Význam a původ jmen - vybíráte podle něj?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.1.19 07:59

Dobrá diskuze :-) Já mám kritérií celkem dost: význam jména, karmická ne/zatíženost (Meno je váš osud), málo frekventované jméno, jméno bez diakritiky (té je dost v příjmení), jméno, které se v okolí u malých dětí nevyskytuje, aby nekončilo na K, ne úplně obvyklé, jméno spíše na ústupu, jméno, které si s nikým nespojuji v negativním…
Ségra chtěla Vojtěcha a kvůli karmické zatíženosti nakonec nedala a vybrala jiná…
Zatím jako favority máme Ivo a Ilona :-)

• Citovat
  • Upravit
20860
15.1.19 10:26

Zdravím,

promazala jsem příspěvky, které se nedržely tématu a překračovaly respektující přístup.

Krásný den, Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
15.1.19 10:42
@modravlocka píše:
Znáte význam a původ jmen vašich dětí? Byl pro vas tak důležitý, že třeba dokázal ovlivnit váš výběr? Nebo je to věc, která vás vůbec nezajímala? Čím si vás „vaše“ jméno získalo? Jeho zněním, aktuální vlnou (ne)oblíbenosti, nějakým pro vás inspirativním nositelem tohoto jména…? Pokud chcete, můžete napsat i o jaké jméno se jedná.

Dala jsem jméno, které se líbilo mně a manželovi :)
Jména řešila sestra, má dvojčata holky, jedna se měla jmenovat Lenka, ale kvůli karmické zátěži ho změnili na Karolínu.

• Citovat
  • Upravit
dagmarkaa
15.1.19 10:47

Netušila jsem, že moje jméno znamená „jitřenka“. Poslední dobou mě hodně baví zjišťovat význam jmen, jejich četnost…

• Citovat
  • Upravit
71
15.1.19 12:00
@modravlocka píše:
Znáte význam a původ jmen vašich dětí? Byl pro vas tak důležitý, že třeba dokázal ovlivnit váš výběr? Nebo je to věc, která vás vůbec nezajímala? Čím si vás „vaše“ jméno získalo? Jeho zněním, aktuální vlnou (ne)oblíbenosti, nějakým pro vás inspirativním nositelem tohoto jména…? Pokud chcete, můžete napsat i o jaké jméno se jedná.

Určitě jsme koukali na význam, původ, četnost a jestli se nám líbí jako celek. Náš výběr to dost ovlivňilo a jsem za to ráda. Ale záleží na názoru rodičů. Alespoň, když se ji/mu nebude líbit a zeptá se proč se tak jmenuje, můžete mu říct důvod. Ať si na to pak udělá svůj názor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze