Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj vím že to asi nepůjde, ale chci se zeptat, naši malou jsem 3 měsíce uspávala v lehačce(někdy houpala chvíli, někdy u ní seděla a houpala furt) do toho ještě spala zavinutá, ted kolem 6 měsíce jsem ji odzavinula a zrušila i lehačku, první noc a asi tak týden spala super, prostě jsem sí uspala a položila a spala, ted ji položím a hned je bzhůru vždy si naspí jen půl hodky a pak se jen budí, do toho se začala přetáčet na bok, na bohu spí pěkně, ale jakmile se přetočí na záda je hned vzhůru nebo sebou mele třeba 15 min. než se probere, někdy zabere vzít za ruku a uklidní se, ale je to jen na chvíli, myslím že je zvyklá na to houpání, myslíte že kolem roku už by šla uspat tak že bych vedlě ní ležela? na vyřvání nemám to vím, dospěl jste k tomu někdo bez vyřvání? mám pocit že s ní budu houpat až do 2 let
a hlavně mě příjde že se to zhoršuje, je čímdál neklidnější, a to se ještě nepřetáčí na bříško, pak to bude asi už horor a nevyspíme se vůbec, jak jste to měli vy? dík ![]()
@janicel v čem že to do teď spala? Lehačka?
Co ji zkusit dát do měkčího, než na tvrdou, rovnou postel? Kluci když nejsou ok tak mi spí líp ve velkým péřovým polštáři, jak v hnízdě ![]()
Zkusila bych jí vrátit zavinovačku
Já zavinovala dceru snad do 8 měsíců.
Nebo ji aspoň něčím zapřít, aby se nepřetočila na záda z boku.
@Pipet ona mi v zavinovačce brečela, a první 2 noci si usla úplně sama bez zavinutí, a spala pěkně tak týden po týdnu se to začalo zhoršovat
@Bejbyy hm ten velký polštář je dobrej nápad to zkusím, mám kolem ní poskládané deky a v ruce má furt plínku
Mela jsem to tak taky, dobre to znam a taky jsem byla zoufala, nakonec se maly naucil usinat bez houpani v 10mesicich, musela jsem ale lezet vedle nej. Naucil se to ze dne na den sam. Taky jsem nemela srdce nechat ho usinat s brekem. Ted ma dva a pul, usina sam, zadne problemy. Zpetne jsem rada, ze jsem na nej netlacila a prislo to samo.
Já dávám dcerce plyšovou hračku a usne sama..a jsem ráda. A já jí nikdy nehoupala, aby usnula..
Osmimesicni syn usne, jen kdyz se houpe v autosedacce.. kdyz ho dam do postylky bdiciho nebo v polospanku, jeci.. takze jde zpatky do sedacky, aby nevzbudil starsiho.. prenasim ho, az kdyz tvrde spi..