Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Lehni si po obědě s ní…Já to tak dělala, jakmile usnula, potichu jsem se vypařila
Uspávám flaškou s čajem
Dudlík nemá asi měsíc a je znát, že odpolední spaní je kratší. Hůř usínal, ale to se časem srovnalo. A ráno se budí dřív
Příspěvek upraven 28.03.15 v 20:33
@pannda Ty bláho, to jsem zkusila párkrát - vždycky jsem taky vytuhla
![]()
@pannda Když ona nikoho vedle sebe nesnese, je od mala hrozná samotářka, právě s tím bojuju už od narození, vždy vyžadovala, aby jsme jí jen dali do postýlky a odešli a dokud jsme u ní, je nevrlá. ![]()
@Nainuva to už jsem také zkoušela, ale právě jak jsme jí vzali dudana, tak jsme automaticky vzali i klasické láhvičky, neb dudala ty savičky a pořídili jsme jí klasický hrneček s pítkem a ten už na uspávání moc není, jsme si zavařili ach jo. ![]()
Dcera nechtěla spát po obědě taky brzo, ale měli jsme dohodu, že si vezme hračku nebo knížku a půjde do postýlky „jen odpočívat“ a normálně do půl hodinky vytuhla.
Ale asi ve 2,5 letech už spaní odpadlo, bylo to už opravdu krátké odpočívání.
Každé dítko to má jinak. Když neusnula odpoledne, taky byla dřív večer unavená, tak jsem jí dala spát podle potřeby, další dny jsem to vždy o kousek natáhla /čtvrthodinka/ a zvykla si na nový režim a pohoda ![]()
@Nika9 píše:
@pannda Ty bláho, to jsem zkusila párkrát - vždycky jsem taky vytuhla![]()
![]()
Vsak to neni zlocin ne?
Ja mam deti naucene, ze kdyz reknu do postele, tak zkratka jdou. Nekdy remcaj, ale musi zalehnout, pres to vlak nejede. A jakmile lezi, prikryte, v tichu, tak jsou behem chvile tuhy, pokud se jim nezacne chtit treba kakat. Z toho duvodu chodi spat pred obedem, abych eliminovala camrani na zachod.
Lehat s ditetem bych si nechodila, bude z tebe otrok. Zkratka bych dite ulozila, dala pusu a sla. Pokud bude vstavat, tak vracet do postylky, mracit se, rikat, ze nesmi vstavat a nepolevit.
@Makikki děti prostě mění denní režim, uřž třeba po obědě nemají potřebu spánku. Rozhodně bych ji nezvykala na jiné zlozvyky (usínat s ní, hladit ji, dokud neusne). My teda čteme, pouštíme pohádky na poslechnutí.
Tak utéct zatím nemá kam, máme pořád klasickou postýlku, ale jen se tam vzteká a řve. Chodím za ní cca po 5 minutách a když už vidím, že má z toho bulení dost, tak jí vyndám, já prostě nejsem takovej tvrďas no, to nikdy moc dlouho nevydržim.
Jedidný u čeho by vydržela a usnula by byly pohádky, ale jen v televizi, což to je zamítnuté, knížky jí zatím nic neříkají, nedokáže se na ně soustředit. ![]()
Ahoj maminky, malé jsme vzali dudana, večer usíná krásně, je to už týden co ho nemá, už si na něho ani nevzpomene, ale po obědě nechce spát a ráno vstává i v 5h, ale za to spí celou noc, když měla dudana, tak se budila i 4× za noc s tím, že ho hledala v postýlce. Nemáte někdo nějaký fígl, jak dítko uspat po obědě? V kočárku už není, takže tam to asi nepůjde, máme už jen provizorní golfky bez polohování. Jinak spinká ve svém pokoji, jsou jí 2 roky. Ale tím, jak neusne po obědě, tak do postele chce už třeba v 18h, což je hrozně brzy.