Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pomoc potřebuji mojí kamarádce. Chudák už fakt nemůže a kluk jí nespí, jsou v lékárnách nějaké homeo co by mohli pomoc a máte je vyzkoušené? Batole okolo osmého měsíce?
Pediakid pro snadné usínání, ale bála bych se takhle malému, i když tady je diskuze, že dávali před rokem. Jinak Sedalia, ale tam je jasně psáno, do 30 měsíců na doporučení dr.
@Catus Máme 22m usílá přes 3h!!! a v noci se budí cca 18×! Jsem s malým sama tedy už mám docela dost (přes den z 90% nechce spát vůbec, ráno vstane v 7 a usnul teď! a tak je to denně… Poradíte něco na usínání jste psala ale i na to aby prospal noc? ![]()
@Misulicka 1
Já sama zkušenost nemám. Ale ten Pediakid bych zkusila, někde tady v diskuzi se psalo, že po něm dítě spí celou noc ![]()
@Riky69 píše: … jsou v lékárnách nějaké homeo co by mohli pomoc a máte je vyzkoušené? Batole okolo osmého měsíce?
Riky, Misulicko, takhle homeo nefunguje. V homeopatii se musí nejřív zjistit, jaké má nemocný příznaky (někdo se budí v pravidelnou hodinu, někdo sebemenším hlukem, další mimčo je dráždivé všeobecně, někdo od narození, někdo od očkování, někomu pomůže chovat, někdo chování nesnese atd.) a podle toho se určí lék. Chce to bohužel návštěvu u homeopata, který určí lék na míru.
Můžeš se sice zeptat, co fungovalo ostatním, ale je pravděpodobné, že tvojí kamarádce ten samý lék fungovat nebude. Zkoušení léků metodou pokus/omyl také není nejlepší, může miminku další potíže přidat.
@Misulicka 1 @Riky69
@Jankap A poradíš homeopata ke kterému by teda zašla? Má dvě děti a takhle to fakt dál nejde, je mi jí hrozně líto a při představě, že bych tím musela procházet šílím i já. ![]()
je z Prahy 10
@Jankap No my usínali dlouuuuuhou dobu tak nějak no rozumně, půl hoďky max, teď bych řekla že se jedná o nějakou tu separační úzkost nebo nevim, vzbudí se a volá mámu a chce furt ke mě. Ale to probouzení… bylo vždy ale většinou párkrát za noc, s přibývajícím věkem jsem čekala ústup, nikoliv že se to bude zhoršovat
A klasika máma máma… už jsem přestěhovala postýlku do ložnice ale celou noce nedělám nic jiné než ho přesvědčuju že spát musí ve své postýlce ![]()
@Riky69 píše:
@Jankap A poradíš homeopata ke kterému by teda zašla? Má dvě děti a takhle to fakt dál nejde, je mi jí hrozně líto a při představě, že bych tím musela procházet šílím i já.
je z Prahy píše: Více
Petr Zachariáš www.sulfur.cz
Marta Mojžíšová www.malakulicka.cz , bývá občas v Praze.
Oba znám a věřím jim. Homeopata můžeš mít dál, protože se k němu chodí jednou za delší čas, není to každý týden.
Takhle opravdu hrozně zhruba 3měsíce jinak jak říkám, špatně spal vždy. Zlepšilo se to (naprosto 100% super - do 5min sám usnul v postýlce, zhasla jsem a spal celou noc popř s 1 probuzením na cca 2 měsíce na podzim). Nyní hrůza děs. Jinak stále kojím (ráno a večer to už ale dlooouho) a žádné změny nezaznamenávám…
@Misulicka 1 píše:
@Jankap No my usínali dlouuuuuhou dobu tak nějak no rozumně, půl hoďky max, teď bych řekla že se jedná o nějakou tu separační úzkost nebo nevim, vzbudí se a volá mámu a chce furt ke mě. Ale to probouzení… bylo vždy ale většinou párkrát za noc, s přibývajícím věkem jsem čekala ústup, nikoliv že se to bude zhoršovatA klasika máma máma… už jsem přestěhovala postýlku do ložnice ale celou noce nedělám nic jiné než ho přesvědčuju že spát musí ve své postýlce
A opravdu musi? Co zkusit ho vzit na chvili k sobe nez ho to prejde? ![]()
@Misulicka 1 píše:
Takhle opravdu hrozně zhruba 3měsíce jinak jak říkám, špatně spal vždy. Zlepšilo se to (naprosto 100% super - do 5min sám usnul v postýlce, zhasla jsem a spal celou noc popř s 1 probuzením na cca 2 měsíce na podzim). Nyní hrůza děs. Jinak stále kojím (ráno a večer to už ale dlooouho) a žádné změny nezaznamenávám…
Někdy se to zhorší vlivem očkování, to je časté (dítě hůř spí od narození, po očku se to zhorší, pak je chvíli klid, tak se to začne zlepšovat, po prvním přeočkování se to znovu zhorší). Ale někdy to vznikne i samo od sebe, bez zjistitelné příčiny.
Nicméně ať už je příčina jakákoliv, tak 3 měsíce je dost dlouho. Po takové dobře je vhodné to řešit. Můžeš taky využít uvedené kontakty.
Ja mam dcerku zitra ma ukoncenej 7 mesic a taky spi s nama rikala sem si ze se to zlepsi a houby… kazdej den je vzhuru od 5 od rana( nekdy driv) chodi spat mezi 18 a 20 hod ( podle toho kdy padne) pres den mi spi maximalne jednou a to je pres den naspi si v noci chce hrat… od ukonceneho 6 mesice mi chodi okolo nabytku takze se nezastavim…
a vecer jakmile usne padam sni. Jenze je vzhuru v 20,22, 00 pak kolem 2 a pak uz poradne nespi a prevaluje se. Tim ze by pres den furt neco delala nema ani cas jist a temer nepribra ( za mesic 100g) dostanu do ni za den sotva snidani a svacinky.. na obed mi sni tak 5 lzicek a zas trajda po byte a to nechce ani kdyz si hraje ( zkousela sem uz i to na radu) a je nam jedno zda je to ovoce, zelenina, maso… muze to byt cokoliv stejne sni tak 5 lzicek a ma dost a nedostanu do ni ani mliko. To mi poradne nechce uz delsi dobu. V noci si da tak max 210ml… omlouvam se, ale treba mi tady nekdo taky poradi… kazden doktor co nas vdi prohlasize je hperaktivni…
plazit se zacala v cca 3 a pul mesicich. A lozit nekdy na ukoncenem.4 mesici…
Edit: omlouvam se ze je to tak dlouho a mozna i trosku mimo tema, ale treba mi poradite…medunkovej caj nam moc na noc nezabral…aby spala klidneji…
@Zdeňka92
Zdeňko, jediné, co ti můžu poradit, je konzultace s homeopatem. Homeopatie je schopná postupně dostat malou blíže k průměru, aby se aspoň najedla.
Meduňkový čaj bude v tomto případě bez efektu.