Panický pláč ze spánku u 6letého

47
8.2.15 22:51

panicky plac ze spanku u

Ahoj, potrebovala bych poradit.Mam cerstve sestileteho chlapecka. A v poslednich nekolika tydnech se mi stava, ze se vecer po tom co usne tak po zhruba dvou hodinach se rozplace. Dojdu za nim a zeptam se klidny hlasem jestli chce curat a doprovodim ho na zachod, zeptamse jestli nechce jeste napit a jdeme zpatky do postylky kde ho ulozim, prikryju a poseptam mu do ouska dobrou noc a ze ho miluju a on mi vzdy odpovi a jdu zpatky do obyvaku.Po celou tu dobu poknourava, stoji u zachodu a treba se i rozbreci, ale je to takovy ten vynuceny knouravy plac. Takhle to delame celou dobu co uz nenosi plenky, ale vposlednich tydnech, ne pravidelne kazdy den, ale treba jednou dvakrat do tydne se mi stava, ze po chvili co ho znovu ulozim, tak se rozbreci, sedi v postylce a ma takovy nuceny kaslavy plac, jako kdyby prozival uzkost.Ptam se ho co mu je, jestli nechce to a to a jestli se mu neco nezdalo, jestli se neceho neboji a on mi jen s placem odpovi, ze nevi co chce, uklidnim ho a jdu zase vedle ale on opet zacne plakat a tak tam jdu a zase se ho ptam co se deje, prosim ho aby mi to rekl a on zas ten nuceny kaslavy plac a ze nevi tak potom uz zacnu prisnejsim, ale stale klidnejsim hlasem ze stacilo a at kouka spat, kdyz nevi co mu je a co chce at tedy spi. A on spi uz celou noc.Ja vubec netusim proc a hlavne co se mu deje.Je to vskutku stastne detatko, ktete se na svet jen smeje, o zadnem traumatu, ze by se mu stal nevim. A ja sama jsem bezradna nevim co se mu deje a proc zacne knourat. Nemeli jste podobnou zkusenost? Ci by jste na mem miste delali vy? Dekuju za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12550
8.2.15 22:57

Ahoj, a nemá nějaké noční můry? Já měla hrozné noční běsy, po kterých následovaly hodiny úzkosti a pláče, a naši si se mnou užili, kolikrát jsem s nimi spala v ložnici ještě ve 13ti letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
8.2.15 23:00

No on mi tvrdi, ze se mu nic nezdalo.Je to vzdy prvni co me napadne, protoze jsem sama jako mala mela nocni besy a nemohla jsem spat. A protose ho vzdy snazim uklidnit, ale on po chvilku zacne zase. :-( Tak moc bych mu chtela pomoct, kdybych vedela jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
8.2.15 23:04

@daliborka třeba má z něčeho úzkost, akorát děti neumí úzkost pořádně pojmenovat…jinak moc neporadím, dětičky ještě nemám, teprv čekám první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
8.2.15 23:07

Neplést si noční můry (sny) a noční děsy. Tohle bych viděla na ty děsy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
8.2.15 23:12

@jessikka jaký je mezi nimi rozdíl? Já to tedy nikdy oficiálně nerozlišovala. Trpěla jsem na šílené noční můry (děsy?), po kterých jsem brečela i čtyři hodiny v kuse a měla jsem neskutečné úzkosti. Byl to následek zánětu mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
8.2.15 23:13
@jessikka píše:
Neplést si noční můry (sny) a noční děsy. Tohle bych viděla na ty děsy.

A mužů poprosit o vysvětlení? Jaký je rozdíl? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.15 23:18

Nebolí ho noční erekce?

• Citovat
  • Upravit
47
8.2.15 23:22
@Anonymní píše:
Nebolí ho noční erekce?

Erekce jsem si v te situaci nevsimla ikdyz stojim snim na zachode a kolikrat mu pomaham mirit do zachodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
8.2.15 23:31

Pisu jen z telefonu, takze toho moc nevysvetlim. Ale desy nemaji nic spolecneho ze sny.
Vic info najdete na googlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
8.2.15 23:33
@jessikka píše:
Pisu jen z telefonu, takze toho moc nevysvetlim. Ale desy nemaji nic spolecneho ze sny.
Vic info najdete na googlu.

Ne že bych tomu úplně věřil (výklad snů je non sense), ale pro zakladatelku třeba tady
 http://www.celostnimedicina.cz/…y-u-deti.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
8.2.15 23:50
@Patejl1 píše:
Ne že bych tomu úplně věřil (výklad snů je non sense), ale pro zakladatelku třeba tady
http://www.celostnimedicina.cz/…y-u-deti.htm

Nevložila si omylem špatný odkaz? V odkazu je popsaný následek snu v REM fázi a non REM fázi spánku, ale nějak tam není nic o výkladu snů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
9.2.15 00:00

@daliborka
Synovi bude 6 teď v únoru.. otec ho nechal mkoukat ne první díl Harryho Pottera a jemu se z toho filmu zdá scéna v noci v lese a bojí se.. prý se mu to vrací.. Nacházím ho zalezlého pod peřinou, celého spoceného do mokra.. Říkám mu, ať za mnou přijde do ložnice, ale on se bojí vylézt z postele pod vlivem toho čerstvého snu.. Asi budu muset počkat, až to odezní. Povídali jsme si o to mockrát a moc se to nezměnilo..
Proč ti to píšu, že noční můry můžou být z čehokoli, stačí párminutová scéna v televizi.. ty nemujsíš vědět. Ve 4 letech zahlédl u toho, když dával tátovi pusu na dobrou noc, pársekund scenu jak had napadne Tarzana.. kravina na entou.. ale těch pár sekund stačilo, že se v noci vzbudil se strašným pláčem a křikem, že má v posteli hada… Trochu nás to mátlo, plyšového v posteli opravdu měl ;).. ale pak jsme z něj dostali tuhle Tv scenku a jí odpovídající sen..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
9.2.15 00:20

Přečetla jsme si něco o děsech (ty už určitě taky, co?) a je podle tvého popisu pravděpodobné, že je synek prožívá. Podle toho, co jsme se dočetla i tvá klidná reakce je správná. On asi skutečně neví, co se mu zdálo (non REM spánek). Ale je vyděšený. Mělo by to postupně zmizet, tak vytrvej, uklidňuj ho a buď trpělivá. Vše s epíše zde : http://www.celostnimedicina.cz/…y-u-deti.htm
Jak píše Majki-r, měla děsy po zánětu mozku, neobjevilo se to po přeočkování?

Držím palce tobě i synkovi, ať má zase brzy klidné spaní. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401