naše první a ještě kluk dostane jméno po tatínkovi Milan. Ale na význam jména jsem koukala, je to pro mě důležité spíš pocitově, než že bych tomu dávala nějakou váhu. Kdyby se tatínek jmenoval třeba Jaroslav, Karel, Václav tak bych jméno po otci nechtěla. Ale manželovo jmeno se mi moc líbí, tak proč nedodržet tradici :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
14.1.19 07:01

Na vyznam jsem koukla, ale nevybirala jsem podle toho. U obou jsme to uz meli i tak dost slozite, prvni dostal jmeno tyden po narozeni, druhy dokonce 2 tydny :mrgreen:. Vybirali jsme takove, abychom se shodli, u prvniho jsme nasli takovou zajimavou zminku na netu, ktera spojila to jmeno s mesteckem, odkud pochazi manzel, no slozite :lol: Jmena psat nebudu, ale je to pomerne casto davane ceske/slovenske jmeno. Jelikoz nezijeme v CR a ukazalo se to lehce neprakticke, pro druheho jsme chteli nejake neutralnejsi, tak jsme opakovane prochazeli seznam a vybrali 2 a nemohli se mezi nimi rozhodnout, az nakonec muz rekl, ktere se mu libi vic a to ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
14.1.19 07:02

Jeste dodam, ze oba kluci maji 2 jmena, prvni ma to druhe po tatovi a druhy po tchanovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
14.1.19 07:05

Nechtěli jsme jméno české. A nechtěli jsme v žádném případě ani Emu, Sofii, Julii a podobné, které fakt může dát jen člověk bez vkusu a které má teď každá druhá :roll:
Nejsme ovce. A jména po rodičích ? :mrgreen: Vůbec :mrgreen:
Při výběru jména bylo důležité, aby bylo originální, aby ho moc lidi neznali a aby se nám líbilo.
Napsat ho nemůžu a nechci. Je jich jen pár v rep. A nemusí mě kvůli tomu každý poznat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
14.1.19 07:31

Vyznam a puvod jmen nam je fuk. Spis bych nechtela vylozene zidacky jako David nebo Sara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.1.19 07:41

Význam jsem nezkoumala, jméno se mi líbilo, hezky zní a hlavně ho široko daleko nikdo nemá, nesnáším davovky. Taky se nám hodilo k příjmení. Já zase věřím, že určité typy lidí nosí konkrétní jména, takže když jsem se podívala na jeho nositelky, bylo rozhodnuto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
14.1.19 08:12

Na význam koukám, jména mě zajímají, ale že bych dávala jména čistě podle významu, to ne. Jen Dolores, Klaudii nebo Cecílii bych si odpustila, i kdyby se mi ta jména líbila. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
14.1.19 08:15

Na vyznam jsem koukla, potesil a to je tak vse. Chtela jsem jmena, ktera nebudou mit kazde druhe dite a hlavne, ktera se mi libi 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
14.1.19 08:17

Na významy jmen jsme koukali až nějaký ten rok po narození, když na to přišla řeč. Náš prvorozeny má jméno, které znamená druhorozeny :) druhorozeny je miláček, a to on opravdu je. Ale rozhodně by to pro nás nebylo kritériem při výběru jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
14.1.19 09:39

Na význam jména jsem se nepodivala ještě teď a synovi je půl roku. Vybírali jsme, aby se to hodilo k příjmení, máme typicky české a ještě začínající na Ř. Takže jsme chtěli, aby se mu to vyslovovalo dobre a neměl s tím problém. Chtěli jsme české jméno, jsme Češi, ale ne retro jméno ani to, které má každý druhy. Dali jsme jméno Michal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.1.19 09:43

Chtěla jsem jméno bez háčků, kdyby dcerky jednou chtěly do světa, aby s tím neměly problém. Jméno, které bude mít hezké oslovení jak pro dítě, tak pro dospělého, aby nesvádělo děti k posměškům a taky aby se hodilo k holkám, který určitě budou mít víc než 180cm. Význam jmen už byla jen třešnička na dortu. A taky jsem chtěla jméno, které nemá každá třetí holčička. Máme Teodoru a Barboru.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence