Uspávání miminka

252
4.3.15 18:28

Uspávání miminka

Ahoj, je to tu sice už hodněkrát, tak snad to nebude vadit. Máme skoro 5 měsíčního prcka a nedokáže usnout sám, přes den ho dám do kočárku a musim jezdit, jinak se vzbudí. Večer vezmeme do náruče, houpeme a zpíváme a malej řve, řve, řve. Už je hodně ohebnej a v náruči se mu moc nelíbí. Nevim jakou metodu na něj použít, jestli chovat dál, když přitom má hysteráky, nechat vyřvat, koupit šátek nebo třeba nechat spát u sebe v posteli. Jak to děláte vy? Už jsme docela zoufalý a hlavně trpí naše záda.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1482
4.3.15 18:31

@Labuť19 ahoj, tak to je náhoda, zrovna uspávám našeho 10týdenního drákulu a řev na celý barák. Teď mě vystřídal přítel v nošení, tak můžu psát. Finální metoda je u nás tzv. zalehnutí, pokud se neuklidní ani při chování, přitisknu si ho v posteli silně k sobě, skoro ho „zalehnu“ a dávám mu pusinky do vlásků a dělám ššš. On řve, dokud neusne, ale víc jak 15 minut to netrvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
4.3.15 18:34

Zajímavá metoda. :) Já bych se teda chtěla tomu breku vyhnout úplně, dost mě to ničí. Náš má při houpání takový hysteráky, že se úplně zasekne, brečí přerušovaně a cuká sebou, takže musim uklidňovat jinak by se snad zadusil. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
4.3.15 18:35

Ahojky, nam pomohla knizka Kazde dite muze dobre spat. Ale zacali jsme az od 9. mesice. Ale i mladsi mimco - myslim od 6. mesice - se muze naucit samo usinat. Zrusili jsme vsechny zlozvyky- usinani u kojeni - pripadne dudlik, lahev apod. a udelali vecerni ritualy- kase, koupani, kojeni a pak chvile mazleni a sup do postylky. Asi tri dny plakala, ale behem par dnu usinala sama s usmevem na tvari :) a je to prima, mame vecer klid!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15217
4.3.15 18:42

Mám šestiměsíční a sama dokáže usnout málokdy, přes den spí dopoledne 30minut usne u kojení, nebo tatínek pokud je doma uhoupe v náručí má na to grif, malá usne během minuty, odpoledne jezdíme 2-3h s kočárem, večer usne zase u kojení, nebo sama, ale musím s ní ležet. Já bych vyřvat samotné mimi nenechala, zkusila bych si s ním lehnout a nějak ho uklidnit, hladit, mluvit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
4.3.15 18:49

Když je malá (4,5měsíce) protivná i sama sobě a je na ní vidět, že chce spinkat a nemůže zabrat, tak jí pustím její oblíbený song z www. uspavac. cz a to během chvilky odpadne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.3.15 18:57

@Labuť19 položim malého do postýlky, dám mu hračky a 2 polštáře - miluje je.. a jen sleduju - zhasnu. Většinou stačí 10 minut a je tuhej :mrgreen: ideálně si přikryje xichtík polštářem, k druhému se přitulí - ty pak jen odeberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
4.3.15 19:15

Kdyz je krizovka supnu do autosedacky a je mrtvo… ;-) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
4.3.15 19:18

Lehnu si s malou (8 týdnů) do postele, drzim ji dudlik. Nebo ji jeste drzim za ruku to ma rada. Spi behem chvile.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
4.3.15 19:32
@Šarlota4 píše:
Lehnu si s malou (8 týdnů) do postele, drzim ji dudlik. Nebo ji jeste drzim za ruku to ma rada. Spi behem chvile.

Dělám to taky a občas si sednu na postel, malou mám v rozvázané zavinovačce v náručí. Usne během chvíle bez křiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
4.3.15 19:32
@Ostružka píše:
@Labuť19 ahoj, tak to je náhoda, zrovna uspávám našeho 10týdenního drákulu a řev na celý barák. Teď mě vystřídal přítel v nošení, tak můžu psát. Finální metoda je u nás tzv. zalehnutí, pokud se neuklidní ani při chování, přitisknu si ho v posteli silně k sobě, skoro ho „zalehnu“ a dávám mu pusinky do vlásků a dělám ššš. On řve, dokud neusne, ale víc jak 15 minut to netrvá.

pokud mu vyhovuje jak píšeš zalehnutí, tzn. znehybnění, tak ho pevně zavinuj. Některá mimina to mají ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
4.3.15 19:34
@martina.se píše:
@Labuť19 položim malého do postýlky, dám mu hračky a 2 polštáře - miluje je.. a jen sleduju - zhasnu. Většinou stačí 10 minut a je tuhej :mrgreen: ideálně si přikryje xichtík polštářem, k druhému se přitulí - ty pak jen odeberu.

Mám to podobně. Já jsem nikdy neuspávala. Dám do postýlky, pohladím a řeknu dobrou miláčku a jdu.
A jezdit kočárkem jinak se vzbudí? To sis prcka takhle na to naučila? Já jsem malou v létě dala do kočárku a spinkala bez ježdění. ;)
Bude těžké ho to odnaučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
4.3.15 19:35
@Pet83 píše:
Ahojky, nam pomohla knizka Kazde dite muze dobre spat. Ale zacali jsme az od 9. mesice. Ale i mladsi mimco - myslim od 6. mesice - se muze naucit samo usinat. Zrusili jsme vsechny zlozvyky- usinani u kojeni - pripadne dudlik, lahev apod. a udelali vecerni ritualy- kase, koupani, kojeni a pak chvile mazleni a sup do postylky. Asi tri dny plakala, ale behem par dnu usinala sama s usmevem na tvari :) a je to prima, mame vecer klid!!!

no, tak hlavně, že máte klid :roll: bože tohle takt nepochopím, nepochopím, nepochopím :zed: tři dny plakala a ty si libuješ, že máš klid. Víš jak se musela cítit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
4.3.15 19:43

@Labuť19 já jsem malou uspávala v posteli a pak přenášela. Ležela jsem s ní, držela ji za ruku a ona usnula. Když byla maličká, byla to rychlovka. Pak se to protahovalo jak začala dělat kraviny :lol: ale stejně to byly super chvíle a neplakala, měla mě (nebo občas tatínka) u sebe. Byla klidná a spokojená. Až nedávno, když jí bylo asi 17 měsíců, tak začala brečet a vztekat se, tak jsem pochopila, že přišel můj čas (matko zmiz) a já jsem ji položila do postýlky a ona si usnula sama. A od té doby tak usíná, i po obědě. Prostě si k tomu dospěla a potřebuje už svůj prostor. Mně to chybí, bylo to krásný a nikdy se to nevrátí - trvá to tak krátce. Věnuj se mu, nenuť ho být samotného když nechce. Potřebuje Tě. Hlavně ho nenechávej vyřvat, to dítě toto nikdy nepochopí. Zvykne si, ale nepochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
4.3.15 20:01

Doporucuji hacku. Pohoupu s behem par minut je v limbu :-) A jsme v klidu vsichni ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí