Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak nekoj,jestli cítíš,že to tak bude pro oba lepší - spokojená máma a dítě,než oba dva uzlíky nervů.
Ale nějak nechpu smysl této diskuse? Stížnost? Rekapitulace? Kapitulace? Prosba o podpoření v nekojení? Povzbuzení?
![]()
Pokus se to nevzdávat, pokud máš ještě sílu s tím něco dělat. Já jsem taky měla tyhle problémy, koupila jsem si kloboučky a super, než se mi zahojily zničené bradavky, tak jsem 2 dny jen odsávala (bolí to taky, ale o dost méně) a krmila přes stříkačku. Je to sice pomalejší než lahvička, ale taky to šlo dobře. Pak jsem normálně přešla na ty kloboučky a pohoda. Zkus to…vzdát to můžeš vždycky.
Ahojky,taky jsem po 14dnech přestala kojit.Ja pro změnu měla malé bradavky,ani kloubouček nám nepomohl,po návratu z porodky jsem byla zoufala mala jen plakala hlady,a tak jsem se rozhodla odsávat a po týdnu jsem kompletně přišla o mlíko.A tak jsme zkoncili na nutrilonu.Hodně jsem z toho ze začátku byla nešťastná..ale jak říká berry4-lepší být v klídku než v nervech:)malá měla teď 7měs. a vubec na ní není znát že by něčím strádala:))Konečný rozhodnutí je samozřejmě na tobě,ale jak se rozhodneš tak nebo tak špatná máma nebudeš ![]()
Tak já sem to s kojením taky neměla lehký. Jednak mi v porodnici říkali, že se asi nerozkojím, což mi moc síly nedodalo, potom první týden jsem dostala zánět prsu. Měla jsem obrovský ragády, který sem léčila si 14 dní, zánět jsem měla za dobu kojení potom ještě několikrát, ragády taky. Návštěvu laktační poradkyně jsem taky absolvovala, ale moc mi nepomohla.od 6-týho měsíce mě prďoch kousal, až mi prokousl bradavku. Strašná bolest. Vůbec si nedělej starosti, že jsi špatná matka. Buď se zakousni a potom zkus všechno, včetně další návštěvy laktační poradky, kloboučků, odsávačky, mastiček, homeopatik atd. nebo se přestaň nervovat a nech mu lahvičku. Je pravda, že při stresu toho mlíka bude vždycky málo. a na těch lahvích nás vyrostla většina. Lepší je spokojená maminka a miminko.
ahoj, ja jsem jeste tehotna, ale udelala bych to asi tak ze bych to jeste asi zkusila treba s tema klobouckama, nebo jeste jednou zkusit tu laktacni poradkyni, pripadne jeste i jinou (laktacni poradkyne udajne treba kloboucky moc v lasce nemaji), bradavky si musi pry na kojeni taky zvyknout…no a pokud by to i pak neslo, tak bych s kojenim prestala, nervovat se kvuli kojeni urcite nechci, natoz abych mela pokazde bolesti, i kdyz prestanes urcite kvuli tomu nebudes spatna mama ![]()
Ahoj,pokud citíš,že pro tebe bude lepši přestat,přestala bych.Jen abys potom,ale neměla výčitky že si pro to neudělala vše
.Já musela přestat ve 3 měs z určitých důvodů a i přes snažení,odsávačky,kapky i dokonce suplementor jsem výčitky měla
,ale to jsou hormony a teď nelituju
.Ale je pravda,že lepší spokojáná maminka,než uzlík nervů.K tomu dnešní UM jsou na skvělé úrovni a určitě miminku nebude nic chybět a užijete si jeden druhého ![]()
PS:myslím,že uvnitř víš co chceš a jak se rozhodnout ![]()
Ahoj! Tak já to vzdala po měsíci a půl. Prostě to nebylo mlíko, ale voda a z té nikdo nevyžije. Když jsem se na malýho podívala, tak jsem opravdu nechápala, co na tom kojení všichni mají, když miminko trpí. Pokud to jde, mimčo i máma jsou spokojený, tak rozhodně, ale v opačném případě to prospěšné není. Rozhodně si nepřipadám špatně, jako nekojící matka a na období kojení nezvpomínám nejlíp. Taky jsem si vyslechla, co všechno musim zkusit, ale když to k tomu není, tak není a jen máma vycítí, že to tak má být. Určitě nejsi špatná máma a oběma vám změna propěje.
Přeju spokojené bříško a klídek a pohodu doma!! ![]()
Mám předčasně narozená dvojčata. Byli malí a každý pil 40 min a každí 3 hodiny, takže mazec. Nic jiného jsem nedělala, oba naráz mi kojit taky nešli, jeden spavý, druhý divočejší… Na kojení jsem neměla nervy, ale o mléko jsem je ochudit nechtěla, přeci jen UM nemá všechny látky co MM. Měla jsem od laktační poradky ně půjčenou profi odsávačku na obě prsa a krmila je odstříkaným 7,5 měsíce.
Poslouchej, nemá cenu to takhle strašně lámat přes koleno, nechytne se nechytne. Ale, holky co mají mimina na UM tvrdí, že je to stojí minimálně 1500,– spíš 2000,– měsíčně, jen to mléko, z toho důvodu, já být v tvé kůži, investovala bych do kvalitní odsávačky, dvoufázové elektrické, já viděla v porodnici u maminky dvojčat, měla je na JIPce, medelu, na obě prsa naráz, prý nová stojí kolem 6.000,–, koupila ji jak novou za 3000,– přes inzerát, já to viděla, jinak bych nevěřila, nasadila a za chvilinku bylo bez práce nadojeno
to se fakt nedá jinak napsat pro obě, ještě zbylo na ostatní. Takže já bych investovala, i za plnou cenu to máš za 3 měsíce zpět a prostě ho krmila z lahvičky mateřským, času to zabere o 5 minut víc než příprava UM. Ale chce to fakt kvalitní odsávačku, nejlépe tu medelu, já koupila ruční avent, jen tak, pro strýčka příhodu, staála zrovna tak skoro 1400,– a je naprosto k nišemu.
ahoj, ja mam taky siroke bradavky a obrovsky dvorec. cele sestinedeli jsem mela tak obrovske bolesti kdyz papal, zatinala jsem zuby!!! pak uz jen ze zacatku u jedne bradavky a potom ty bolesti uplne prestaly!!! bradavky si na to zvykly. ze zacatku to pry boli kazdou zenskou, hlavne kdyz je to prvni mimi.
zjistila jsem, ze me to nikdy nebolelo kdyz mimi melo v puse cely dvorec a rtiky az za koncem dvorce. to byla pokazde pohoda.
no ja bych ti doporucila koupit si kloboucky na kojeni od firmy Medela, radsi L. ja mam velikost M a jsou mi male. OPRAVDU TO POMUZE!!! nebudes citit zadnou bolest! pokud je mas nahodou popraskane, tak se v tom kloboucku zahoji.
je to na tobe jestli to vzdas nebo ne. nikoho tim neodsuzuju, ale fakt zkus jeste ty kloboucky. drz se!
Někdo prostě má mlíko na rozdávání,v mrazáku plno a ještě kojí co si dítě vycucne.Závidím,ale ne každá žena může takto krmit dítě.Miminko opravdu není jiný než ostatní děti a kontakt mezi mnou a dcerkou je nádherný,je to mazílek a mamánek.První dcerka byla kojena 9 měsíců,byl to saveček,ale nikdy takový mazel nebyla…(a musím říct,že jsem se bála že s miminkem nebudu mit ten krásný kontakt a je!!!!Dokonce mě těší,že mi leži na hrudi a na krku a nehledá prso,že vím že chce být jen u mě ![]()
Ahoj, nečetla jsem reakce, ale napíšu ti vlastní zkušenost. Malý měl taky žloutenku, sice pil sám z prsu a pod světlem nebyl, ale držela se ho sakra dlouho, odezněla mu tak po 6 nedělích a ještě má možná slaboučkou, ale už má barvičku normální. Už v porodnici jsem brečela bolestí, protože mě bradavky šíleně bolely po celou dobu kojení. Ragády jsem neměla, technika byla správná, ale já fakt nemohla. Sestřička mi přinesla klobouček! Sice jsem měla vlastní, ale ten byl na houby, kupovala jsem si od Nuku a od Canpol babies. Ten co mi dala sestra byl od Medely vel. 3 (24mm průměr) a mě se táááááák ulevilo! Říkala jsem, že zkusím nejdřív s kloboučkem a až mě bradavky přestanou bolet, tak bez něho, ale sotva jsem bez něj přiložila, tak se to nedalo vydržet, takže úspěšně kojíme s kloboučkem, bradavky mě bolej jen když má prso v puse dlouho (hodinový kojení u nás není vyjímkou, mlíka mám dost). Takže ti doporučuju zkusit ten klobouček, protože i já ty bradavky nemam zrovna 2× ideální na kojení a taky jsem si kolikrát řekla, že už nemůžu, ale nevzdávám se
držím i tobě palce ![]()
Kloboucky od Medy jednoznacne nejlepsi,v porodce me taky zachranili nez si prsa zvykla…mam doma canopol babys a nic moc.od Medely jsem mela ty 16mm,jemne a hned se malej chytil.ted uz bez kloboucku.
Drzim palec,a jak rikaji vsichni radeji investovat do kvalitni odsavacky a lahvicky od Medely specialni na kojeni co nabizi a ono to pujde.drzim palec a nevzdavat!!!!
Taky jsem to chtela vzdat,ale zabojovali jsme.
Ahoj,
malému je 14 dní, v út jsme se vrátili z porodnice, měl silnou žloutenku. Nepil - neměl sílu, krmili ho sondou, inj. stříkačkou, žloutenka mu klesala, pak se zase vrátila. Dokrmovali ho lahví (i když jsem zpočátku nechtěla), domů jsme odjížděli s tím, že ho kojím + dokrmuju vlastním mlékem. Myslela jsem, že se to doma zlepší, ale houby. Mám prý široký bradavky, špatně se mu chytají. V pá tu byla laktační poradkyně, od té doby se i sem tam přisaje (před tím to nebylo ani každý den). Bolí to tak, že se můžu zbláznit a modlím se aby už dopil. Bradavka je pak zploštělá, nedokáže pod ní nacpat správně jazyk. Během půl hodiny si vytáhne 30 a brečí hlady. Z lahve (z Calmy) pije tak 80. Dělá se mi špatně z dalšího kojení, nějak na to nemám sílu, uvažuju, že se na celý kojení vyprdnu. Krom toho jsem i jeden den zkoušela jen kojit, furt se mi budil hlady a hlavně zas hodně zežloutl a byl spavější … Mám strach, aby se mu žloutenka díky pokusům s kojení nevrátila …